17 december

Jodå, murspisen står så vit och grann i stugan och är fortfarande oanvänd. Att flytta från en gammal stadslägenhet med risiga element till ett nybyggt hus med golvvärme innebär att acklimatisera sig till något helt annat. Det har helt enkelt varit väldigt varmt härinne och något behov av extra värme har vi sannerligen inte haft. Nu har pannan justerats ned lite och vissa dagar går det att gå runt härinne med obligatorisk kofta :). Så under julledigheten skall vi elda – hoppas jag!

julspis.jpg

Murspisen är Conturas 690 som har fått lite julpiffning med min gamla julbock i halm som tappat ett rött snöre i flytten.

julspis1.jpg

Den klassiska syltkrukan i tenn från Strandvägen har fått lite lingonris och ackompanjeras av Filippa Reuterswärds X-Tree som jag fyndade i januari.

julspis2.jpg

Jag fyndade även Design House Stockholms Star Light som pryder sin plats på marmorplattan framför spisen. Vi har även en julgransfot i den serien, men i år blir det inte en gran på varje våning. Det riktiga juldrivet försvann någonstans på vägen in i nyinflyttardimman :).

Och här regnar det i dag. Julstämningen på topp med andra ord!

13 comments

 1. I vår fyrbarnsdimma torkar vi golven och rensar tvättstugan. Vem vet om det blir sjuka i helgen – det har börjat på dagis. Som vanligt jättefina bilder! Krma

 2. Sara: Krma tillbaka 🙂 Heja dig! Och hoppas att Ni piggar på er å det snaraste. Vi var sjuka i eländet precis innan jul förra året och ack, ack – det var inte skoj. Det är aldrig skoj! Kram

 3. Så vackra bilder! Er murspis känns helt rätt! Gillar X-Tree – kommer ihåg att jag blev lite avis när du fyndade de förra året! 😉 Här regnar det också, men än har vi lite snö kvar.

 4. Hehe, känner så väl igen det du skriver. Vi har haft så himla varmt här hela hösten, För nästan en vecka sedan var vi trötta på att hitta idealläget på värmen och då stängde vi av värmen i hela huset, utom i Josefins rum (hon är frusen). I flera dagar var det fortfarande himla varmt, men nu börjar det gå ner mot 20 ibland, … då kan man elda… Det tar tid att hitta rätt läge på värmen..

 5. Hej W!Är inne på jobbet och hinner speed-läsa lite av mina favvobloggar mellan varven… Sjukt jobbigt att vara utan internet!Vad fint och mysigt du har det! Skall bli spännande att se din julgran med det fina pyntet som du visat innan.Visst är det skönt med golvvärme! Vi har också svårt att reglera så att det blir lagom och någon brasa har vi hunnit med. Det låg en instruktions-DVD i kaminen och den måste vi nog titta på först…. De e’ mycke’ nu!!!Kram//Charlotta.

 6. ju hua, vi hade oxå galet varmt i början. INTE roligt när elräkningen kom sen, gå på fort som attan och be om hjälp att sänka och hitta rätt temperatur. Speciellt när det gäller golvvärmen, pengarna rullar iväg. Mysigt att ni fått ordning på allt! kram

 7. Tack för din urmysiga blogg! Kan inte låta bli att kika in här några gånger per dag för att om möjligt få se nya bilder från huset. Men ibland ställer jag frågan Hur hinner människan uppdatera flera gånger per dag? Vad jobbar hon med? Hur kan de ha så fint hemma jämnt trots att det lever små barn hemma hos dem, redigerar du bort alla leksaker som brukar ligga lite här och där? Eller finns de hos er också?!Varma kramarOuti

 8. Annika: Ja, vi får väl se om vi får någon fart på spisen också 🙂 Visst är X-Tree en riktig klassiker. Jag köpte dem urbilligt förra året efter jul. Ett fynd som glädjer mig mycket!Viveka: Så bra! Jag trodde att det var vi som var galna som hela tiden gick och skruvade på de där ursnygga -not värmereglagen 🙂 Jag är frusen av mig och när det blir alldeles för varmt för mig – tja då är något lite ur balans. Jag vet sjutton om vi har hittat rätt ännu. Att stänga av värmen låter lite radikalt – vågar man det :)?! Tydligen! Charlotta: Så trist med erat Telia-strul! Vi har IP-telefoni och det har fungerat smärtfritt sedan alla kablar i mediacentralen hittade rätt med hjälp av en elektriker. Det är inte lätt att få allt på plats minsann! Min man läser också i instruktionsboken till spisen, så kanske, kanske en brasa under julledigheten som sagt. Det får inte bli dagen innan julafton i alla fall. Sonen är bekymrad över att tomten skall bränna sig 😉 KramDreamhouse: Gulp! Elräkning var det också ja. Vi håller på och justerar som sagt, men får göra en ordentlig översyn. Pengarna vill man gärna ha till något annat än till att finansiera bastustämning som man inte ens vill ha 🙂 KramOuti: Vad kul att Du kollar ofta! Jag jobbar hemma med projekt där bloggen En mammas dag ingår som en del, så jag har nära till uppdateringarna 🙂 Och du vet – man kan rikta kameralinsen åt olika håll. Det är den vanliga diskussionen om vad som visas. Är det kul att se röra och oredigerad “verklighet” eller skall man piffa och köra rena bilder? Eller kanske placera ut lite snygga leksaker som de gör i inredningstidningarna :)?! På nedre våningen är det ganska fritt just nu, eftersom barnens grejer är på övervåningen. Men visst ligger det saker och visst är det ingen minutiös ordning – knappast – men jag vet inte om det är så kul att se det. Eller :)?! Kram

 9. Fin spis! Första gångerna luktar det rätt illa när man eldar in ugnen, så kanske inget man ska göra vid någon planerad speciell tillställning… :-)Golvvärmen känner jag igen – vi har, trots 2 år i huset, inte riktigt trimmat in hur vi ska ställa in värmepannan så att båda våningarna (golvvärme på bottenvåning, och element på ovanvåningen) får behaglig temperatur. Men nu tror jag att vi möjligen börjar få ordning på det, det är ju lite svårt att avgöra när det inte blivit så kallt här ännu.

 10. Var inte ledsen för att julbocken saknar ett rött band – vår bock är numera utan skägg! Mössen på vinden firade julafton tidigt i år! 🙂

 11. Golvvärme is the shit, men ack så få tillfällen för eldning i kamin det ger. Vid tvära väderomslag, från varmt till kallt och då golvvärmen inte reagerar direkt, kan man, om man är snabb och hänger med, hinna elda lite utan att svettas ihjäl här hemma. Vi har just travat vår vedbod full och det liksom kliar lite i makens pyromanfingrar. Förra helgen stängde han medvetet av all värme i vardagsrum och kök och nästa morgon eldade han en liten brasa. Till sin egen enorma förtjusning så klart. Själv skulle jag köra mitt power yoga-pass men fick ge upp då jag höll på att svimma av värmeslag. En eldig kamin till vänster och en varm 50-tummare (du har kanske känt att stora tv-skärmar också avger myyycket värme) till höger… Det fick bli yoga på kvällen istället, när huet svalnat lite. :)Än en gång – superfina bilder! Jag gillar dina foton och din interiör lika mycket! :)Kramen

Leave a Reply

Your email address will not be published.