Go green

hem2008.jpg

Det började med mitt kommande arbetsrum som blir lite av en grön koja. Sedan har det fortsatt med en del detaljer. Min palm gick ett tragiskt öde till mötes på fönsterbrädan, men känslan av att gröna växter får en ökad betydelse i hemmet kvarstår. Grönt ÄR skönt och är temat för den aktuella mässan Hem 2008. Det är dels den gröna inredningen i betydelsen återbruk och hållbar design ur miljösynpunkt, dels själva färgen grön. En personlig favorit är det gröna glaset – här i form av tallrik av Josef Frank för Svenskt Tenn.

Bilder från trendutställningen V.I.P av Synnöve Mork för Elle Interiör på Hem 2008. Fotograf: Alexander Ruas.

3 comments

  1. Hej – haha jag ÄLSKAR grönt!!!Vårt kommande kök är grönt! Luckorna är behagligt skogsgröna. mmmm..Istf vitt runt fönster mm på vårt faluröda timmerhus är det sommargrönt…Sen kommer det bli massa grönt i accesoarerna i huset.Älskar din tapet till arbetsrummet! Grönt ÄR skönt. Däremot har jag svårt att sköta gröna växter.. stackarna – dom har det inte lätt här hemma.Ser att ni har kommit ngt längre med ert hus, och att du har börjat att packa! Ojojoj, det har jag inte ens börjat fundera på ännu.. Tyvärr så säljer vi vår bostadsrätt i helt fel tidpunkt, inget alls intresse – så innan den är såld – med kommande ev visningar, så känns det fel att “bo i kartong”.Sen har jag bara 3 minuter ut till huset, så jag hoppas kunna köra grejer lite pö om pö när snickarna/kackelgubben/målarna/elektrikern/vvs-gubben har gjort sitt…ha det! // S

  2. Syssan: Kul med en liten rapport från din horisont! Grönt är en behaglig färg som mer och mer smyger sig in hos mig. Jag ser fram emot att sitta och knappra omgiven av pilblad. Jag hoppas och tror att det blir en känsla av koja mitt i det öppna vita huset. Nej, det är onekligen bistra tider nu. Hoppas att försäljningen går fint inom rimlig tid. Det känns lite speciellt att satsa stort nu när allt svajar, men man får se framåt. Det kommer ljusare tider 🙂 Ha det fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published.