På tal om gult

Ibland glömmer man att man faktiskt utvecklas och tillägnar sig nya kunskaper. Det känns som om man står och stampar. Man vill mycket mera, försöker och blir frustrerad när slutresultatet inte blir riktigt som man vill. Och det är det som ger drivet framåt, vilket är något positivt. För visst händer det saker på vägen ändå. Denna grå måndag fick jag för mig att titta tillbaka. Jag har snart bloggat i tre år, så det finns en del i diverse arkiv. På spaning efter gult skrev jag för nästan exakt två år sedan.

“Jag tänker gult inför våren och ger mig ut på spaning i hemmet. Barnrummet har en varm gul färg. Färgåtergivningen bakom Miffy gör inte tapeten rättvisa. Kiss (och Bajs) står på ett bord i hallen. På chiffonjen, som utgör min arbetsplats, står det en sirlig mässingsfot med en veckskärm i siden. Där siktas även en skrivbok i en saffransgul nyans. Min mugg av Åsa Lindström har vaniljgul insida och står på klassisk elefantbricka från Svenskt Tenn. Vid vår säng ligger Mairos Havstulpan i gult. Gult är inte fult!”

gultihemmet.jpg

Jo, jag har nog faktiskt blivit lite snitsigare gällande både fotografering och collageteknik :). Jag sliter mitt hår med interiörfotografering nu. Det är så svårt med ljus och bra vinklar. Men lite har jag nog ändå fått till på vägen, även om det finns ack så mycket att lära sig. Gult var det redan för två år sedan som sagt och lite kul att se vad som har hänt med de saker som jag visade då.

Lampskärmen ligger inne i mitt arbetsrum och väntar på en ny fot. Den gamla elanslutningen fungerade inte med våra uttag. Havstulpan-kuddarna ligger numera i vår soffa. Åsa Lindström-muggen dricker jag fortfarande vatten i varje dag. Elefantbrickan står ute i köket. I går möblerade vi om i barnens rum. Då hittade jag både Kiss och Miffy. Kiss hade fått en påmålad mun och Miffy var kladdig om tassen av intorkad pepparkaka. Nu ligger mjukisdjuren i en kartong i förrådet.

Saker förändras, men mycket består ändå :).

Bild från min gamla blogg Living by W januari 2007.

signature

6 comments

  1. Ja men se där, jag har nog faktiskt aldrig läst din gamla blogg det ska bli ett nöje att spana i den någon kväll må jag säga:) Jag tänker att gult är nog inne varje vår men att man blir så här sugen bara just nu för att det är så mörkt ute ju:) Kram M

  2. Mia: Gult är alltid rätt – enligt mig i alla fall. Sedan känns det mer eller mindre aktuellt som förstavalskulör i livet. Jag har haft tre bloggar innan denna och de ligger därute och skvalpar i rymden. Min första var http://livingbyw.blogg.se/ och sedan blev det Living by C&W som jag skrev tillsammans med Cecilia http://livingbycw.blogsome.com/ Efter det körde jag en egen Living by W-blogg ett tag till, men den finns inte tillgänglig då det är direktlänkning hit. Jag har dock lagt in många av de inläggen på denna blogg. Trevlig läsning 😉

  3. Jag halkade in på Liwing by W häromdagen och nog har det blivit en förändring sedan dess. Det var inte på något sätt dåligt på den gamla bloggen men nu mera är det ubersnyggt!Och jag är superimponerad av alla dina fina collage du gör!

  4. På tal om gammal blogg så tycker jag det är jättesynd att man inte kan gå in och läsa de gamla inläggen utan hänvisas direkt vidare till “En mammas dag”. Förstår att det fanns en poäng att göra så när En mammas dag var ny, men det vore så kul att läsa gamla inlägg och titta på bilder 🙂

  5. Anna-Karin: Åh, tack! Det behövde jag höra just i dag :)Louise: Haha, skoj att någon vill gå in och läsa där 🙂 Jag har ju flyttat över många inlägg från den bloggen hit i arkivet från januari 2007 till juni 2007. En del är inte flyttade, men de flesta med någon bärkraftighet. Direktlänkningen kanske inte behövs längre? Vi får kolla på det!

  6. Ja gult är och har alltid varit en av mina absoluta favoritfärger. Men tyvärr har inte den rätta gula färgen varit trendig. Nu finns det äntligen massor av kanariegult ute i butikerna, vilket är sååå bra. shoppade en kudde häromdagen 😉 Du har rätt i det där med utveckling. När jag ser våra första inlägg och hur det ser ut nu så har vi kommit en bit (även om jag har väldigt mycket att lära). Det är nyttigt att reflektera lite emellanåt. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *