Väldoft

gardeniadoftljus-copy.jpg

Några exklusiva doftljus är vi inte i behov av just nu. I vardagsrummet ligger det ändå en tät doft av blomster.

gardenia.jpg

Efter julsäsongen känns det alltid roligt att uppdatera fönsterbrädorna lite. Vi har i och för sig kvar både hyacinter och amaryllis. Jag har gärna ståtliga vita amaryllis ett tag till. Det senaste besöket hos Plantagen av min käre man som inkluderade iskonvaljer och icke att förglömma – raketer – (vem har en man som blir som ett barn när det kommer till fyrverkeripjäser – jo jag) ledde även till Gardenia. Jag visste inte mycket om växten innan. Efterforskningar på nätet gjorde gällande att detta var en växt som klassades som svårskött och i behov av extra god vård med speciell jord och annat trix. Jaha ja. Döm om min förvåning om den nu har fått två små blommor som doftar som en hel parfymaffär. Jag brukar ha mycket svårt för starka dofter av alla de slag, men det här är väldoft på en annan nivå – i alla fall när det gäller två små vita blommor. Så vi är väl kvar i vår lilla jullovsbubbla – och luktar på blommorna – några dagar till :).

4 comments

  1. Jag hade sådana i sovrummet förra året men var tvungen att flytta ut dem för den starka doften. Mycket god men kan bli lite för mycket.Det där med fyrverkerier är så sant. jag tyckte vi kunde tänka på miljön i år och titta på de andra som skjuter upp sina raketer, men på eftermiddagen inhandlades ändå några stycken. ;)LiseLotte

  2. Här ska de blir en tripp till plantskolan i veckan med för att byta ut de ledsna julstjärnorna mot ngt fräschare.Doftljus förekommer tyvärr inte här. Står ständigt i affären och klämmer och suktar men inser att det tyvärr inte fungerar.Alergisk eller vad man kan säga..illamåendet är ett faktum och migränliknande huvudvärk kommer på köpet. Så Nej tack till doftljus här…hur sorligt det än kan vara.Ha en skön måndag.Kram Lina

  3. Tezz: Ja, visst är det så 🙂 Nu känns det helt rätt med lite uppdatering på många fronter. Man får – som bekant – alltid den känslan efter jul. Det är precis som om vi måste genom alla faser för att komma ut lite befriade igen!

    Liselotte: I ett sovrum kan jag tänka mig att de fungerar sådär. Det är många blomknoppar på dem och om alla slår ut – vilket jag iofs har lite svårt att tro med tanke på att jag knappast följer alla skötselråd – då får det nog bli en annan placering. Växterna verkar iofs trivas bättre i vår utbyggnad där det är svalt och inga element. Det kanske finns hopp 🙂 Miljöargument biter inte på min make som odlar lite pyromantendenser just när det gäller raketer 😉 Jag försöker, men lite nöje skall man väl få ha kanske.

    Linruz: Jag är också helt novis när det gäller doftljus. Jag är nog lite för snål för att unna mig den lyxen. Jag tror att man måste satsa på ganska dyra saker med naturliga essenser för att det skall bli bra. Att gå in i IKEA:s doftljusavdelning är helt enkelt ett litet h**vete på jorden – typ 😉 Vi har haft hyacinter som inte doftat så mycket, eftersom jag har svårt med starka dofter. Vi får väl se hur länge vi klarar Gardenian om den fortsätter att få blommor. För nu känns det – fint. Ha en fin dag du med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.