Mellantid

skrivbordetjul.jpg

Postgången är igång igen. Det gillar jag. Jag fick en julförsändelse med så fina och positiva ord att jag blev alldeles varm i hjärtat. Att få höra att man gjort någon glad och betytt något på vägen är en underskattad gåva.

royalcop-copy.jpg

Jag fick även mina fina ljushållare från Royal Copenhagen. Tusen tack! Jag har satt upp dem som dekorationer i några fönster. Vackert blev det.

Kanske dags för lite kylskåpsätning av fudge igen? Tja, jag tror minsann det :).

9 comments

  1. Liselotte: Det är ju egentligen ljushållare till granen, men med tanke på allt vi har i den så skulle väl de här inte synas där 😉 Vi har hissgardiner, så jag har hakat fast dem i trälisten högst upp. Jag kan även tänka mig att man kan binda runt ett snöre att hänga dem i, så att man kan sätta i ett litet ljus som dekoration. Vackra är de!

  2. Åh, t.o.m. dina fådda julkort ser fina ut på bild!!!! Här ligger våra erhållna i en stor sladdrig hög som trillar ner på golvet titt som tätt….Köpte en svart nyårsblåsa idag på HM (butik). Det blev den från ditt collage den 19 nov. Tack för inspirationen!!!!!!(Hade först tänkt klänningen från modecollaget den 5 nov, men i svart finns den endast på nätet – dock på rea – men den hinner inte hit före nyår) KRAM!

  3. Så roligt med en vinst. Själv brukar jag aldrig ha så tur att jag vinner något. Fudgen ja – jag provade också att göra den och det blev inget fel på smaken. Dock blev den litet “sockrig” i konsistensen och jag undrar varför. Det brukar vara så, att man inte skall röra så mycket i kolasåser just för att de inte skall bli “sockriga”´och därför lät jag bli det. Blev din fudge “sockrig” i konsistensen?Hur länge fick du koka din innan rätt temp och konsistens var uppnådd?Du gör rätt i att ta en bit och njuta, tycker jag.

  4. Vilka vackra kort!Speciellt Teheran är ju min favorit…Som små tavlor att sätta fram!Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!Snöiga hälsningar från Halland!

  5. Lo: Nu är de slut ;)Karin: Varsågod! Nu har du några fler blåsor uppe också – kanske något till kommande festligheter?! Ha en riktigt fin nyårsafton nu! KramSofia: Varmt välkommen! Hoppas att Du kommer tillbaka :)Birgitta: Jag har haft tur några gånger, men än har jag nog en del kvar hos Fru Fortuna hoppas jag. Aha -sockrig säger du. Om man gjorde med strösocker så stod det i receptboken att det kunde bildas sockerkristaller på kanten när man kokade som trillar ned i smeten. För att undvika det kunde man pensla med lite vatten på en pensel på kastrullkanterna. Kan det ha varit något sådant som hände? När jag körde med råsocker så blev det inget sådant. Jag rörde ingenting i fudgen efter att den hade kokat upp. Jag får koka länge – upp mot en och en halv timma ibland beroende på kastrull. Jag använder termometer och går uteslutande efter den. Men även om temperaturen är densamma gång till gång så tycker jag att slutprodukten har varierat lite ändå. Det är väl kanske det som är tjusningen med det hemkokta :)Tulipa: Teheran är ett mycket vackert tyg! Tack! Detsamma till dig! Här är det kallt och isigt i dag också.

  6. Fudgen – ja det kan mycket väl ha varit de där sockerkristastallerna som trillat ned. Jag får bestämt prova med råsocker nästa gång jag gör den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.