En man i nöd

termometer.jpg

I går höll min baktermometer på att gå ett hårt öde till mötes. Det finns nog få som är så väderintresserade som min käre make. Han mår bra under väderprognoser och mätningar av vattenmängd under en rejäl regnskur. När jag gömmer mig under värsta åskvädren, står han och tittar fascinerat på ljusspelet på himlen. Gotland med regnrekord var sådär kul vill jag minnas, men väderrapporterna på kvällen fann somliga riktigt intressanta att följa. Jag sticker mer ut näsan och konstaterar att det är kallt. Men det gör inte han. Frustrationen är därför stor i dessa kalla tider, eftersom huset fortfarande saknar en utomhustermometer. Man tager därför vad man haver av typen baktermometer. Den låg ju ändå bara och skräpade i en låda. Nej du, det gjorde den inte alls ;).

Så vi må bliva med en termometer. En vacker variant återfinns hos Georg Jensen. Jag kan tänka mig att det finns många att välja på hos järnhandlare och andra affärer i den genren. För vi måste ha en. Snarast! Har Ni andra husägare några termometertips?

Bild från Georg Jensen och Miss Home.

11 comments

  1. Har ni inte en nibe fighter 360 som vi andra i myresjöhus? Om ni har så kan ni bara trycka på plusknappen två gånger och utetempen visar sig:) Kram M

  2. Då ska ni helt klart ha en sådan som vi fick i julklapp. Våran eller rättare sagt nu min sambos (han la beslag på den med en gång). Den består utav en mottagare och hela 5 st sändare som du kan placera på olika håll inne i huset och ute. Så nu har vi full kontroll på graderna på båda planen i huset, på norr och söder sidan av huset och i garaget. Jippi!!!Tror att den säljs på Claes OhlssonKram Elin

  3. Käre maken här hemma fick en väderstation i present, med vindsnurra utomhus och grejer, så nu förs här s t a t i s t i k över vädret?! Ja, ja, bara de har roligt så 😉

  4. Åh, den var elegant – som det mesta från Georg Jensen. Jag är också en väder människa. Njuter av ett vackert åskväder. Fast det kan vara lite läskigt också. 🙂 Jag kollar också utetemperaturen noga. Mer av praktiska skäl, dock. Här kan det ju variera ganska mycket från dag till dag. Hur mycket kläder behöver sonen? Och jag, när jag går alla promenader med vår hund. Ha en fin dag! Här skiner solen! 🙂

  5. Vi har en termometer din man säkert skulle älska. Den innehåller det mesta från luftfuktigheten inom- och utomhus, visar kommande väder med moln/sol/nederbörd som rör sig, lufttryck, väderhistorik, månfaser, datum, klocka och så det viktigaste kanske temperaturen inom -och utomhus.. Den heter Ascot. Vi köpte den inte själva utan fick den av min svärfar, som har en hel vägg i deras hus med olika vädervisare. Han har samma intresse som din make tydligen 🙂 Men den är faktiskt lite roliga att ha.Lisa

  6. Jensentermometern är galet snygg men jag måste varna dig kära Wero att den kommer bara räcka till för dig. Din make kommer vilja ha en egen väderstation, inte alls i Jensenfason (tyvärr). Tro mig, jag vet, min, pappa lirar i samma division som din man och han blev inte tillfreds förrän han fick sin station.Så köp Jensentermometern till dig och barnen och fixa en station till maken 🙂

  7. Väderstationer av olika slag i all ära…men inget slår termometern från George Jensen när det gäller snygghet! Tiil fördel för det estetiska uttrycket väljer jag helt klart bort funktioner som luftfuktighet mm :DK R A M // t i n a

  8. Har även jag en vädernörd hemma, jag köpte vår termometer på Moderna museets butik, men maken hat inte varit nöjd förens nu i julas när hans pappa infriade hans önskan om väderstation – så nu har vi snurra på taket och en display på en lite bortgömd vägg i köket. Har övertygat maken om att det var bästa stället ;). Displayen har usb kontakt så att statistiken kan föras över till datorn. Så nu för han statistik på vädret.Jag är nöjd med min termometer vid ytterdörren, men den från jensen skulle nog kunna passa på min önskelista, den var ruskigt snygg.Låter som om även din man skulle kunne bli lycklig av en väderstation./Cathis

  9. Åh, så måste det ju vara en sån station som är kopplad till den regnmätare!Har du tur går den att koppla till datorn och synka, så att ni kan få tjusig statistik om när ni började kunna sitta ute år från år…Inbyggd barometer är väl en självklarhet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.