Årstider

vintermat-copy.jpg

Nu börjar utgivningen av kokböcker inför vintersäsongen att komma igång på allvar. Jag är mest nyfiken på Sanna Töringes Vintermat som har fått goda vitsord på flera ställen. Sedan tidigare är jag mycket förtjust i Bergenströmarnas klassiska Vinterns goda ting som kom i nyutgåva för några år sedan. Jag gillar böcker som följer årstiderna och som gärna blandar mat med annan inspiration. Ett annat måste är, som jag tidigare har skrivit, Monika Ahlbergs julbok som kommer snart. Nigella är skoj på TV, men jag har ingen av hennes böcker. Hennes julbok kommer på svenska denna säsong med ledorden “minimal stress och maximal njutning”. Det låter mycket sympatiskt. Och så denna då . Det är kanske inte mitt förstahandsval, men med tanke på upphovsmannen kommer den säkerligen att bli en storsäljare.

Snön sägs vara på ingång snart. Brrr!

Ljusstake Björkefall från IKEA.

signature

8 comments

  1. Monica är ju en favorit här hemma i hyllan så den skulle jag gärna klicka hem. Vinterns goda ting fingrade jag på vid flertalet tillfällen men det blev aldrig av något inköp.Håller med dig i att det är mysigt med böcker som blandar både mat, insperation och känsla…. årstiderna förstärks och man hittar tillfällen att mysa till det i vardagen.’Ha en fin fin dag. Själv ska jag hoppa upp på cykeln till jobbet. Kram kram Lina

  2. Hej!Är här inne hos dig och kikar varje dag och blir så glad.Bilder, collage och text i härlig samklang, alltid lika aktuellt och inspirerande.Fortsätt såhär och tack för all härlig inspiration!Stor kram till dig!Cecilia

  3. Linruz: Jag är en stor fan av Ahlberg och gillar inte minst just hennes årstidsböcker. Det är inte alltid jag lagar något när jag tittar, men man får en inspirationskick som känns rätt just då. Hoppas att även Du får en fin dag! KramCecilia: Vilka fina värmande ord! Det är just sådant som får en att kicka vidare mot nya inlägg! Tack! Kram

  4. Först vill jag bara instämma i vad Cecilia skriver!Jag bläddrade i Ernst julbok men nej, den köper jag inte.En kokbok jag köpt nyligen, och som verkar jättebra, är den rosa-rutiga Hälsokokboken.

  5. Nilla: Tack! Det värmer! Jag har inte bläddrat i Ernst ännu, men jag är inte överförtjust i det koncept som han har utvecklats till 🙂 Japp – Hälsokokboken finns här hemma också. Jag har inte lagat något ur den ännu, men väl kikat och inspirerats. Det verkar vara en riktigt bra bok!

  6. Vintermat är på väg hem till mig! Läste om den i Elle Interiör och där blev den utnämnd till klassiker i stil med Vinterns goda ting som jag tycker så mycket om.

  7. Läste oxå om den nya boken Vintermat i Elle I. Måste inhandlas!!! Bergenströmmarnas bok är min favvo sedan måååånga år tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *