Mot trettioåtta

sennerholt-copy.jpg

Jag har alltid sagt att jag tänker sådär kontinuerligt istället för att samla ihop till en livskris. Sedan kommer jag plötsligt till ett läge där det känns som jag står på randen till att falla rakt i en i alla fall. Kan man inte vara lite mer orginell? Going trettioåtta i sommar. Och för första gången känns tiden så påtagligt. Livet passerar. Man har satt upp sina ramar som man lever inom. Är det detta som är allt? Ja, ni hör. Inte en enda tanke som är unik ;). Så vete sjutton vad man skall hitta på riktigt.

sennerholt1-copy.jpg

Det känns dock som en konstruktiv mental berg- och dalbana, snarare än riktig gråskala. Det känns som om något nytt väntar. Vet inte vad. Ingen aning. Kanske inget speciellt mer än ett nytt tankesätt. Stort nog det i och för sig. Så detta är jag just nu. Mot trettioåtta. Lite tufsig i kanterna. Men ändå – på gång :).

Therese Sennerholt är i ropet just nu. Hennes illustrationer för Rädda Barnens Designshop blev en succé. Utvalda tavlor finns tillgängliga hos bland annat Svenssons i Lammhult. Flertalet citat har även synts hos stylisten Lotta Agaton, där jag i går fann de nya pressbilderna som Agaton har stylat. Trycken går att beställa direkt från Sennerholt. Jag skulle mer än gärna vilja ha Fantastic ovan. “Sometimes I surprise myself by being pretty damn FANTASTIC”. Egoboost när den är som bäst!

18 comments

 1. Jättesnygga tavlor tycker jag! 38 ja, 40 närmar sig… Mitt i livet-vad ska jag göra resten av mitt liv-kris…vissa dagar är värre än andra. 🙂

 2. Av samma fina årgång som du känner jag igen tankarna. Trodde aldrig att jag var en av dem som skulle hänga upp mig på ålder, men i samma stund som de första gråa håren visade sig förra året kom tankarna om att hur jag än vänder och vrider mig så klassas jag helt klart som medelålders nu. Samtidigt så har jag ju aldrig mått bättre och aldrig känt mig starkare som person än nu. Som du säger, det känns som livet tar en vändning här och nu. Nya mål och nya äventyr ligger där ute och väntar på mig. Härligt! Here I come! :)Kram Lotta

 3. Människan har ju i alla fall gjort sig yngre med åren. Tänk bara när vi var små och vi träffade någon som var runt 40. Då tyckte man ju att den personen var jättegammal. Jag minns alla dessa foton på jubilarer som sitter vid ett bord med blommor. De firar 50 år och ser ut som 80. Minns ni?Man blir inte äldre än man gör sig, glöm inte det.

 4. Nilla: Haha! Sant! I går blev det sen timma med djupa tankar. I dag skiner solen och jag har tränat. Full med energi och bort med nojjorna ;)Lotta: Härligt! Det är nog egentligen inte min egen ålder som är i fokus. Jag har alltid sagt att jag kommer att tycka om att bli gammal. Och det står jag fast vid fortfarande. Jag är ju så himla mycket klokare än för tjugo år sedan 🙂 Det är mer känslan av att bli medveten om tiden. Att den passerar. Jag har nog inte riktigt tänkt så mycket på det innan, utan bara levt utan att reflektera över den lite utmätta tiden. Man kanske kan ta med klokheten i att ta vara mer på dagen nu då. Vi får väl se 🙂 KramLiseLotte: 40 är nog det nya 30 i så fall. Trettioårskris hör man väldigt sällan numera. Vi har senarelagt allt i livet, så det är väl snarare vid 40 som man börjar klura på de tidlösa frågorna om alltings meningsfullhet 🙂 Men jag skall väl inte köpa en enkelbiljett till Indien och göra den där vandringen där jag upptäcker mitt sanna jag. Jag skall väl inte bli mamma till en sladdis. Jag skall väl inte bryta upp överhuvudtaget, så jag får väl fixa till mig lite – inom den där ramen då 😉

 5. Ja du, livet är bra intressant! Fyllde själv nyss 30 och besvarade alla kära vänner som påminde om trettioårskris med att 30 är det nya 20 ;-). Försöker att inte tänka så mycket på siffrorna men visst är det svårt när man ständigt blir påmind om vad samhället (och man själv) förväntar sig av en person i den och den åldern.. Hmm, tänka ska man väl göra i lagom dos men det är lättare sagt än gjort! Schyssta tavlor är det verkligen, gillar verkligen layouten på den med “fantastic”!~Josefine

 6. Vad är väl 38 😉 jag närmar mig med skräckinjagande hög fart fyra nolla.Jag har precis samma feelings som du, men mkt värre. G A M M A L känner jag mig, och just detta med att kroppen förändras, för att inte tala om knoppen.Nej fy bubblan. Det är så illa att jag inte ens vill fira födelsedagen, men eftersom vi har en nyföding i huset (underbart att jag inte var för gammal för det ivf!!) så kan vi inte dra iväg utomlands och gömma oss.Nej, 32 år gammal vill jag vara, för resten av livet!!/M

 7. Jag som fyllt 45 för ett tag sen har alltid den där lilla överseende klappa-på-huvudet-tanken till alla som ännu inte kommit över 40 strecket :=) Haha, jag kan lova, det är ingen skillnad, det händer inget speciellt de där åren som går typ mellan 36-45 (längre har jag ju inte kommit än så jag vet ju inte hur det är att vara 46) utan man är den man är. Orginellt väl? Precis vad man vill höra från en tant :=) som vet allt. Skämt åsido, man har olika perioder i livet man funderar, kanske inte så mycket över åldern i sig men vad tiden gör med en. Och att det ligger så många värderingar om ålder, hur man ser den hos sig själv och jämför med andra. För det märker jag att man gör allt mer, jämför. När jag var 38 pluggade jag för fullt på högskolan, och minns så väl när jag träffade en gammal klasskompis på stan. Hon var nybliven mormor och så glad att det hände nåt i tillvaron eftersom hennes barn flyttat hemifrån och hon bara hade sin 7-åring kvar hemma, ja själv var hon ju sjukpensionär… DÅ kände jag mig plötsligt väldigt ung, fastän vi var lika gamla, en konstig känsla. Kram * Milla *

 8. Vi är av samma årgång o sommarbarn båda märker jag. Jag funderar ibland – men inte så ofta – just för att tiden flyger och det händer massor hela tiden. Jag hinner liksom inte – misstänker att min kris kommer när tiden rusat , barnen flyttat ut och jag drar ner på jobb o jag kanske frågar mig – vart tog all tiden vägen?! Men vi får se – Time will tell. Tills dess tänker jag vara lyckligt omedveten om alla eventuella kriser.

 9. Aha. Känner igen tänket. Drabbades av min neråtkurva när jag var lite yngre dock. Det blev en hel del grottande i gamla tankar, synder och egna beteenden. Ut kom en ny och klokare människa. Fick ett annat lugn. Men det var inte helt smärtfritt kan jag säga.Saker som nu gör mig mer levande och närvarande i mitt eget liv är när jag:1. Lär mig nya saker. Gå en kurs för 17 gubbar!!! Silversmide? Dreja? Kantonesiska? 2. Gör resor på egen hand. En liten weekendtrip till Köpenhamn helt själv? Så skönt. Och såååå nyttigt.3. Läs utmanande böcker. När sinnet öppnar sig och man tex läser om banrsoldater i Kongo kingshasa- då känns de egna problemen rätt fjuttiga.4. Jag har sagt det förut och säger det igen: mindre tv och datatid.5. Trädgårdsterapi. Var lite crazy och börja fröodla en massa konstiga saker. Sätt ner en massa kul plantor i rabatten. Vårda trädgården. Ett litet snickarprojekt till våren kanske? Kvinnor kan!!!Eller be helt enkelt någon du känner väl att ge dig en spark i häcken när du klagar som mest. Det gjorde jag. Aj, vad ont men oj vad nyttigt!

 10. Jag intar åldern av 43 i sommar. Men jag tänker numer inte så mycket på åldern. Jag känner mig olika gammal olika dagar. Ibland blir man också positivt överraskad. I förra veckan fick jag visa legitimation på Systembolaget – det kändes gott!

 11. Hennes tryck är verkligen grymt coola. Den med chokladen är ju också klockren. Vet precis vad du menar med åldern… Själv springer jag mot 35 – och visst börjar man inse att livet faktiskt passerar i ett hiskeligt tempo. För min del tror jag att det är barnen som har gjort att det känns så påtagligt att tiden snurrar fort. Lilla bebisen som just var alldeles ny kan helt plötsligt cykla (!). Hur gick det till?! För första gången i livet kan jag börja längta tillbaka i tiden några år. Försöker dock att inte stressas alltför mycket av det utan istället försöka suga i mig lite mer av tiden och inte bara låta den springa förbi. Dela gärna med dig om du kommer på något smart sätt att se det från den ljusa sidan. 🙂

 12. Hej Going 38 (en mammas dag)!Ge mig din adress så ska jag skicka en signerad Fantastic till dig. Du får den i födelsedagspresent av mig. Det kanske gör din dag lite gladare.Tack för att du gillar mina tavlor och skriver om dem! Det gör definitivt min dag gladare.Bästa hälsningar,Therese Sennerholt

 13. Some time before, I did need to buy a good house for my business but I did not earn enough cash and couldn’t purchase anything. Thank heaven my mate suggested to take the credit loans from trustworthy creditors. Therefore, I did that and was satisfied with my short term loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.