Pioner

sandbergspioner-copy.jpg

Sandberg Tyg & Tapet lanserar en ny tygkollektion i dagarna, där man bland annat hittar textilien Esmeralda med frodiga pionbuskar. Pioner är så vackra. Ur rent estetisk synvinkel skulle den vara ett av mina förstaval som en dekorativ utsmyckning i trädgåden, men jag vet ingenting om hur den fungerar i praktiken. Jag brukar köpa en liten pionbukett på torget när det beger sig :). Till att börja med har vi tänkt att ha flest växter i kruka, förutom några bärbuskar och träd. Stensättningen pågår för fullt och planer smids för byggande av trädäck. Med eller utan pioner, snart kan vi gå ut utan gummistövlar. Halleluja! Jag tillönskar er en riktigt fin helg. Må solen skina på er!

10 comments

  1. Pioner tillhör mina absoluta favoriter, de är så vackra! Det fanns redan fyra-fem plantor när vi flyttade hit, men jag tänker utöka antalet i år! Trevlig helg, nu beger jag mig ut i solen! /Ida

  2. Ah, jag älskar pioner! De är så underbara och jag drömmer om en ständigt blommande pionrabatt. Någon gång så! Sommarbarn som jag är så önskar jag mig alltid pionknölar till födelsedagen och kan nu säkert stoltsera med ca tio plantor. De behöver ingen särskild skötsel och växer på bra. Det enda abret är om rådjuren får nys på plantorna…Trevlig helg på dig med!KramLo

  3. Jag älskar också pioner…jag har några stora plantor på rad som jag är såå lycklig över.De fanns redan när vi flyttade in i vårt hus och har blommat lika troget varje år.Vet att det kan ta något år innan man får blommor på den nyinköpta plantan.Esmeraldatyget var härligt!trevlig helg!tina

  4. Pioner är en riktig favoritblomma. och jag gillade tyget också måste jag säga. Blir så glad av din blogg. Jag gillar många av dina inlägg. Tror aldrig att jag har berättat att jag har följt dig sedan du drev Living by W-bloggen också och före jag hade en blogg själv. Önskar dig en riktigt trevlig helg!

  5. Äsch, pioner är inte svårt! Dom ska planteras grunt och blommar då hyfsat snabbt efter plantering (typ året efter). Det bästa är att bladverket är så vackert även när blommorna gett upp……

  6. Pioner är de enklaste blommor som finns! De blommar samma år du planterat dem bara du inte sätter dem för djupt och sedan bara växter de och blir större med fler och fler blommor. Och efter blomningen är de vackra gröna buskar med fina blad. De vill inte ens ha särskilt mycket pyssel utan blommar bäst om de blir så där lite lagom försummade!

  7. Plantera några pioner! Det är det ljuvligaste som finns. Vi har en gammal i vår trädgård, bor i utpräglad 60-talsfunkis och den passar in utmärkt väl där. Det är den växten jag månar om lite extra. Gillar också din blogg något helt otroligt, vad e de med de grejer du gillar och vad jag också gillar, jo det stämmer perfekt!

  8. Vi planterade inte mindre än 10 pioner förra året och några börjar komma upp ut jorden nu, är jättespänd på om de kommer blomma eller ej. Många är vanliga bondpioner men några är lite finare. Mitt tips är att plantera pioner till hösten då är det också rea på de flesta plantskolorna och du kan få pionerna jättebilligt. Deras rötter gillar inte att bli planterade mitt i sommaren så våren eller hösten är bäst. Pioner gillar inte heller att bli flyttade, det är det jag vet om pioner :-D.trevlig helg/Nina

Leave a Reply

Your email address will not be published.