Påskdagen

Ni som har bläddrat i nya Lantliv Mat & Vin har säkert sett det fina reportaget om duktiga Liselotte Forslin. Mina ögon fastnade på hennes jordgubbsmousse som dessert på påskaftonen för att få en liten föraning om kommande smaker. Jag bakade Leilas mandelbiskvier till. Det hela blev förförande gott i en frisk smakkombination. Rekommenderas!

* Mixa jordgubbar och socker. Borsta limen under hett vatten och finriv skalet. Pressa ur saften. Tillsätt det samt hälften av skalet, spar resten till dekoration.* Finriv chokladen. Spara lite till dekoration. Vispa grädden ganska hårt. Blanda i den rivna chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål.* Blanda jordgubbsblandningen med gräddblandningen och vänd i äggviteskummet. Skeda upp i glas eller skålar och låt det stå i kyl minst 2 timmar. Garnera med limeskal och hyvlad choklad. Bjud gärna en kaka till.Egen bild ur tidningen. I kväll blir det rester och soffan :)!

8 comments

  1. yummie yummie, finns det något kvar om jag kommer bort;) Hoppas ni haft det härligt i solen idag, jisses vår minsann:) kram på dig!

  2. Åh det där låter och ser smaskigt ut! Ska definitivt testas. 🙂 Och tidningen ska jag kika efter i affären. Glad och god fortsättning på påsken önskar Karin.

  3. Det ser supergott ut! Precis som du säger så fanns det hur mycket gott som helst att prova ur tidningen Lantliv Mat och Vin. Jag älskade den!! Har redan anmält mig till en prenumeration!

  4. Hej! Ny läsare av din blogg här, hittade hit i påskhelgen. Snygg layout och härliga bilder har du! Ååhh jisses vad det såg gott ut. Farligt! Jag är en sådan som alltid ser fram emot efterrätten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.