Vår

arstidskort-copy.jpg

I dag är det grå antydan till vår hos oss (UPDATE: Nja… Nu kom snön). I går eftermiddag var vi ute och trampade i leran tillsammans med trädgårdsanläggare som skall fixa sten, gräs och trätrall. Nu väntar vi in en offert. Det verkar som vi får dra in en del på markstenen från arkitektens första skiss och ersätta med gårdsgrus som jag i och för sig tycker mycket om. Det blir verkligen en rejäl ketchupeffekt med ett nybygge. Det är mycket som behöver finnas nästan omedelbart för att man överhuvudtaget skall kunna leva ett vanligt liv och allt kostar mycket pengar. Just nu vill jag bara att allt skall vara någorlunda klart, men det är en bra bit dit med matjord och annat skojigt i det första läget. En sak i taget, så kommer man framåt på något sätt :)!

Vackert årstidskort från Baily dosen´t bark på Etsy tillsammans med små hjärtan i björknäver. Hantverk i näver har varit ute i skuggan, men nu känns det aktuellt igen.  

8 comments

  1. Hejsan!Jag tycker er trädgårds skiss ser kanonfin ut! Vi har fortfarande en stor jordhög kvar som tar upp större delen av baksidan så just nu är det svårt att föreställa sig en trädgård. Det ska bli roligt att se hur det blir så småningom.Ha en bra dag!Ulrika

  2. Ulrika: Visst är det så! Mitt i all denna lera skall det bli en trädgård sedan. Otroligt svårt att se framför sig! Sedan är ju skisser en sak och verklighet en annan – i alla fall om man har en budget att följa. Det gäller att få ihop estetik, funktion och pengapåsen på ett bra sätt. Ha en fin dag du med!

  3. Jag tycker det låter som ni har en väldigt god fart i er trädgårdsplanering!Här hemma har vi faktiskt fått tummen ur och bokat en tid med en trädgårdsplanerare. Vi tar ett första möte på plats i trädgården, och ser vad som sägs då, så får vi se om det blir något fortsatt arbete. Dessa vi ska anlita tog betalt redan från första mötet – enligt dom fanns det kunder som nöjde sig med en kopia på dom första funderingarna som man tillsammans skissade redan på plats.I vilket fall känns det som en skön start att ha det inbokat, så får man se vad det ger!Förresten en fråga om etsy som du kanske kan svara på. Om man beställer flera saker så har jag sett att frakterna är billigare för sak nummer 2 (så att säga) – gäller det oavsett vems saker man beställer, eller är det bara för en enstaka “designer”? Dvs om man beställer en sak från designer nr1, och en annan från designer nr2, blir det billigare frakt även då (för sak nr2)?

  4. Mrs b: Jag ångrar inte en sekund att vi tog hjälp av en trädgårdsplanerare! Just att få en grundstruktur för trädgården och en plan att utgå från. Sedan kanske man inte kan göra allt första året, men jag gillar tanken att det finns något att utgå från och att jobba vidare med. Jag tycker framförallt att det har varit spännande att se hur arkitekten jobbar med det rent visuella och att få ihop former för hus och tomt som helhet. Vi funderar på att betala för några timmar till och därmed få växtförslag också. Angående Etsy. Man handlar från varje säljare separat, så att den rabatterade frakten gäller inköp från en och samma säljare. Etsy är som en enorm ocean av så talangfulla kreatörer. Man kan fastna där ett bra tag.

  5. mmm grannarna har plattläggare här, jag e med sugen på trädgård lera ack lera försvinn=) Kram i flingorna M

  6. Hoj hoj!Här kommer en hälsning från ett Dalarna med en halvmeter snö på tomten – BÄVAR för den dagen den smälter och blottar vår tomt… haha, ingen lek!!Vi har planerat ett stort trädäck runt hela den sidan som vätter utåt. Jag fyllde 40 i december, och mina tre snickrande småbröder gav mej ett “presentkort” på att dom ska snickra ihop den! Jippi!Sen blir det gräs och grus – ganska naturligt efter hur tomten ser ut. Vi har även några kvadrat bakom “boa”, där blir det naturtomt med stenar, blåbärsris och annat ris… blir nog även en grillplats där!MEN – nu till mitt tips – känner du ingen grävmaskinist eller nån som kör grus?Dom måste ju alltid bli av med sk fyllnadsmassa, alltså när dom gräver ledningar och hål – så måste ibland själva massan fraktas bort – och sån massa kan man få (i vårt fall) gratis eller billigt. Det kan iofs vara nån stubbe o så med.Den massan/jorden fyller man sen ut på tomten! Vi har tänkt att bara tänka – enkelhet – för jag jobbar ca 16 h varje dag under sommarhalvåret, och mannen passar kidsen. Så inget “puttinutt”. Minsta möjliga rensning, tack!Jag har även tänkt att ordna ett Perenn-party i vår, för grannarna i byn. Om vi får perenner – får dom vin… kan bli kul, och spännande!Sen måste jag berömma dig! Du fortsätter att leta guldkorn, och ge mig inspiration! varm hälsn, S.

  7. Även om våren känns väldigt avlägsen hos oss här uppe i norr som nog har en meter snö minst kvar än så tycker jag det låter så härligt när ni som bor längre söderut i vårt land börjar nämna ordet vår:DSka bli så roligt att följa med i ert trädgårdsarbete och planering!

Leave a Reply

Your email address will not be published.