Arbetsrum

Nu har jag äntligen fått kraft (host) att få bort de där sista envisa flyttlådorna som jag har blickat ut på från mitt skrivbord. Storverk med andra ord. Jag vet inte vad det är. Precis när vi hade flyttat in gick jag på ett sällan skådat adrenalin och fixade med ett oändligt antal lådor. Sedan blev det några kvar. Och de har stått där tills nu. Vi lär i och för sig behöva organisera en hel del framåt vårdagarna bland alla kartonger i garageförråd och övre klädkammare, men nu är de åtminstone utom synhåll.

arbetsrum.jpg

Jag stortrivs i mitt gröna rum. Det är lyxigt att ha ett eget arbetsrum med en dörr som går att stänga. Jag njuter av mina Morris-pilblad varje dag. Tapeten är det som gör rummet. Jag har valt att vända mitt arbetsbord (vårt gamla köksbord) in mot huset. Jag trivs med att sitta så. Energin leds inåt och blicken är riktad mot huset istället för in i en vägg. Den uppenbara nackdelen är sladdarna till alla teknikaliteter som löper framför och bredvid bordet på ett ganska ickesnyggt sätt. Den positiva energin får dock överväga i detta fall.

Här står ännu ett av de där tingen som jag har önskat mig under mycket lång tid – en skrivbordslampa från Bestlite. Det är något med den enkla formen som fängslar mig. En klassiker att leva med under resten av livet. Jag blir även glad av min välfyllda bokhylla med alla färger på bokryggarna. Jag tycker om att omge mig med böcker. De är dammsamlare såklart, men det uppvägs av känslan i detta fall. Förutom den stora bokhyllan som slukar mycket behöver jag mer stängd förvaring. Jag skulle väldigt gärna ha någon form av äldre arkivskåp, men de växer ju inte på trän direkt. Jag letar efter hurtsar och andra typer av förvaringsmöjligheter. Tanken är även att jag skall ha en större tygtavla på väggen framför skrivbordet för att fästa inspirerande bilder och annat på. Det finns en del småprojekt och fix att ta sig an med andra ord, men tiden för dem kommer säkerligen framöver. För nu är jag glad för det som är :)!

22 comments

 1. Jag förstå dig! Tapeten är ursnygg, roligt att se ett helt rum i mönster och inte bara en vägg. Medans jag läste ditt inlägg kom jag på en idé till skrivbordets framsida…som du själv skrev om lite längre fram!! Att omge sig med böcker tycker jag också mycket om. Det är en samlad skatt, med klassiker och “chick-litt” i organiserad oordning. Jag kan stå och titta länge bland mina böcker och bara njuta!Vilken lyx med ett eget arbetstrum! Själv får jag hålla till godo med klädkammaren som mitt kryp in! Man kan inte få allt, vi har ju drömlägenheten!!!Ha en finfin fredag!/Caroline

 2. Där sitter du bra!Väldigt vacker lampa. dyr… Jag ser din fina penna också. En sådan köpte jag till migsjälv idag! 🙂 Ha en skön helg!

 3. Karin: Ja, det är något helt annat med ett eget rum än att sitta med datorn i vardagsrummet! Jag jobbar ju dessutom hemma, så det känns extra bra med en dörr att stänga till vid behov. Jag är jättenöjd med mitt egna rum!Maria: Ja, jag trivs väldigt bra här inne. Det behövs grejer på väggarna och lite mer förvaring, men man får ta lite i taget. Och det blir finemang med sol sedan, för jag har en pardörr i rummet som sedan skall leda ut till en liten uteplats utanför. Caroline: En sak i taget, så kommer man så småningom framåt 🙂 Jag är inte fondväggarnas kvinna, utan här är det allt eller inget på väggarna. Hela undervåningen är vitmålad förutom mitt grönskande arbetsrum, så det blir en effekt av en grön koja att gå in här. Glasdörren gör även att pilbladen förflyttar sig lite till vardagsrummet utanför. Ha en fin fredag du med!Nilla: Ja, det gör jag minsann 🙂 Lampan tär hårt på sparkapitalet, men är en sådan där sak som jag blir glad av varendaste dag. Den är i sig inspirerande och det får man tänka på när man saknar sina pengar – typ. Kul med en egen penna! Visst är de fina?! Ha en fin helg Du med!Caroline: Ja, här trivs jag väldigt bra! Vi har inte en endaste tavla uppsatt än så länge. Jag har vant mig vid de kala väggarna, men samtidigt har vi en del som står som skall upp i sinom tid. Jag har ju en del tryck med glada budskap och kan nog tänka mig ett och annat i arbetsrummet. Vi får se! Tavlor lär det bli efter hand. Trevlig helg!

 4. Hittills har vi alltid lyckats ha ett “skräprum” där vi har förvarat allt överblivet och ouppackat, men nu när Storasyster och Lillebror fått varsitt rum börjar ytan hos oss ta slut och det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i saken. R:E:N:S:A!!!!!! Det är ju skönt efteråt när man väl är klar……/Zun

 5. Zun: Visst är det så! Det gäller att vara skoningslös. Sedan finns det ju vissa kartonger som måste finnas någonstans – julsaker, barnteckningar, resväskor, sommargrejer och liknande. Vi har rensat en hel del men visst blir det några kartonger ändå 🙂

 6. Underbart! Härligt med ett representabelt arbetsrum där man liksom kan bjuda in någon på ett högtidligt vis. Lampan (i golvmodell), agendan och pennan finns i det här hemmet också. Tapeten är urtjusig liksom dörren och det som anas utanför. Det vore en riktig dröm att ha ett eget rum och jag kommer definitivt placera bordet precis som du. Trevlig helg 🙂

 7. Hej Weronica! Har efter ett tidigare av dina inlägg med William Morristapeten blivit helt förälskad i pilbladen. Funderar på att ha dem i ett av våra rum i nya huset (hoppas du tar denna copy cat som en komplimang) och har kollat på engelska tapetmagasinet…men hittar inte mindre än tre varianter av denna underbara tapet (storleken på mönstret är det som skiljer dem åt). Jag får allt ta och beställa tapetprover men undrar lite om vilken tapet ni har. Det är ju inte alltid man får en så fin chans att se tapeter i en miljö innan man väljer så jag hoppas det är okej att jag “utnyttjar” din erfarenhet.

 8. Jag bara äälskar den tapeten! Väldigt vacker tillsammans med era ekmöbler. Men den skulle funka fint hemma hos oss med vår vita bokhylla också.. 🙂 Skönt få undan kartonger! Ja, det är lätt att det där sista blir kvar ett tag, det är inte lika kul då som i början att få plocka upp! Vi har faktiskt lyckats packa upp alla, däremot har ting inte fått någon logisk plats i alla hörn av hemmet. Men jag har så smått börjat komma in i en organiseringsperiod.Lisa

 9. Nu har jag kollat igenom alla inlägg från ert fantastiskt fint inredda hus! Jag har varit lite borta från bloggvärlden ett tag så jag hade missat allt detta (men nu är jag tillbaks 🙂 )

 10. Oh, vad jag gillar lampan! Glasdörren in i rummet skänker också en genuin känsla som ger känslan av ett redan väl inarbetat arbetsrum. Så som ett arbetsrum skall vara.

 11. Hej Weronica!Måste bara säga att ditt hem och din smak är helt fantastisk.Jag hittade din blogg den regniga sommaren 2007, då inredningsbloggar var något helt nytt för mig.Sedan dess har jag följt dig! Känns roligt att ha någon som är så lik en själv i smaken. Även fast jag inte lever ett liv som ditt(jag är 21, studerar och bor i lägenhet) så är du otroligt inspirerande. Det är även roligt att se när du bloggar om saker i ditt hem som även finns i mitt eller på min önskelista =)Jag hoppas verkligen att du fortsätter med allt bra bloggande.Trevlig helg =)

 12. Visst är det något speciellt med Bestlite. Jag har sett att du har samlat på dig några stycken =) Själv har jag en golvlampa som jag bara älskar!

 13. Hej svejs! undrar vilken font du använder dig av när du skriver små kommentarer till dina bilder? Då menar jag den lite slängiga handstilen som påminner om Ali Edwards…Blir jätteglad för svar!/Carolina

 14. Vilket jättefint arbetsrum du ordnat, jag förstår att du trivs där. Jag har också ett gammalt köksbord i teak som arbetsbord, det fungerar alldeles utmärkt.

 15. Hej!Jag gillar verkligen “En mammas dag”. Ger en stor dos av inspiration med en skön blandning av allt från recept till inredning. Ditt kontor blev kanonfint. Har letat runt efter en snygg bokhylla/bokskåp – svårt att hitta. Har även funderat på en platsbyggd med snygga lister och foder. Men tycker att din bokhylla var snygg i sin enkelhet, fin utan bakstycke när man ser tapeten igenom.Var finns denna bokhylla att köpa?Tack för en fin blogg!Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published.