Hatthylla

hatthylla.jpg

Tja, efter nästan ett och ett halvt år i huset borde man kanske ha en ordentlig hatthylla – och nu har vi faktiskt det. Vi köpte en provisorisk hängare från IKEA när vi flyttade in för att ha någonstans att hänga kläder. Till slut såg man den inte, som det så ofta blir med tillfälliga lösningar som blir kvar. Men nu är den borta. Och nu blir man plötsligt oh och ah så luftigt det blev. Så mycket mer av kalkstenen man ser. Och så mycket tjusigare vår hall blev. Hatthyllan är den klassiska Nostalgi av Gunnar Bolin 1937 från Essem/Byggfabriken. Och hur kan vi ha det så här prydligt i entrén med två barn i huset? Svar: De har alla sina prylar i groventrén. Åh, vad jag gillar groventréer! Sol, Rykiel, snygg City Bag och videkvistar. Jag tror att jag ler lite i dag :).

signature

19 comments

 1. Heja! Snygg hatthylla!Här är vi inne på, tja vad blir det nu, dryga 3 åren och hallen är inte fullt funktionell än. Och det stör mig enormt emellanåt, jag vill ha funktionellt. Nu! Överallt i huset!I hallen har vi två grova snören som är knutna runt trappräcket. På dessa grova snören hänger små krokar. Där får barnen hänga sina kläder. Hoppas snörena inte hinner skava sönder träet…Så vackert med videkvistar! Det blev jag sugen på nu när du visar. Jag är inte riktigt i fas med året ännu, det har varit lite för mycket. Jag har ju då, ehum, inte ens städat bort den sista amarylliskrukan ännu…

 2. Mkt snyggt! Tänkte just innan jag läste texten att Var är barnens alla kläder ;)Vi har en groventre i tvättstugan men vi använder den faktiskt inte. Det utrymmet behövs som “förråd” istället.//M

 3. Vad snyggt det ser ut och jag gillar också groventréer. Min pappa har gjort en jättefin hatthylla till mig med gamla krokar men efter min flytt passar den inte i nya hallen så nu ligger den på vinden tills vidare. Funderar på om jag kan ha den någon annanstans. Jag blev lite nyfiken på din väska. Ska nämligen inhandla en ny i svart skinn och undrar hur din väska fungerar? Hur är skinnet? Finns det fack inuti? Tack för din härliga blogg som förgyller min dag :)Carina

 4. Sarah: Allt äro relativt som bekant 🙂 Här blev det på något vis sådan ketchupeffekt när vi flyttade ut. Man fixade och donade i början, men sedan orkade man inte riktigt och då blev det ett antal vilande projekt. Man får väl ta ett i taget helt enkelt när lusten faller på. Och så är det med sådana där saker som man inte ser. Helt plötsligt en dag så SER man och då agerar man :)Mrs b: Ja, du vet ju hur det är med nybyggen… Funktionellt är mycket trevligt. Barnen går aldrig in med sina grejer i denna entré. Huset ligger så till att groventrén är närmaste vägen in, så det är naturligt att gå in där. Därute är det ju många funktioner på liten yta med förvaring, klädhängare, tvättstuga och pannrum, men det fungerar faktiskt förvånandsvärt bra ändå. Och urskönt att barnen kan hålla till där och slaska med sina grejer 🙂 Min pappa kom med videkvistar från deras trädgård. Jag blev jätteglad. Jag hade som ambition att ligga lite mera i säsong, eftersom säsonger är så himla kul egentligen, men efter sjukstugan här saggade liksom det mesta ihop. Men, men med solen kommer väl energin förhoppningsvis 🙂

 5. Minks: Här används groventrén hela tiden. Huset ligger så till som sagt, så det är naturligt att ta den vägen in. Och barn tar ju nästan uteslutande den närmaste vägen, så det funkar faktiskt 🙂 Förråd kan man väl aldrig få för mycket av. Just alla säsongsgrejer som man måste förvara någonstans. Snart kommer ju vintersakerna förhoppningsvis att ersättas med något helt annat!

  Carina: Det låter så fint med en sådan hylla. Jag tyckte mycket om den vi hade i stan´- en sådan där gammeldags vitmålad historia med gamla krokar – men den ingick ju i den fasta inredningen där. Så här gällde det att tänka nytt. Jag gillar den enkla formen som tar helt sikte på funktion här.

  Väskan är gjord av duktiga Sofia Agardtson (fd Fifi Bags) http://www.sofiaa.se/ som jag har en del saker av. Denna modell är idealisk att bära över kroppen när man bara vill ha med sig det viktigaste ut. Det finns inga fack i utan den är öppen. Den är väldigt lätt och det gillar jag. Tunga större väskor har sin charm, men ibland vill man bara ha något litet som bär det viktigaste. Axelbandet är av kraftig textil och skinnet är fint med fin lyster.

  Tack! Jag blir glad!

 6. Den som ändå hade en groventré…ett kungarike för en groventré ;)! I ett annat liv? Under tiden ser år hall rent ut sagt ut som skit. Måste lösa det på något vis. JObbigt bara när hallen köänns designad för två ensamboende vuxna, men radhuset rymmer en fyrabarbnsfamilj.Vi har dock två sådana hyllor som du visar, fast med ekrundstavar. Älskar dem! Så snygga, och så praktiska.

 7. Den är verkligen fin den hatthyllan. Jag har sneglat lite på den till vår hall den dagen Waldemar klär väggen istället för det dystra svarta som är där idag. Tror den skulle göra sig fint mot våra teakmöbler i entrén. Kanske en dag…Och videkvistar… Härlig vårkänsla där! :)Kram

 8. Åh vad fint det blev! Vi blev så inspirerade av er fina hall så nu ska vi genast “möbla” om lite i vår groventré, sätta upp lite krokar och skohyllor och faktiskt (försöka) börja använda den… Måste bara försöka skola om alla barn att gå in på andra sidan huset 🙂 Men TÄNK att få bort de mesta av kläderna från den “riktiga” hallen – suck!Ha en trevlig kväll!

 9. Jag klickade hem väskan! Det är så kul att hitta grejer som inte alla har. Tack för tipset!Carina

 10. Är svårt avis på alla med groventré. Själva har vi tack å lov ett förrådsutrymme innanför dörren där de inte så fina (dvs de flesta) ytterplaggen får bo. Jättetjusigt har ni fått det. Vi hade en sån hatthylla i vår gamla lägenhet. Gillar tidlösheten i designen. En trevlig syn att mötas av vid hemkomsten.

 11. Annika: Vi har ju bara två barn och jag ÄLSKAR vår groventré. De har allt sitt därute i ett ELFA-system. Deras kompisar går in den vägen också. Ibland ligger ju allt på golvet i en enda röra och det är en ynnest att inte behöva titta på det hela tiden. Jag förstår att du suktar. Anne: Om man har den möjligheten så är det guld. Det är ju en hel arsenal med regnkläder, fingervantar, ryggsäckar, grejer för olika säsonger med mera med mera. Visst kan det vara en nackdel ibland att inte känna att man bara har en tvättstuga, utan att man även har allsköns grejer därinne, men fördelarna uppväger faktiskt.Lina: Jag har ju kollat runt lite efter hallmöbler och inte riktigt tänkt på den här klassikern tidigare. Den känns helt rätt. Enkel och tidlös, precis som jag vill ha det. Den kommer säkerligen att passa finemang in hos er också när den tiden kommer. KramNilla: Ekvarianten är också jättefin. Förstår att ni är nöjda med den!Lisa: Tjusighetskvoten höjdes många snäpp om man jämför med den rangliga betjänten från IKEA :)Lotta: Det är guld att barnen går in i groventrén. Som sagt, hos oss är det närmsta vägen in, så de går där helt naturligt. Vi hade lite problem med att se framför oss förvaringen därinne, men ett ELFA-system blev väldigt bra och slukar massor. Caroline: Jag är ju lite sådan. Klurar och klurar. Ibland blir jag galen på mig själv och önskar lite mer handlingskraft. Ibland har jag det också, men ibland tar det tid. Nu känner jag mig dock mycket tillfreds med hur det blev :)Carina: Men så skoj! Hoppas att du blir nöjd med väskan. Det är bland annat det som jag gillar med Sofias grejer. Märkesväskor i all ära, men det är lite coolt att köpa direkt från kvinnan som tillverkar och som jag vet har en stor passion för det som hon gör.Karin: Jag försöker och försöker och försöker lite till. Jag knäpper massor i olika vinklar. Sedan mixtrar jag med manuella inställningar på kameran med slutar- och bländartid och ISO. Det blir sällan precis som jag vill. Interiörfotografering är sannerligen en stor utmaning. Men det är bara att försöka som sagt :)Malin: Ja, visst är hatthyllan en riktig klassiker. Den är så klassisk så att jag alldeles hade glömt bort den i jakten på en hallmöbel. Men när jag väl kom in på spåret så var det givet. Och groventré är guld!Anna: Jo, vi hade det så i lägenheten vi bodde i innan vi flyttade ut. Grejer överallt och väldigt svårt att hålla ordning. Hallar och förvaring däri är en ständig utmaning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *