@home

assistentcollageed.jpg

Jomen visst, här händer det spännande grejer. Vi har hunnit med ett andra varv med såväl bullar som chip cookies inne i sjukstugan. På min köksbänk står det inte någon Kitchen Aid , även om jag liksom många andra förförs av den vackra köksassistenten. Jag har istället en trotjänare från Electrolux som tas fram ur skafferiet vid bakning. Jag tycker om retroformen där designen är helt inriktad på det funktionella. Nu fika – igen :)!

15 comments

 1. Den där är inte gammal om du jämför med den brunorangea trotjänare från samma företag som min mamma fortfarande använder. Med tanke på hur mkt hon bakar så kan man verkligen prata om att det gjordes kvalitetprodukter förra i tiden :)Vi funderade på att önska oss en Kitchen Aid i bröllopspresent men insåg att det fanns andra saker vi helt klart skulle använda mer ;)/M

 2. Den är måhända inte lika sexig som ögongodiset Kitchen Aid, men å andra sidan är en KA numera så oscent dyr att alla borde köpbojkotta!Vi har också en sådan Electrolux som på bilden. Har ingen aning om hur gammal designen egentligen är. Någon som vet?

 3. Här har vi svärmors gamla assistent en brun och gräslig sak. Får inte stå framme utan undanställd i förrådet mellan baken.Fungerar dock som en klocka men högst upp på önskelistan står dock en KA ……drömma går ju.Härligt med fika….synd bara att det lägger sig som bomull kring midjan. 😉

 4. Vi köpte en KA för rätt så många år sedan och har även en gammal Electrolux som vi “ärvt” av mina föräldrar. Gissa vem som är bäst till bullbak? Electrolux alla gånger!

 5. Jag har också en sådan som jag ärvt av min farmor (!) den har dock beige färg. Mycket användbar om man vill göra stora degar.(PS. Jag har idag visat en enkel skiss av vår planlösning, mycket lik ert hus)Ha det bra!

 6. Jag har en sån jag med och är supernöjd även om jag förstås som alla andra sneglar åt en Kitchenaid. Tyvärr börjar min assistent tappa farten. Är det inbillning eller är det dags att byta ut den, kan de verkligen bli gamla?

 7. Jag har också en riktigt gammal trotjänare här hemma. Det är ingen som jag har som dekoration på bänken direkt utan: ut när den ska användas och sedan snabbt in igen! /Sofia

 8. Jag har också en likadan hemma. Vi fick den i juklapp för ett år sen, och det är jag så glad över – annars hade jag nog inte börjat med brödbakning.En robust sak, som verkligen står för funktionalitet 🙂

 9. Vi brummar på med vår Assistent, precis som hemma hos mina föräldrar (fast där användes även äppelmos och korv utrustningen…) De kära gamla trotjänarna verkar ha sett likadana ut i generationer.

 10. Hoppas dottern kryar på sig snart! Men ni verkar onekligen ha det ganska mysigt där hemma ändå! Vad skönt att inte alla har en Kitchen Aid. Den är otroligt snygg, men man måste baka väldigt många bullar om den ska löna sig..

 11. Hej Anna här ovanför…vi har också samma assistent, och den kan bli gammal dessvärre! Vi har fått byta kretskort och dom sa på verkstaden att det är ju lite känsligt med mjöl =) som kan tränga in i dessa apparater…lite småkomiskt.

 12. Våga vägra Kitchenaid ;-)Skämt åsido, jag funderar faktiskt på en Kitchen Aid matberedare, dvs inte den där übersnygga varianten med rostfri skål utan den med skålen i genomskinlig plast. Anledningen är att jag tröttnat på de vanliga “standardmatberedarna” då jag nu är inne på min 3e inom loppet av 5 år, det blir sprickor i skålarna trots att jag handdiskar dem! KitchenAids skålar ska ju tydligen vara av “flygplansglas”, dvs okrossbara. Någon som testat?

 13. Jag har en ärvd electrolux – ärvd från min mans farmors mor!! Har fått byta sladden, men sen snurrar den på. Lär vara första modellen som hade plastverktyg istf trä. Gigantiska degar och äppelmos brukar den få dra.En Kitchen Aid klarar inga svenska bulldegar eller en ordentlig limpa. Dessutom är den svår att hälla i saker medan man kör. Vrålsnygg, javisst. Och bra på att vispa smör och socker. Själv kombinerar jag electroluxen med en hushållsmixer från borsh (?). Den drar ett par mindre degar i veckan då jag bakar specialbröd till sonen, är jättebra att blanda köttfärssmet i och klarar kakdeg galant. Man kan baka på uppemot en liter vätska. Min har dessutom en liten mixer på hörnet, perfekt att köra smoothies, göra jordnötssmör eller pizzasås i.Ojdå, jag går visst igång på hushållsmaskiner. Jag älskar min mixerstav också… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.