Inspiration 2008

2008designed-copy.jpg

Jag har tittat tillbaka lite i arkivet över plockade ting från 2008. Det blir några saker på ett år. Här är något av det som jag fortfarande känner mycket för och vill se mer av.

* För mig är alltid klassikerna i fokus, trots alla nyheter som kommer. Jag fick några saker i julklapp som jag hade önskat mig länge. I gåva till mig själv köpte jag mässingsunderlägget med himmelska välsingnelser från Svenskt Tenn.* Lisa Bengtsson var namnet ja. Mademoiselle för Mairo var förra årets finaste textil. Till barnkammaren gav lanseringen av Stina Wirséns Brokiga de finaste mönstren.* Grythyttan lanserade det klassiska gunget i en ny vilstol benämnd A3. Den står högt på min önskelista inför sommaren.* Hantverket stod i fokus under året. En av mina favoriter blev Karin Erikssons små dekorationsstenar för Manos. Jag fortsatte även att köpa fler färger av Maja Littmarcks uppdaterade samearmband. Cosas var fortsatt min favoritbutik på nätet för handplockade saker.* Kan en klassisk bankpenna få hjärtat att klappa lite extra? Svar ja.* Malin Lundmark är ett namn att hålla koll på. Förra året lanserades hennes Mag bag (nu även hemma hos mig) av Maze International som satsar på ekologisk och regional design. Ett tecken i tiden så gott som något. I en påse ligger även blomkrokar som väntar på att monteras upp på en rosa vägg i huset.* Jo, tänk att det fanns en tid när inte så många hade sett Keep Calm and Carry On. Det är intressant att se hur något som kan kännas nytt och träffande, kan gå till att allmänt betraktas som sönderbloggat och överexponerat. Det grafiska uttrycket var årets stora trend. Många gjorde egna ordmoln. Två duktiga kvinnor som jag ser fram emot att följa är Petra Setterberg på Petrified in Pink och Ingela Kleveland på Kleveland Ord.

Vad plockar Du från förra året? Det blir sannerligen intressant att se vad som kommer framöver!

6 comments

  1. Jag plockar tid, ro och egensinne med mig in i 2009.Att jag äntligen vid 38 års ålder förstått att det är helt OK att tycka lite som jag vill känns skönt. Till slut.

  2. Jag plockar flytten till nya lokaler för jobbets räkning och för mig privat var det nog att jag äntligen vågade erkänna att jag inte klarar allt och därmed faktiskt började köpa tjänster som jag inte hann med. Städning till exempel. Att en sådan sak skulle kunna vara så laddad?!Det har gjort att jag mår bättre och får mer tid till att göra saker jag gillar. Årets sak för mig var nog författarbokstöden som jag tycker är så vackraoch den tovade väskan med knappar från Mirka Laine-Pietilä, båda från Cosas, så klart ;)Din lista skulle också kunna införlivas i min – och jag tackar ödmjukt för att du listar min Cosas som din favoritbutik på nätet.God fortsättning på det nya året Weronica!

  3. Det jag tycker om särskilt från designåret 2008 år Kleveland ords kalender och ja, det känns spännande med uppkomlingar som Petra Setterberg. Gillar hennes hälsningskort med förskrivna namn på och kul att hon gjorde Keep calm i en fungerande storlek. Något annat som inte har att göra med 2008, men som jag är glad att jag upptäckte 2008 är Åre Snöflingas fina ting. Att de sedan har en lokal förankring där vi bor, gör att de känns extra speciella. Ja, det blir himla spännande se vad designåret 2009 har att bjuda på!En fråga till dig Weronica, du som har Åhlens fina hissgardiner i ert hus: Tror du att det skulle bli kaka på kaka / för tjockt för längder vid sidan om dessa? Jag vill gärna ha just dessa “hiss-isar” och tycker att de är vackrast när man fäster de på fönsterfodret och inte i nischen. Lisa

  4. Härligt!! Just nu plockar jag bara på jobbet, men njuter av ett klassiskt weronica-collage. Du förgyllde mitt morgonkaffe. Kram från Paraguay

  5. Mo: Det var något annat än mina ytliga betraktelser det 🙂 Good for you, säger jag – och heja! Hemmabloggaren: En rent värdslig sak såklart, men ack vad jag gillar mina pennor 🙂 Hoppas att Du hittar en egen!Anneli: God fortsättning till dig med! Jag ser fram emot 2009 på Cosas!Lisa: Jag har inte nämnts att ta ned mina kulor från Åre snöflinga, utan de hänger kvar på hissgardinskrokarna vid matplatsen. De är ju mer vintriga än juliga och så vackra! Våra hissgardiner är monterade direkt på fönsterfodret. Vi har bara ett tunnt foder nu, men hade ett brett i lägenheten där vi hade likadana gardiner. De är snyggast på fodret tycker nog jag med. Än så länge har jag inte kommit till några längder, men jag kan mycket väl tänka mig att ha längder och hissgardin tillsammans. Grejen är väl att man får montera en gardinstång som går ut lite om Du förstår vad jag menar. Så jag tror nog att det kan fungera.Sofia: Och ett till blev det i dag. Ta det till eftermiddagskaffet 😉 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.