Svalt

kvast.jpg

Luften börjar rensas. Det är svalt och skönt. I dag blir det historien om en kvast. Jag var höggravid med Anna i magen och på Gotlandssemester. Under en stadstur i Visby fann jag Fafners vackra kvast, som numera säljs genom Iris hantverk. Jag minns att jag kände mig mycket vuxen som spenderade förhållandevis mycket pengar på en sådan praktisk sak som skulle hålla resten av livet. Vad visste jag väl då om konsekvenserna av barns agerande. Hur den mest pålitliga och hantverksmässiga produkten inte alltid håller för vilda lekar såsom kvast som häst och kvast som svärd. Så efter barnens oömma behandling och ett antal limningar och skruvar var det nu dags för en ny. Och lika praktisk kände jag mig denna gång när jag utnyttjade ett presentkort på Designtorget till att köpa min andra kvast. Min förtjusning över vackra vardagsföremål består genom åren. Det man brukar ofta, är värt att kännas bra.

Fotografi: Weronica – En mammas dag

10 comments

  1. Hej Weronica!Kvasten, vedkorgen lamporna…. Jag säger bara Mumsfillibabba vad snygga grejjer! Ska också skaffa en sån där tantkvast i svart att ha i köket!Ha en skön helg!!!Kram Philia

  2. Fin och stilren kvast! Svalkan har inte nått hit ännu, men det är nog bara en tidsfråga. Innan dess ska vi försöka hinna med årets första dopp.

  3. Philia: Haha! En tantkvast var det ja :). Ha en fin helg Du med!Heléne: En favorit av Lucas & Hayley från Keep Calm Gallery: http://www.keepcalmgallery.com/products/view/tea-revives-you-porcelainTe är sannerligen uppiggande :). Trevlig helg till dig med!Mrs b: Just när jag hade skrivit om svalkan, blev det som ett lock här och den kvava värmen kom tillbaka. Jag fick avbryta mitt ogräsrensande. Så himla synd ;). Det blir nog lite dunder senare. Hoppas att Ni får ett trevligt dopp!

  4. Härligt med vuxengrejjor som dessutom är en fröjd för ögat.Den svalkande luften stannade inte kvar länge….nu är det lika kvavt här i Linköping igen.Med feber i kroppen känns det dessutom olidligt.Trevlig lördagskväll på erkram kram

  5. Jag har börjat tröttna lite på min billighetskvast i metall och röd plast. Denna var snygg! Men kanske barnen (eller någon annan…) skall få chansen att förstöra min befintliga kvast först.Något jag tittat efter på hantverksmarknader är små träkvastar att sopa av borden med. Hade en som försvann, mycket trevligare än att sopa med handen eller en våt disktrasa.

  6. Men åh sååå fint. När får jag flytta in hos dig? Jag kan inte laga mat men jag kan säkert hjälpa till med något annat.

  7. Du har så himla fint hemma att jag blir alldeles tårögd.Hade jag bara en liten bit av Sin stilsäkerhet och goda smak. Jag är på väg åt det hållet men himlars vilken tid det tar….och vilka leksaksdrivor att forcera för att nå fram.

  8. Victoria: Haha! Varmt välkommen i dag när vi skall röja hela huset ;)Mia: Mina barn är ju lite större nu, så det är inga jätteleksaksdrivor – i alla fall inte så mycket på nedre plan. Men du ser arbetsbänken där på bilden? Där samlas alla barnens tusen smågrejer. Här hade jag precis röjt inför ett bak… Tack för dina snälla ord!Nilla: Just här är det neutraler och lugnt för ögat. Jag gillar det, liksom jag gillar starka uttryck som finns på lite andra ställen. Variation förnöjer 🙂 Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.