Nyordning i köket + Broccolisallad

Veckomatsedel.se. Det var precis vad jag behövde i vardagsmatlagningens same, same. Menyn för veckan sitter uppe på min tavla. Barnen går förbi och grymtar lite. De finner i vanlig ordning att det är bäst med bekanta smaker. Allt måste väl inte vara nytt? I dag hoppar vi över tisdagens blomkålssoppa och kör barnfavoriten mosad potatis och sås med kött. I morgon blir det järpar och det är enligt barnen höjdpunkten bland veckans nya rätter. I går vankades det kycklinggryta, dock utan brysselkål som föreskrevs. Don´t push your luck, som det brukar heta. Anders och jag åt med god aptit. Anna åt med lite pill. Den svårflirtade Henrik åt några riskorn och knäckemackor. Men man måste börja någonstans :).

broccolisallad-copy.jpg

Förutom Veckomatsedelns recept vänder jag mig till en ny favorit bland kokböckerna – Mina fastrars mat av Paolo Roberto. Det är enkel italiensk matlagning som tilltalar. Roberto kommer för övrigt ut med en ny bok till sommaren där han grillar med människor i sin närhet. Jag tänker framförallt testa hans tillbehör denna vecka. I går rörde jag till en dressing till broccolin och det blev väldigt gott. Min käre make är ingen broccolifantast, men åt med god aptit. Anna älskar broccoli och tyckte att jag förstörde den med tillbehören. Smaken är, i vanlig ordning, som baken. Jag rekommenderar dock Robertos Insalata di broccoli varmt. Senare i veckan skall jag testa gratinerad fänkål samt zucchini i ugnen. Japp, nu är vi på g i köket. Det har rullat på i gamla hjulspår ett tag nu. Det vore trevligt om inspirationen kunde stanna, även när det gäller mat till varje dags bruk. Hoppet lever – i vanlig ordning :).

4 comments

  1. Hej,hej,Vilken fantastisk blogg du har, den är superinspirerande.Jag har också upptäckt Roberto’s kokbok.Jag älskare Italiensk mat och det här är solklart den bästa kokboken på det området som jag har i mitt digra kokboksbibliotek.Jag har inte provat broccolin än, så det får det bli som tillbehör till fisken i veckan.Jag rekommenderar verkligen “Penne all’ Arrabiata”. Hur kan något så enkelt vara så gott? Alla o jag menar verkligen alla som jag bjudit denna rätt på vill ha receptet. (Låt dig inte avskräcks av smörmängden, jag tar inte fullt så mycket som det står i receptet utan minskar till 50-75g, blir lika gott ändå.)/Carro

  2. Carroella: Åh, tack för fina ord! Jag sträcker på mig med ett smil :)! Jag köpte Robertos bok på rean nu. Jag har mest bläddrat och inte läst hans italienska historier, men jag gillar vad jag ser. Lättlagat och vettigt. Då får jag lov att testa den rätt som du föreslår framöver. Smörmängden går ju att variera ja. Ha en fin dag!

  3. Ja alla behöver nog en spark i baken i bland för att vakna till vad gällande matlagningen och variation. Så lätt att fastna i samma rätter och laga dem om och om igen….so boring!!!Låter riktigt samrrigt det där och tål att testas någon dag.Tack för tipset.kram kram

  4. Linruz: Ja, det blir så lätt att man kör på i ullstrumporna. Jag hoppas på lite mer bestående resultat nu, men det återstår – i vanlig ordning – att se :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.