Linnea

linnea-copy.jpg

Minsann, kvinnorna i min släkt bör sträcka på sig lite extra i dag. Jag kom precis ihåg att det är Linnea-dagen just i dag. Hos oss var urmodern min gammelmormor Linnéa som var en gråhårig dam med stora glasögon som vistades vid Medevi Brunn på somrarna. Vi brukade hälsa på henne där och gå grötlunk. Min mormor heter också Linnea, liksom min mor och jag själv. När Anna föddes blev även hon en Linnea. I detta avseende känns det roligt att föra vidare en tradition. Gratulerar alla Linneor!

Man kanske skulle slå till med en liten gåva, den stora dagen till ära?! Jag har redan utfodrat halva kvarterets barn med nybakta bullar, så nog förtjänas något extra bara till mig :).

Bild ur Nordens Flora.

signature

14 comments

  1. Gratulerar!Gåvor är ju bara trevligt, så varför inte! :-)Själv har jag precis presenterat för maken vad jag ska köpa till mig själv i mors dags present – läderarmbandet av Angela Gotborn som du visade tidigare, det stod verkligen Mrs. b på det. Klockrent min smak!

  2. Gratulerar! Linnea är både ett fint namn och en mycket söt blomma! Mon Amie-fatet tycker jag absolut att du kan unna dig i namnsdagspresent! Mönstret är verkligen härligt, här bor fyra muggar sedan någon vecka tillbaka:)Kram Ida

  3. HejEn till Linnea här och min dotter heter Linnea och min mamma.Jag själv tatuerade in en linnea på ryggen,precis den bilden du visar idag.Grattis till alla Linneor!!kram

  4. …och här är vi fyra generationer Margaretor… visst är det roligt att föra traditionen vidare. Grattis! Själv väntar jag då på fruntimmersveckan 🙂

  5. En av mina flickor heter Linnea i andra namn. Det är ett sånt fint namn! ? Jag har bestämt ett annat namn som ska gå i släkten. Min mormor hette det, jag heter det och båda mina flickor heter det i andra namn. 🙂 Hoppas mina barn tar vid sedan. Jag älskar Mon Amie! Jag jobbar med äldre och jag ÄLSKAR att kika på deras gamla porslin! Det finns så mycket fint. Ha en skön helg!

  6. Oho, det visste jag inte att det var Linnéadagen idag! Grattis på namnsdagen, jag heter det själv i andranamn! Har alltid gillat det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *