Påsksvep

Påsktider. Jag gillar påsken. Allt ligger framför en. Hela våren och sommaren. I går eftermiddag satt jag och pressade vid husväggen med en kopp te. Låt oss hoppas på soliga dagar framöver. Vacker påskstämning från Martha Stewart.

pasksvep1-copy.jpg

Royal Copenhagen har hängt upp sina vackra porslinsägg i en kristallkrona. Stiligt så att det förslår. Pressbild från Royal Copenhagen.

pasksvep6-copy.jpg

Action Aids get blev en storsäljare i julas. Kanske lite kycklingar i äggen till påsk?

pasksvep5-copy.jpg

Svenskt Tenns nya vårutställning Siden, sammet, trasa och lump av Cilla Ramnek och Anna Håård vill visa på en inspirerande mix av lyxigt och enkelt. Tjusigt i vanlig ordning.

pasksvep7.jpg

Snyggaste Alexa i påskgult hos Harrods. För de med såväl stort ägg som plånbok.

Påsksött av Mia Öhrn för Ica Buffé. Jag är sugen på att testa dessa aprikoser. Även Dansukker dukar upp påskigt. Mer inspiration står förmodligen att finna i kväll när det är påskstämning i premiären av den tredje säsongen av Leila Bakar på TV 4 plus.

gulaconverse-copy.jpg

Det lär väl bli en hel del gummistövlar framöver, men nu kan man i alla fall sticka mellan med de eftertraktade vårskorna. Pippigula Converse/Brandos.

pasksvep4-copy.jpg

Blomster som garanterat varar. Vacker papperskonst Blom av Jurianne Matter/Cosas.

pasksvep9-copy.jpg

Vårens parfym kommer från Byredo. Tulpaner i koncentrerad form. Jag är mycket nyfiken på hur dessa doftar.

Le Parfait frestar med bland annat en påskkräm som jag förmodligen kommer att testa i helgen. Fotografi: Ulrika Ekblom.

pasksvep13-copy.jpg

Det här är definitivt ett annat liv, en annan tid. Nu grym nostalgi och vårkänslor :)!

pasksvep2-copy.jpg

I morgon skriver vi första april. I vanlig ordning ligger jag lite efter med klassikerläsningen, men nu är det påsk och då skall läsas. I april läser vi Hustrur och döttrar av Elizabeth Gaskell.

pasksvep11-copy.jpg

I går såg vi vår första fjäril för våren. Alltid lite magiskt. Fjärilstavlorna från danska Hagedornhagen är omåttligt populära just nu. Jag gillar den här gröna skönheten som dessutom var med på Residences härliga omslag.

pasksvep12-copy.jpg

signature

27 comments

  1. DEN boken började jag precis att läsa häromkvällen!! Men gissar att det kommer ta mycket längre än april att läsa ut den för mig. Det blir inte mer än ett par sidor per dag i mitt läsliv den här tiden, så det lär ta en stund…Jag minns ju när den gick på TV (BBC serien) och blev väldans berörd – men ATT det tog så lång tid att den blev översatt till svenska är ju lite konstigt (som det skrivs om i förordet) men bättre sent än aldrig. Trots mina föresatser att läsa mer böcker på engelska så skulle det ta långt tid och jag är rädd att missa för mycket nyanser i språket när nu engelskan inte är modersmålet.Glad Påsk! ( Det blir gummistövlar på i påsk, fick mina svarta levererade häromdagen så här ska klafsas runt!) kram ** Milla **

  2. Inspirerande – verkligen :-)Jag tröttnar aldrig på dina fina svep! De ger så bra inspiration på många olika saker – alltid en bra mix. Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk!KramAnna N

  3. Glad påsk! Hoppas att vi får solsken och våraning i luften. Tack för all inspiration; i synnerhet denna månad, mars har varit så tung, så tung.
    Nu ser jag fram emot en riktigt ljuvlig april (ta i trä)!

  4. Påsken kan inte starta bättre än med ett inspirerande Weronica-svep. Tack kära du!Och så prickar jag av ännu en efterätt att testa. Sockerfällan – here I come! :)Vi satsar på ett par knallrosa Converse till storasyster i vår. Den vita tyllkjolen till och… jo, men ser inte alla små tjejer lite ut som allas vår Anna i sommar så säg. :)Kram kram och ha det så gott!

  5. Vilket härligt inlägg. Nu blev jag sugen på att påskpynta – och jag som redan lagt ner det projektet. 🙂 Den där svenskt tenn-sängen ser ju grymt vårig och fin ut Vackert mixade kuddar. Påskkrämen låter också grymt smarrig. Ha en riktigt bra påsk!

  6. Vilket fint påsksvep! Tycker särskilt om bilden från Svenskt tenns utställning, kan inte se mig mätt på den, så fint de har fått till det. Skulle vara roligt se fler bilder från den utställningen.Önskar dig sköna lediga dagar. Glad påsk!

  7. Lovely påsksvep! Härligt med färg o härliga Converse – ska kika efter sådana när jag shoppar i NY om 2 v. Har så smått upptagit bloggandet på ettbraliv igen – välkommen in igen!Glad Påsk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *