Påskigt

pask102.jpg

Nja, påsken blev väl inte så speciellt maxad i år heller. När jag väl började att plocka i våra saker, så blev det i vanlig ordning ett tämligen modest uttryck. Men av erfarenhet vet jag att detta kommer att kompletteras med skoltuppar, påskägg och sockerstinna påskkärringar, så mixen blir nog ganska bra till slut. Även i år blev riset fjärderlöst, men väl hållare av skira glasdroppar.

pask10.jpg

Tuppen i trådarbete av Annika Nyman tronar på spiselkransen.pask101.jpg

Min lilla stillebenhörna på sidbordet där jag plockar runt efter behag och säsong. Nu har det blivit några trollsländor, videkvistar och ett litet äggrede. Och så har jag gett en Kastehelmiskål till mig själv i påskpresent. Jag hyser inte samma tilltro till påskharen som vissa andra :).

pask104.jpg

Barnens kaniner som de fick när de var pyttisar är numera påskpynt. Sanningen å säga så var det väl mest jag som gillade dem även på den tiden. Då letade jag länge efter en återfärsäljare av Maileg. Nu finns de överallt. Saker och ting förändras sannerligen.

pask105.jpg

Vi skall ha påskbord här på lördag. Förra påsken gjorde jag Monika Ahlbergs Påskpassion till fikat. Recept finns här. Kanske den i år igen? Den var både frisk i smaken och oerhört mäktig vill jag minnas.

pask103.jpg

Förra påsken var det sommarvarmt här. Då satt vi och dinglade med benen på jordhögarna eftersom tomten inte var i ordning alls. Nu har vi trädgård, men vädret ser väl ut att bli betydligt sämre i år. Nåväl, en skön helg skall det bli och jag hoppas att solen kommer att titta fram emellanåt!

11 comments

  1. Ni leder i alla fall påskpyntsligan över oss. Vi har varken ett endaste ägg eller en endaste fjäder. De där påskäggen i glas är ju ljuvligt söta!

  2. Jag tycker personligen påsken är alldeles för kort för små mycket pynt! Här är det sparsamt i år med, ett påskris med tillbehör är allt:) Maileg är underbara men jag känner som du, de är nog mest för min skull de finns i huset här:)Trollslädorna var urfina, var har du hittat dom? är det på Cosas månne?ha en fin dag i solskenet, här kureras stor tjeja inne!Kram kram Mia

  3. Håller med Mia att jag hinner inte få upp det frrän det är dags att ta ned igen. Men fem ägg i en stor gren a la dansk inredningsstyle har vi i år ett dagisägg och en skoltupp.

  4. Malin: Man klarar sig ju precis likabra ändå 🙂 Jag ser en del mer som vårpynt än renodlat påskpynt. Sedan har jag lagt undan en del grejer som numera klassificeras som påskpynt. Recykling av det egna lagret liksom.Mia: Som sagt, jag är mer inne på vårpynt än renodlad påsk. Lite utvalda grejer är skoj, men jag kommer nog aldrig bli typen som maxar när det gäller pynt – bara att inse faktum 🙂 Trollsländorna är små keramikstenar av Karin Eriksson och finns hos Manos. Hoppas att tjejen snart är kry igen. Ja, i em gäller det att lapa sol vid husknuten känner jag. KramCaroline: Jag väntar fortfarande in påskpyntskörden från skolan, men den lär komma 🙂

  5. Lagom vårigt om du frågar mig.Är inte alls inne på den pipigula påsken.Ditt stilleben är verklgfen smakfullt ihopplockat som alltid när du gör något.Ha en fin dag i solen.Kram Lina

  6. Härliga påsk- och vårbilder! 🙂 Jag gillar ditt stilleben, speciellt den fina skylten med tro hopp och kärlek. Visst är det en dörrskylt? Det liknar iallafall dörrskyltarna som förr fanns (de kanske finns fortfarande?) i hyreshus. Minns dem från min egen uppväxt med en sådan skylt på dörren. :)Önskar er en riktigt solig och fin påsk med god mat och påskägg.Kram Lotta

  7. Vilka fina bilder! Och din stillebenhörna… fin, så fin!Trädgårdsliv beställde jag förra året (tack för tips!), men det nyaste numret har jag ännu inte läst, den sparar jag till inspirerande helgläsning.Hoppas ni får en fin påsk (lite så här i förväg)!

  8. Vilka påskhärliga bilder! Som vanligt tagna av det goda ögat för detaljer!Gillar din lilla “tro hopp kärlek” och tanken med en hörna för föränderligt plock känns helt rätt då man kanske inte vill “flytta runt” på det stora utan mer vill skapa nytt i liten skala.Den påskkakan måste jag testa. Kommer ihåg att jag tänkte det för ett år sedan, då du publicerade receptet, men man glömmer ju så lätt och därför blev jag lite extra glad då jag såg det här igen. Tack fina W!Tycker så mycket om dina glasägg. Själv går vi efter en 5-årings filosofi om att “more is more” och maxar med regnbågens alla färger i riset som morfar så snällt plockat in åt oss. Kan inte kalla resultatet för lika stilrent som ditt, men… :)Nu återstår bara att önska dig och de dina en riktigt fin påskledighet. Hoppas ni får fylla dagarna med mys, mys och åter mys.Kram bästa fina fia!

  9. Alla: Tack för era fina kommentarer! En riktigt fin påsk tillönskar jag er – med eller utan påskpynt 🙂 Hanna: Det är en dörrskylt som jag har gjort själv med material från Byggfabriken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.