Nya stämningar

silvernyar.jpg

Nytt år – nya stämningar. På nyårsafton tog jag bort de röda tingen. Granen fick ett nytt uttryck av silver, guld och glas. Det är som jag alltid säger. Julstämningen är alltid bäst innan själva högtiden. Det är så roligt att plocka fram, men också så befriande att packa ned. Nu känns granen uppdaterad dock, så nu får den stå ett tag till.

iskonvalj.jpg

På nyårsbordet hade vi en kruka med några tappra iskonvaljer. De doftar alldeles underbart, med en föraning om andra tider mitt i isande vinterkylan.

silvernyar1-copy.jpg

Livsandarna börjar att vakna till igen efter den bubbliga nyårsaftonen med de stora samtalen om livet. Blanka blad. Möjligheter. Tro. Hopp. Kärlek. Som vanligt, men ändå inte. God fortsättning!

Fotografier: Weronica – En mammas dag.

10 comments

  1. Här är det med en aningen omstylat, inga röda ting kvar och ingen gran..den barrade så den fick åka till granhimlen:) Önskar dig en god fortsättning, kram Mia

  2. Ihhhh det låter riskfyllt att plocka ner kulor. Vi bruarsälla lyckas med vattningen så vår skapelse skulle aldrig klara att bli avklädd och påklädd igen.För tyvärr brukar barren följa med kulorna..God fortsättning på dig med.Kram Lina

  3. You´re my kind of girl…kunde inte heller motstå de oerhört vackra små liljekonvaljerna som även hos oss fick fullända nyårsaftonsdukningen ;-)Önskar dig och din familj ett förtrollad, fantastiskt 2010 !

  4. Du har så rätt, julgrejerna är bäst innan jul, sen blir det unket på något vis. I år har jag fördelen av att inte ha hunnit plocka fram något, så det är inte så mycket att plocka bort…

  5. Hej! Försöker en gång till med en liten fråga..hur gör man fina collage med text? Snälla ge mig några tips. Tackar jättemycket på förhand.Mvh Chatarina

  6. Ann-Louise: Tack! Detsamma till dig!Mia: Tackar! Vi har en kungsgran just av barranledningen. Den har en lite mer stylad look och jag kan sakna de klassiska barren, men ändå inte så att säga :)Benita: Tack! Nu får den stå åtminstone någon vecka till. Den lyser ändå fint på kvällen och med lite omstyling så går det fint.Linruz: Haha! Betänk hur vår gran såg ut innan – belamrad med diverse pynt av olika slag – och så tänk att jag bara helt enkelt tog bort lite av det som var tomterött. Det andra har hängt där hela tiden det också, men nu fick det komma fram lite mera ;)Liselott: Ingen långsiktig investering såklart, men en ögonfröjd för några dagar – välbehövlig just nu ändå 🙂 Tack!Ylva: Vi har inte så våldsamt många tomtar heller, men rött blir det till jul ändå och till nyår känner jag mer för att lyfta fram silver, guld, glas och vitt. Det är tjusningen med olika säsonger och känslor!Chatarina: Välkommen till bloggosfären! Jag har svarat dig på din blogg. Varmt lycka till!Mrs b: Det är ju samma gamla gran, men nu i lite mer avskalad “mammaform” 🙂

  7. Tänk att rött känns så passé så snabbt. Jag brukar bli helt galen på allt rött på nyår. Nytt år och våren måste bara få komma in. I år känner jag inte så – tror att det beror på all snö. Vinter och rött funkar på nått sätt. Liljekonvaljer…dessa makalöst vackra och väldoftande blommor…. mmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published.