Vackra ting: Norrgavels porslinsskåp

norrgavelporslinsskap-copy.jpg

I förra veckan fick jag hem Norrgavels katalog. Katalogen finns att beställa gratis från hemsidan. Det är i vanlig ordning snyggt stylade miljöer med en grundtanke kring naturmaterial och miljötänkande. Family Living har en fråga på sin sida om vad man går i gång på – färg eller tapeter. Det är förvisso trevligt att scanna tapeter, men jag får nog ändå lov att passa till förmån för det magnifika porslinsskåpet ovan. Och i denna anda har jag påbörjat en rensning i vår serveringsgång. En levande passion för porslin, keramik och glas tar plats – mycket plats.

Norrgavel samarbetar sedan många år med Gustavsbergs Porslinsfabrik, som är den enda tillverkaren av benporslin i Norden. Jag får ibland frågor om vilka serviser som man kan önska sig i present och här hittar man några av de som jag rekommenderar. Jag tycker mycket om det enkla och tidlösa uttrycket i Bas. En annan favorit är klassikern Domino av Ingegerd Råman. Jag har två svarta krukor med fat som väntar på orkidéer och en fönsterbräda i vårt nya hus. Den senaste tiden har Gustavsberg fått mycket uppmärksamhet för sin relansering av Stig Lindbergs moderna klassiker. Tidlöst vackert.

Bild från Norrgavels katalog.

4 comments

  1. Vacker bild! Jag gillar skåpet! Porslin och serviser kan jag inte få nog av – har jobbat som kommunikatör på Duka. Där väcktes intresset! Jag fick katalogen idag och har inte hunnit titta i den ännu! Nu ser jag ännu mer fram emot det!

  2. Lisa: Absolut! Mina svarta Dominokrukor är stora favoriter. De låter blomman tala och jag gillar dem massor!Annika: Då var du nära godsakerna då! Det finns ju så himla mycket fint. Det gäller att ta det lugnt, för allt skall ju förvaras sedan :).Charlotte: Ja, så fina möbler som man får göra stora investeringar i. Men då för livet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.