Just nu: Ansikten

Det är inte något enkelt uppdrag att välja ut en mugg från Åsa Lindströms bod i Hablingbo på Gotland. I somras fick den här vackra damen följa med mig hem. Lindström använder gamla modeillustrationer för sina screentryck. Mina tidigare muggar har organiska motiv, men nu var det damens blick som fångade mig.

ansikten1-copy.jpg

Och just nu känner jag för just ansikten. Kan det vara en länge rådande minimalistisk trend, där väggarna mest har prytts av familjebilder, som gör att man nu börjar fatta tycke för andra blickar i hemmet? Inom klädmodet har det varit mycket tryckta ansikten på tröjor ett tag. Och nu ser jag dem mer och mer, även i andra sammanhang.

ansikten-copy.jpg

Lisa Bengtssons Mademoiselle har i denna anda, varit en favorit sedan första titten. I dag siktade jag ett bokstöd med en allvarlig stiliserad Karin Boye hos Cosas.  De här klassiska damerna hos Fornasetti  syns mer och mer. Jag anar en ny sökblick hos mig själv när jag scannar sida efter sida med allsköns ting på dagarna. Ansikten – definitivt på gång hos mig!

4 comments

  1. Absolut ansikten kommer stort! Jag såg de fina bokstöden på stickspåret.se häromdagen, fler motiv och dessutom billigare.

  2. Lo: Stickspåret var helt nytt för mig! Tack för det tipset säger jag som är van att tipsa själv ;-)! Kul med fler författare. Jag tog fram min gamla tummade diktsamling av Boye, där jag som femtonåring har strukit under rader i boken med neongrön överstrykningspenna. Nostalgica! Trevlig helg!

  3. Kul att jag kunde tipsa om en shop för en gång skull! Jag är på jakt efter en dörrmatta, det är så svårt att hitta någon snygg och lite mer originell än det vanliga utbudet. Jag har sneglat lite på Dixies som Mixin.se har. Har du några tips?

  4. Snygg mugg, den gillar jag. Är en gammal temuggssamlare, tyvärr lite färre inköp nu för tiden. När jag var yngre var jag alltid in på blås&knåda när jag var till storstan och köpte en fin kopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.