Tolix

tolixpall.jpg

Jodå, vi har en också. En egen Tolix hade stått på önskelistan länge och några månader innan vi flyttade in i huset köpte jag en högblank svart pall. Så långt allt väl. Tolix har kommit att bli moderna klassiker som passar i många olika sammanhang och stilar. I dag kommenterade jag ännu en gång om min palls öde. I dag var det Frida som köpt en pall till sitt kök.

tolixpall2.jpg

För min pall har numera en stor repa på sitsen. Visst saker och ting går sönder. Olyckor händer såklart med ting som i alla fall är något förgängligt. Men sådana där onödiga grejer. Grrrr…. Här är föremålet tillbaka på brottsplatsen. Så mitt råd om du har en Tolix. Lägg inte ett vasst föremål på den. Sätt dig sedan inte på detta vassa. För då kan du få en mycket synlig repa som du retar dig på varje gång du ser pallen. Sonens vintagemotorcykel plus en man som tar på sig skor – samtidigt – det blir ingen bra kombination för en Tolix, det är en sak som är säker :).

Fotografier: Weronica – En mammas dag

10 comments

  1. Hej! Du har min största sympati. Har själv haft sönder något kärt för bara någon vecka sen och ingen annan än mig själv att skylla på. Dubbel olycka.. =) Men om några år kanske repan på Tolixen inte känns så betungande. Mamman min har en äggdelare som hon haft i 35 år. Den har ett mönster av nagellack från min lillebrors härjningar som liten. Inte helt samma sak, jag vet, men olyckan upplevs helt annorlunda nu. Minnen från barnen var små =)

  2. Oh no. jag älskar de pallarna. Stackars er. Men men … man får försöka tänka att det är bara en pall. DET ÄR BARA EN PALL:-)Det är som med våra köksstolar – fantastiska TS av just Thomas Sandell. Samtidigt som vi fick hem dem rev vi en vägg i lägenheten…tror ni inte att byggjobbarna använt en av de splitternya stolarna och STÅTT PÅ MED STORA GROVA SKOR…den är helt repig och förstörd…det gör ont i mig fortfarande. Det var fem år sedan.Aj.

  3. Aj då, man ska helst bara titta på den alltså. Tråkigt på en så pass dyr pall. Men du får väl fixa lite fler repor bara så ser den snart så där vintage sliten ut 😀

  4. Stämningsfullt: Ack ja, ack ja. Pallen står ju där den står ändå, men retsamt och så onödigt. GRRR 🙂 KramLinruz: Nu har det gått några månader så jag har smält det hela – lite kanske :)Ulrika: Om man ändå kunde se det som ett märke av barnen, men det känns som om det var min käre make som orsakade det hela 😉 Nåväl – allt har väl sin charm antar jag 🙂 Trist med ditt vackra ting! Hu, så onödigt som sagt!Victoria: Ja, klart att det bara är en pall, men ändå – typ 🙂 Och fy med stolen! 🙁 Aj, aj.Hemmabloggaren: Jag tror att den är väldigt tålig i grunden. Funktionen är alldeles utmärkt. Glöm bara inte bort att inte sätta dig på en vass leksaksmotorcykel som gör stora repor, så är saken biff 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.