Utvalt: Blått av Lisa Bengtsson

lisabengtssonindiska-copy.jpg

Blått är på gång som en av de starkaste trendfärgerna efter att ha varit ute i skuggan ett tag. De stora inredningstidningarna kör blå teman och klädjättarna hakar på. It´s all about blue menar Ellos i sin vårkampanj och det är bara att hålla med. Blått och vitt är alltid aktuellt inför sommaren, men det var tämligen länge sedan man siktade blå soffor – förutom hemma hos mig då ;).

En av förra årets hetaste svenska designers var utan tvekan Lisa Bengtsson. Jag kan fortfarande inte riktigt bestämma mig för vilken färg jag skall ha på fröken, men det får anses som något av en tidsfråga. En annan favorit är den här tallriken. Till våren kommer Bengtssons mönstervärld till Indiska i form av bland annat en mugg som det lär bli huggsexa om. Än så länge finns den fina sjalen. Ett riktigt blått fynd för 79.50.

12 comments

  1. Blått=flott? Jo men sjalen kanske jag kunde tänka mig, är ju ingen fantast av det blå! Men då är frågan vad ska man ha till den? Inga jeans så långt siktet når i min garderob, tack för tipset iallafall:) Kram

  2. Jag gillar gamla blåa tallrikar med ungefär samma mönster som på sjalen. Har köpt på mig några från div loppisar, men har aldrig använt dem. Har inget annat blått hemma… Men dom är fina!

  3. Verkligen härlig själ, kanske skulle köpa en sån. Fast jag vill inte ha den på mig utan som inredningsdetalj, skulle kanske lägga den fint draperad på sängen eller över den vitklädda Emma-stolen…

  4. blått har ALLTID funkat hos mig och gör det än, vilken tur att färgen är på väg in i värmen igen så man får roa sig med att leta vackra ting i blått till hem och garderob!

  5. Jag som tycker att det var alldeles nyss de glassiga modemagasinen ropade att midnattsblå var den hetaste färgen. Jag har lite ambivalent förhållande till blått, det är finare på andra. Sjalen får vara, men mina mademoiselle i rött älskar jag!

  6. Ja, blått är fint! Fast… är det inte så varje år? Januari börjar med vitt, guld och silver, möjligen lila, och så slår det över till blått. När postorderkatalogerna kommer (hann igenom lite av LaRedoutes, som kom idag), så trumpetas det för marinmodet, som i ÅR kommer att bli så stort till sommaren. (Fast alltid är bortglömt i juni.) Sedan brukar väl lindblomsgrön komma när folk törstar efter våren, och så lagom tills folk bokar semestrar kommer turkost, rött, och dessutom gult och orange, som inte en enda musfärgad nordbo ser bra ut i, men som man kan inbilla sig passar den tropiska solbränna som man kommer att få just i ÅR, osv. Till hösten är det ju ljung och skotskt mode i september, brunt i oktober, vinrött och grått i november och så rött, guld och grönt i december. Om man nu inte kör svart året runt.Brukar diskutera färgval och kläder med mina SFI-elever, så lite har jag funderat över det där. Men visst kan det vara en övervikt åt speciella färger under vissa år. Eller specifika nyanser av dem.

  7. Visste inte att det var hon som låg bakom den sjalen som jag gått och klämmt på:) Är även jag sugen på en fröken till vår stol i sovrummet men har också svårt att bestämma mig för färg, kuddar kan man ju inte ha för många;)Kram Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.