Sambandscentraler

I helgen har barnen fått varsin pärm till alla skolpapper. De hade en gemensam förut. Nu när de båda har blivit skolbarn på två olika avdelningar, är det nästan ett måste med två pärmar för att hitta fram till rätt papper. För många papper blir det. Nu skall en del information börja skickas ut via mejl som jag har förstått. Inte helt fel det.

sambandscentralcollage-copy.jpg

Förutom pärmar, har vi en del andra sambandscentraler i huset. Köksbänken är en viktig knutpunkt. Här står papper och penna alltid redo för att skriva lappar till skolan, skriva ned telefonnummer och annat av vikt. Familjealmanackan har också sin plats här för skol- och fritidsaktiviteter. Sedan har sommarens picknickkorg fått gå i tjänst som en central under trappan. Här lägger vi alla barnens tusen småting som samlas här nere. Förhoppningsvis kan man hitta den där lilla pyttegrejen som man måste ha på studs i den där korgen. I går tömde vi den och lade in sakerna i barnens rum. I detta nu är korgen således tom, men en sak är säker – snart är den välfylld igen. Tänk vad saker liksom vandrar omkring i ett hus ;).

21 comments

 1. Sandra: Almanackan kommer från duktiga Ingela på Kleveland Ord (www.klevelandord.com) . Ingela har tagit en paus och till nästa år kommer det tyvärr inga nya som jag har förstått det. Jag hoppas att Ingela kommer igång sedan igen, för jag gillar mina almanackor massor!

 2. Smart med korgen:) Ja en liten sambandscentral är ju alltid bra att ha, själv fick jag hem en fin skrivartavla från granit som stod på önskelistan:) Vad gör man utan snälla grannar liksom, hur snällt som helst:) Nu ska den bara uppp med:)Synd att det inte blir några almanckor nästa år, gillar min skarpt:)Ha en fin dag Kram Mia

 3. Visst är det synd att vi inte får någon almenacka till 2010 från Klevland. Måste ge mig på jakt efter en efterträdare.Jag har flyttat: Ny blogg adress.www.linruz.sekram Lina

 4. Gissa om jag gillar den pennan och det blocket?! :-)Här är det också pärmar, kalendrar, kylskåpsmagneter…En samlingkorg har jag i badrummet uppe som bärs ner till tvättkorgarna nere i tvättstugan på källarplan.

 5. Vi kör också Granit som sambandscentral i tvättstugan och Google Calendar, mot vilken alla kalendrar är synkade och kan nås överallt, “står det inte där så står det inte någonstans och då gälls det inte”. Bra, och jag hoppas Google struntar i att vi ska ha kalas på lördag!

 6. Utbrister i ett hå hå ja ja. Med en ettåring hemma är det en ständig jakt på prylar. De tre storasyskonen lägger saker här och där och så kommer lillen och blandar allt. I söndags morse låg makens kläder på köksgovlet, tillsammans med lock och grytor samt en blomkruka med jord som bebisen fått ner från diskbänken. Vår sambandscenteral i köket har givit upp. Men nu bygger vi ut och tror att allt sedan kommer att bli myyycket bättre. Mmm säkert. Kram!

 7. Ingen större överraskning kanske, men just det blocket och just den pennan står till vår tjänst även här hemma när tider skall kommas ihåg eller inköp skall göras. :)En korg för plockiga “leftovers” skulle inte sitta fel. Jag tror i ärlighetens namn att vi vuxna kan plocka ihjäl oss. Jo, helt ärligt så tror jag det. Jag samlar allt i högar på första trappsteget och sedan ropar jag fram barnen att hämta och sortera. Just nu skulle vi fylla korgen med koftor och huv-jackor – sköna att ha på sig på under skoltid och lätta att lämna kvar hemma på stolen, trappräcket, soffans armstöd, golvet, pallen… En korg får det bli!Kram!

 8. Hmm, känner igen mig (och blocket…). Trappstegen är tidvis rätt så belamrade, måste testa det smarta tipset om en korg längst ner. Ha en bra dag!Anna

 9. Vår sambandscentral är nog vår säng tror jag.. :sDär tas alla viktiga beslut och papper skrivs, här plockas allt bort som oftast så att inget är i vägen hellre än att det finns papper att skriva på överallt.. Antar att det blir så i en liten lägenhet 🙂 Det som skall vara kontor är även barnrum var 20:e dag och tas upp av en övervåningssäng.. 🙁 Men det skall bli ordning här också…ngn dag! Blocket var riktigt snyggt!

 10. Alla: Skoj att höra om era sambandscentraler 🙂 Det är mycket som cirkulerar i huset om man säger så. Korgen är faktiskt urbra att lägga allt möjligt i. Inte minst när ljuden skallar “mamma” om var saker och ting är. Kolla korgen, liksom ;)Maria: Blocket finns hos Svenskt Tenn i Stockholm. Pennan är ett klassiskt Desk Set från Ballograf. Det finns hos välsorterade bokhandlare. På nätet säljer t ex http://www.juniform.se den. Jag gillar dem båda mycket!

 11. Än så länge har vi hälften av alla leksaker nere i vardagsrummet. Men så småning om hoppas jag också att kunna ha det mesta uppe i sonens rum. Och så ha som ni, en uppsamlingskorg under trappen. Men, det tar nog nåt år eller så… ;-)Just nu har jag en utlottning av ett rosa handgjort mocca-armband, till förmån för cancerfonden. Titta om du vill.

 12. Gillade denna sidan. Var lite som att ta ett kliv ut ur min verklighet men ändå se på den ur ett perspektiv från utsidan :-)Du ordför dig på ett väldigt härligt sätt.

 13. va roligt att läsa om hur alla sorterar och planerar. Visst blir det många skolpapper, vi har plastmappar än sålänge men jag har tänkt på pärm istället så det kanske blir det såsmåningom.Det var väldigt längesen jag kikade in här, kul att se att allt verkar sig likt.KRamNina

 14. Hej vännen,Å vad mysigt att läsa i kapp flera härliga inlägg med fina bilder! Det är alltid lika inspirerande att titta in här :)Jes

 15. Vilket sött litet block. Är det Estrids elefanter eller bara kopia? Var hittar man ett sånt? Känns som ett måste i vår nya arbetshörna. 🙂 Korgar att snälla ner barnens småsaker känns som ett måste. Det gör det dagliga plockandet lite mer uthärdligt. Er var ovanligt snygg dock. 🙂

 16. UPDATE: Nu ser man inte botten på korgen längre 😉

  Tack för alla fina ord!

  Malin: Det är Estrids små tassande elefanter. No copys här inte 😉 Blocket finns således hos Svenskt Tenn på Strandvägen :)!

 17. Vilka snygga bilder!!! Du tar ju ofta jättefina bilder men dessa var verkligen något extra. Känner igen det där med korgar för att snabbt samla ihop (och hitta!) alla småprylar som ligger omkring… Så skönt när man tar tag i och rensar dem också!

 18. Every one acknowledges that our life seems to be high priced, however people require cash for various stuff and not every one gets big sums money. Therefore to get good loan and financial loan would be a correct way out.

Leave a Reply

Your email address will not be published.