Inspiration Gotland

Äntligen har vi en ljuv försommardag här. Det har varit mycket regn och blåst ett tag. För här i det platta nya landet blåser det en hel del. Det finns inte så mycket som stoppar vindarna än så länge. Och det pratas en hel del om vind här ute. När jag går i spåret på morgonen möter jag ofta två äldre herrar med hundar som står och pratar. Och det är vinden som är i fokus. -Nu måste vinden vända snart. – Ja, nu måste det vara dags. Så det är nog bara att finna sig i vindarna och leva med dem :).

gotlandtradgard1.jpg

I mitten av juli bär det iväg till Gotland igen. Jag hittade några bilder från förra året som inspirerar till att tänka kring vår – blåsiga – baksida. Ovan syns en vy från Krusmyntagården. Så fint med det enkla vita, en svart bänk och vanliga terracottakrukor med grönt. I går när jag satt i snålblåsten på eftermiddagen kände jag att jo, vi behöver nog sätta upp lite skärmar i alla fall för att få till ett litet rum där vi kan sitta och äta.

gotlandtradgard.jpg

Det finns många ställen att göra saker av här, men mycket får nog bli vilande projekt så länge. Det finns en stor balkong som är helt öde just nu. Det finns en grusbelagd yta mellan hus och garage där jag när drömmar om min lilla innergård. Så här vackert är det på Lauters på Fårö. Jag dras som en magnet till dessa miljöer. Det är bara så fint.

För nu befinner vi oss på sjuttiofem stadiga kvadratmeter trä. Och i går klipptes gräsmattan för första gången. Sämre kan man ha det :)!

Fotografi: Weronica – En mammas dag

9 comments

  1. Vi ska också till Gotland i sommar. Jag minns att du har skrivit om dina favoriter och tips i bloggen tidigare. Kan du inte lägga ut lite fler?! Eller samma igen kanske.

  2. Ojoj vilka inspirerande bilder. Jag skulle verkligen vilja åka till Gotland med familjen, vi får se vad sommaren har att erbjuda:):) Vad gäller vindskydd så håller jag på med samma “sökande” till vår nya uteplats. Vi har en mur som skall slammas men ovanpå denna skall vi ha någon form av “spaljé”. Jag är mycket för armeringsjärn som sitter i en träram men det är ju lite pyssel men oj så snyggt. Ha en bra dag!

  3. Jag är uppvuxen på Gotland och tror att det är därför jag älskar stenar, hav och den där bleka färgsättningen. Underbara miljöer!

  4. Härliga inspirationsbilder! Lyckad kombination av det enkla, på första bilden. Själv är jag nu måttligt trött på allt grovgöra och börjar tappa tålamodet… vill ju börja tänka andra saker istället för jord och grus som bara skyfflas runt runt över halva tomten. Och inte är det nåt slut på det heller, när en sak är avslutad står nästa på tur. “tålamod… tålamod”, som jag brukar säga till barnen… 🙂

  5. Vi har hus på nordöstra Gotland vid havet och det är helt enkelt underbart att vara där. Bara när man åker av färjan så går pulsen ner och en underbar semesterfeeling infinner sig. Älskar det! Vi åker fram och tillbaka i tre omgångar i sommar med start i mitten av juni.

  6. Åh vad mysigt! Bilderna känns som om dom lika gärna kunde vara hämtade ifrån Italien. Mysigt. Det kanske får bli Gotland i sommar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.