Trädgårdsliv i oktober

Jag sitter och bläddrar bland trädgårdsinspiration för fullt. Kanske är det så att man måste börja längta lite, för att den där riktiga tågan skall komma till. I somras var jag mätt på allt gällande trädgård. Efter grundarbetet blev det inte mycket gjort här. När kylan, regnet och blåsten nu är här så känns det roligt igen. Logiskt, eller hur :)?! Det är nog lite som jag skrev till Lisa på Idéverkstan igår (titta in för inspirerande trädgårdsbilder). I nybyggarbranschen är det så mycket beslut under en period så man blir alldeles mätt. Nu är det ett bra tag tills man skall realisera några trädgårdsprojekt, vilket gör processen angenäm. Tanken är fri så att säga. Skönt tycker jag, efter alla tusen beslut man har bollat med de senaste åren.

innergard.jpg

Så jag återvänder igen till min lilla innergård och bilderna på den där trädgården på Söder i Stockholm. Jag har visat dem förut, men kör favorit i repris. Vi skall låta bygga ihop huset med garaget som jag tidigare har skrivit om. Där skall jag ha min lilla grusbelagda innergård med skugga heta sommardagar.

gamlamobler.jpg

I går hämtade vi hem en gammal stålrörsgrupp från femtiotalet från mina svärföräldrar. Gunget är fint, men det är inte the real thing  vad jag kan se. Fint nog så. Gruppen behöver – host- en del omvårdnad som synes. Jag har hela tiden sett framför mig en äldre möbel med charm på innergården. Den här kommer att bli galant efter lite love och färg tror jag.

innergard1.jpg

Det är denna känsla jag vill åt. Så småningom :).

klotlonn.jpg

Mer nära i tiden ligger planteringen av de två träd som vi har beställt. I detta nu anlände ett klotkörsbär och en klotlönn (ovan) från plantskolan. De skall nu ner i jorden och trotsa vindarna med uppstamningspinnar och sadeljord. Två tappra träd har vi nu!

11 comments

  1. Du har ju helt rätt, det är mycket att tänka på och skönt när man får lite tid på sig… En innergård låter jättemysigt. Det blir något att se fram emot!

  2. De där bakgårdsbilderna är så fina! Jag har de sparade som inspiration även för vår del. Jag kan riktigt känna (trots att det är out of season) hur härligt det skulle vara att sitta där. Den där zinkbaljan man kan skönja i bakgrunden på din bild, en sån har jag med. Det har inte blivit varken jordgubbar eller något annat jag som eventuellt hade tänkt plantera i den i somras. Men nu tänkte jag ge den en chans att få glänsa med lite ljung, kål och någon annan höstblomma. Såg ett jättefint arrangemang på stan häromdagen, i stans finaste blomsteraffär, där allt gick ton-i-ton med ljungen. Fin fortsättning på söndagen!

  3. Åh jag känner precis som dig, nu kommer det lite inspration till en igen:) Vi skulle med beställa två klotkörsbär med han där rekomenderade oss att vänta till i vår då vår gräsmatta var så nylagd:S Inget kul nu när man bestämt sig för vilka träd man ska ha:) Nicke ska ha en klotlönn med det har han besämt, jag vill ha ett äpple träd jag!!! Kul att svänga förbi och se hur era blev i marken sen då, ska nog ta mig en promedad bortåt:)Hoppas ni har en fin söndag i snålblåsten den iskalla:) Kram Mia

  4. Åh de där möblerna kommer bli jätte snygga på din innergård. kan se det framför mig.Har ny bloggadress…www.linruz.seKram Lina

  5. Inbjudan till Sveriges första onelet för baby och barn*Idag, den 4 oktober, erbjuder vi bäddset för spjälsäng från Polkadot design i olika färger.249:- (rek pris 429:-)Varmt välkommen!/ Pernilla

  6. Med de målbilderna kan det inte bli annat än fint. 🙂 Vet precis vad du menar. Vi flyttade in i nybyggt för fyra år sedan och stod då där med en oanlagd jordplätt. Efter mycket vånda beslutade vi oss för att anlita arkitekt. Något vi är väldigt glada för idag. Vi ser att vi har besparat vår trädgård en massa misstag som trädgårdsnybörjare som vi annars skulle begått.

  7. Härliga inspirationsbilder! Låter skönt med tid för tankar och bläddrande efter inspiration! Själv känner jag det motsatta (det är mycket nu), hoppas verkligen finna mer tid till detta senare under vintern.Hoppas du visar bilder på träden när dom kommit ner i marken! Vi har ju ett entreparti där en trio med träd, på rad, ska ner på sikt. Valet är ännu inte gjort, så all inspiration tas tacksamt emot 🙂

  8. Jaa, visst är det konstigt att lusten alltid faller på när man inte kan… Känner själv en stor lust att göra om i trädgården, men årstiden stoppar mig lite, och självklart att vi är i full gång med insidan:-) . Himla fin innergård!!/Josefine

  9. Nilla: Jag har ju en grav hangup på innergårdar sedan länge. Jag bara älskar hela konceptet. Det får bli en egen variant här ute bland villorna, men jag tror att det kommer att bli ganska galant utifrån de förutsättningarna. Lisa: Det är så vidöppet och utan gränser i nybyggarlandet, så jag ser faktiskt fram emot att kunna sitta lite mera ombonat sedan. Det blåser en hel del här också, så jag tror att min lilla innergård kommer att användas mycket. Jo tack – jag har haft många planer för den där zinkbaljan, men inte kommit till skott med en enda ;). Jag har nog gett upp för säsongen tror jag!Mia: Aha. Det är två tappra träd som sagt. Fina stammar och pyttiga små kronor, men de skall väl växa på sig får man lov att tro :). Linruz: Ja, det finns nog hopp för de där möblerna – tror jag :). Kikar in sedan!Malin: Vi hade också en arkitekt som ritade upp grunderna i trädgården med sten, gräs och andra beståndsdelar. Suveränt. Med växterna fick vi jättebra hjälp på en plantskola. Vi får se hur vi gör till våren när vi skall ha in fler buskar och annat i trädgården. Jag gillar att klura på färg och form även ute, men sedan är det guld värt att få tips på vilka växter som passar på vilka ställen etc.Charlotte: Precis! Nu känns det riktigt roligt igen! Och besluten kan få växa fram under en längre tid. Skönt!Mrs b: Ja du, det är två pinnar med två pyttiga kronor – typ ;). Ett klotkörsbär på framsidan som skall växa till sig till ett entréträd är det tänkt och en klotlönn på baksidan som skall bli trädgårdens högsta träd så småningom. Ack, ack – man måste börja någonstans :).Minsysteroch jag: Det är det som är lite härligt – att bara tänka och inte besluta sig för något :). Nu är det mest innemiljö, men ute känns inspirerande det med. Och att tänka och planera är ju helt gratis dessutom :)Solåkra: De här bilderna är några av mina favoriter. De fångar essensen av många av mina visioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.