Trend: Virkat

I takt med den rådande hantverksfebern uppmärksammas de traditionella teknikerna igen. Och har man inte redan tagit fram virknålen, så är det hög tid nu. Duktiga Erica Laurell [ jag har en halsduk i skåpet som väntar på iskalla dagar] utkommer snart med boken Väldigt virkat . Jag undrar om jag har någon potential med virknålen, men virkade ting tycker jag mycket om.

trendvirkat-copy.jpg

1. Virkpaketen från Frosta Design får mycket press för tillfället. Frosta fick ett hedersomnämnande på Formex för årets pyssel. De har även färdigvirkade produkter för försäljning. (Pressbild – fotograf Henrik Bodin).2. Anne Claire Petit var bland de första i den nya vågen av virkade produkter med sina djur för de små. Vi har en blå kanin och det är mest mamma som tycker att den är snygg :).3. Maria Johanssons grytlappar finns hos Cosas. Jag skulle gärna ha några i mitt kök tillsammans med mina secondhandfyndade skönheter.4. Erica Laurell har även designat virkpaket för Muchis.5. Högst i kurs står en vintagepläd med mormorsrutor, men för den som inte hittar någon kanske det stora varuhusets Unni Virka kan vara något.

Läs mer om Erica Laurell i Damernas Värld nr 11.

7 comments

  1. Jag är så sugen på ett virkpaket från Frosta Design! Sedan länge broderar jag som en avkopplande sysselsättning och det kanske är dags för lite variation.

  2. Jag började virka en babyfilt, men den har aldrig blivit större än en dockfilt… Grytlappar liknande den på bilden fast utan text har jag mängder av efter min mormor, kanske att jag skulle ta fram några.

  3. Jag börjar också bli lite pysselsugen, men försöker hålla mig lite grann från att starta nya småprojekt… finns ju liksom redan befintliga projekt som ska göras klart… 🙂

  4. Lo: Jag kommer ju inte till skott och i gång med mina föresatser om att handarbeta. Nej, skärpning på min front behövs. Många tankar och inget görande. Det låter väldigt avkopplande med broderi. Jag har gjort det i perioder, men har svårt att avsluta grejer. Men det är väl bara att ge det ett nytt försök!Anette: Haha! Känner igen det där! Ta fram dina grytlappar du. Jag gillar liknande virkade mycket!Mrs b: Jo, det är just det med de vilande projekten :).Annika: Det ser jag fram emot – skriv på :)!

  5. Ah…jag har en påbörjad mormorsfilt till min systerdotter liggande. Måste ta tag i pysslandet igen. Det är ju ren terapi att sitta med sånt om kvällarna. Förra året fick hela familjen varsin stickad mössa av mig. Har garn och tyger i massor liggande. För att inte tala om pärlor och smyckesdetaljer…nu ska bara motivationen och inspirationen hitta hem igen. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.