På prov

fonsterbadrum1ram.jpg

Jädrar (ett godkänt ord här hemma tillsammans med Fy Fabian. Jädrar vad det kommer hem svärord från skolan…) så bra jag börjar bli på Mario Kart! I går kväll spelade jag alldeles frivilligt i två timmar. Total avkoppling för hjärnan. Så kan det gå om man är inne i en sjukstuga för länge ;).

Annars går jag runt och tittar och klurar på lite avsomnade projekt här hemma. Det finns en del sådana att hugga tag i. Min pappa har beställt en skiva till min inspirationstavla, så den bör vara på gång i slutet av nästa vecka. I dag hamnade jag i badrummet. Vi har inte frostat glas där, utan en ständigt neddragen hissgardin. Det var inte riktigt min tanke när jag såg rummet framför mig. Tanken här är ett vanligt fönster med fönsterbräda och växter. Ljuset vill man gärna åt, men insynen klarar man sig som bekant utan. Jag klurar på lite olika lösningar, bland annat fönsterfilm. I dag testade jag med en bordstablett från La Shelf med den i vårt hus välkända fröken. Det blev inte så dumt alls faktiskt. Det återstår att se om detta är en bra lösning när man börjar öppna fönstret sedan, men för nu får den stå där och kännas av som ett test på avskärmning.

Ha en fin fredag!

11 comments

 1. Hur ska man egentligen komma ifrån den där sjukstugan? Hur gamla ska de behöva bli innan de slutar dra hem allsköns baciller från dagis och skola? Vinterperioden är tung, eller hur. Och hemmet ska vi inte prata om, pappersnäsdukar överallt… Tack för en inspirerande blogg!

 2. Fönsterfilm är en ypperlig uppfinning – jag är så nöjd med våra här hemma. Din idé med bordstablett är också bra! Eventuell fastsättning så den klarar öppet fönster går säkerligen att lösa på något smidig sätt.

 3. Jag har inte testat något Wii-spel ännu, men barnen gillar sin Mario Kart.Svordomar… ja här kommer Sonen hem och har lärt sig flera, favoriten just nu är att svära genom att säga “f-word!” alltså inte det riktiga ordet. I skolan är det nolltolerans vad gäller bad language, som det heter här. I princip här hemma också, inne på sitt rum när de är själva är det ok, känns som om de måste få testa sina ord ibland.

 4. Anna: Ja, det har varit en tung period nu med mycket baciller fram och tillbaka och bara runt, runt, runt. Hoppas att det vänder snart! Kul att Du gillar! Tack!

  Mrs B: Vi klurar på persienner också. Jag känner av rummet – som någon annan brukar säga 😉

  Therése: Jag var en riktig spelhaj när Nintento kom med sitt första Super Mario, så de latenta taktena finns där 🙂 Riktigt skoj! Och jo, jag blir ganska ofta omkörd jag med!

  Eastcoastmom: Ja, klart att de måste få testa sig fram lite med och leka med orden. Vi kör med nu provar vi och så står de och säger f**n och j****r för glatta livet 🙂 Men visst kommer kraftorden fram i ilskan ibland. Och det är väl iofs helt okej, bara det inte blir slentrian och integrerat i det vanliga språket. Det har jag svårt för.

 5. Åh vad fiffigt:) Jag har en bit pelargon [fönsterfilm] bit kvar om du är sugen här på andra sidan:) Ha en fin fredag och kommande helg Kram M

 6. Det där blev ju jättefint! Och praktiskt!Din grönskande ormbunke väcker retrovibbar inom mig – min mamma hade mååånga ormbunkar i våra fönster när jag var liten. Ja, det hade väl kanske alla. Fina är dom!Önskar dig en riktigt trevlig (och frisk) helg!Kram från mig

 7. Mia: Ja, det kanske vore något :). Krya på dig ordentligt nu! Trevlig helg! Kram

  Lina: Alldeles väldigt mycket retro och hot, hot, hot igen för att låna modebloggarnas vokabulär :). Tack! Hoppas att även du får en fin helg! Kram

 8. hej en mamma från o-hamn här som bloggar flitigt med bilder å roliga filmklipp på ungarna massor med inredningsbilder med från vårt nybyggda hus hoppas du kikar in hos mej kram

 9. Kul, vi hade en liknande lösning i vår gamla vindsvåning där fönstret vid badkaret var i midjehöjd, ingen höjdare med insyn där. Min bordstablett var frostad med vita ränder men jag gillar din bättre.Kram från Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.