Vackra ting: Women before us

wbusjuniform.jpg

De här tavlorna är så fantastiskt vackra! Det är Ulrika Björkman som gör konst av äldre kvinnors handarbete i kollektionen Women before us. Under täcket av färg finns orginalen kvar i form av spetsar och dukar. Jag skulle gärna ha en grupp av små tavlor på väggen.

Fotografi: Hannas form. Tavlorna finns online hos Juniform. Kolla även in Juniforms realisation med kläder och fraktfritt året ut. Om Du missade den vita Mag bagen, finns ett nytt tillfälle till skön design till fint pris här.

9 comments

  1. Min första tanke var, åh så vackra. Men jag tror inte jag orkar med min mammas plågade min av att ha täck något som tagit så lång tid att göra med färg… De kommer i alla fall ur linneskåpet…

  2. Vilka vackra tavlor – fiffigt sätt att “återanvända/modernisera” de virkade dukarna på.På tal om textilier, så har jag precis manglat några av våra vita underlakan och det är så typiskt, att de rullar/veckar sig på långsidorna.Är det någon som har tips på bra underlakan som inte rullar/veckar sig så? Kan vara idé att lägga någon krona extra på en bättre kvalitet med tanke på att man ju använder dem under ganska lång tid. Jag har i mitt linneskåp kvar några underlakan som jag fått av min farmor. De är av en fantastisk lärft (lin, bomull) som nästan glänser när man manglat dem och de är sååååå sköna att lägga sig på när man bäddat rent! Det är fint material som hon köpte i början av 60-talet och jag fick dem redan som ung för att ha i “brudkistan” när jag skulle flytta hemifrån. Uppskattades väl inte så särskilt då, men med stigande ålder har jag förstått bättre. Dock börjar tidens tand ta ut sin rätt och linneförrådet behöver kompletteras. Så, som sagt, tips på bra underlakan emottages tacksamt!Det är heller inte mycket jag manglar, men till undantagen hör just underlakan!!Ps. Jag vill också berömma din och Helenas fina blogg, de är så “rena” och överskådliga med roligt innehåll och inbjuder verkligen till läsning.Jag fortsätter gärna följa dem under 2009.Gott Nytt År som är i antågande!

  3. Visst är de vackra! Jag tycker att det är ett fint sätt att använda all samlad kvinnokraft som bara blir liggandes i skåpen. Om inte annat så påminner tavlorna oss om det vackra i orginalen som kanske gör att vi använder lite ibland.Birgitta: Jag kan bara hålla med. Linnet från förr är av en kvalité som vi aldrig kommer i närheten av. Jag bäddar också barnens sängar med min mormor och gammelmormors underlakan. Jag har inga direkta tips på kvalitétsunderlakan. Jag får lov att återkomma om jag kommer upp med något i frågan. Tack för fina ord! Gott Nytt År!

  4. Äntligen kommer mormors fina virkade dukar upp på väggarna! Ulrika Björkman har en installation på Nordiska Museet i Januari, på folkkonstavdelningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.