Fredag

Jag har blivit alldeles vädergalen sedan vi flyttade ut till huset. Det har självklart alltid varit trevligt med vårsol. I staden var jag dock inte lika beroende av det då utelivet oftast avtog efter Bolibompa. Nu är det en annan sak. Det verkar som om det blir en lite kyligare helg, men solen skiner i alla fall.

plock17april1-copyed.jpg

I morgon har den på förhand mycket omtalade filmatiseringen av Grey Garden´s premiär på kvalitétskanalen HBO i USA. Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi kan se den här också. Filmen bygger dels på en dokumentär från 1975, dels på parets liv. The Edies (mor och dotter Bouvier Beale – släktingar med Jackie Onassis) egen lilla värld i det förfallna sommarhuset på Long Island har fascinerat under lång tid. I kölvattnen av filmatiseringen har fashionistor världen över ännu en gång inspirerats av ett minst sagt annorlunda kläduttryck. Jag får dock sikta på en annan film i mitt soffhörn så länge. Jag bullar upp med några LOVE-kuddar från Lush Design bakom ryggen (icke IRL, då de inte finns hos mig), sveper om mig en cashmeresjal , tänder en ljuslykta och bryter en chokladbit.

Innan jag kommer så långt som till soffan lär det ha varit fredagsmys med nya familjefavoriten Kycklingenchiladas från Veckomatsedel.se och en pannacotta till efterrätt. I dag tänker jag testa en variant med vit choklad från detta bokreaköp. På bilden syns en klassisk ramekin från Spode i ett av mina favoritmönster Blue Italian. Pannacotta serveras med fördel i små glas. Jag är nyfiken på Anne Nilssons fina Diod som är en nyhet hos det stora varuhuset för endast femton riksdaler.

Japp, det blir nog bra det här :). Jag tillönskar Er alla en riktigt fin helg!

9 comments

  1. Jag har länge beundrat dina collage, men aldrig kommenterat det – så nu får det bli av! Du gör det så bra och får mig att bli inspirerad till både middagsmaten och det övriga livet.Gissa om jag vill ha sparris och pannacotta till helgen…Trevlig helg önskar jag dig.

  2. Mm..inspirerande! Älskar den högra tjejens outfit och uttryck, som bäddat för en bra film på något vis.. 🙂 Kycklingenchiladas låter gott och som en omväxling. Får nog testa nästa helg. Idag är det redan planerat för hembakt pizza. Diod ser väldigt intressant ut, måste jag kolla upp vid nästa besök!Trevlig helg, förhoppningsvis i trädgården med sol!

  3. Återigen ett härligt collage! Jättefint! Jag har varit lite sämre på att kommentera på sistone, men jag besöker din blogg lika flitigt som alltid. 😉 Trevlig helg i nybyggarland! Kram

  4. Visst är det lätt att bli vädernörd, samtidigt tycker jag om att strosa runt ute även om solen inte skiner. Sol=bok och veranda, mulet=småplock här och där. Ha en skön helg!

  5. Lots of specialists argue that loans help a lot of people to live the way they want, because they are able to feel free to buy needed things. Furthermore, various banks give college loan for different persons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.