Regn

regnmatare.jpgstovlar-copy.jpg

Här regnar det. Och så regnar det lite till. Oljan med lite grått pigment som vi köpte till trädäcket i går lär få vänta ett tag på att bli påstruken. Anläggandet av ett litet kryddland och anskaffandet av uteväxter får nog bero någon dag det med. Den nya regnmätaren kickar dock igång direkt av detta och min käre vädernörd till make trivs med att ha koll på nederbördsmängden ;). Det var inga gummistövlar under powerwalken tidigare i dag, men de skulle ha behövts på slutet där. Aldrig känner man sig väl så tapper som när det lite stilla duggregnet övergår till något annat när man är ute och tränar. Det var väldigt skönt att komma in sedan kan jag säga :). I kväll blir det comfort-food med hemlagad pizza. Nu – te. Hoppas att Ni har en fin dag!

11 comments

 1. ja men är det inte för tråkigt med detta eviga regn…
  i min förhoppning om vår och sommar har jag lagt planerna på nya Hunterstövlar på hyllan. men jag tror minsann att det får bli en
  investering ialla fall. vem vet, då kanske regnet förvinner 😉

  njut ledigheten.

  Anna-Malin: Ja, nu börjar det väl räcka med dåligt väder. Omväxling förnöjer så gärna lite sol nu 🙂 Gummistövlar behövs sannerligen för tillfället. Jag hoppas att mest få använda dem ute i trädgården vid plantering och liknande snart. Med andra ord hoppas vi på lite ljusare tider! Detsamma! /Weronica

 2. Fina svartvita bilder text! Olja med grått pigment, säger du – nu blir jag nyfiken, är det något man köper färdigt? Vi har ju ännu inte gjort något åt vårt trädäck… inte helt bra. Jag gillar ju den grånade färgen, och har väl därför tänkt att jag inte vill olja in. Samtidigt som jag märker att det börjar bli sprickor i träet, så någon behandling skulle säkerligen vara bra.
  Och regnmätaren ska jag absolut spara i minnesbanken – jag har också en make som gärna vill ha koll. Vi har slitit ut ett par såna där gröna billiga plastvarianter, och det börjar nog bli dags för något lite mer hållbart. Så en regnmätare som present skulle passa.
  Här är det också regnigt och trist. Hoppas på bättre innan helgen är över.
  Hoppas ni får en skön Kristi Himmelfärds-helg! (Här gick reveljen 5 i morse… och jag som hade sett fram emot att få sova lite…)

  Mrs b: Vi har köpt en pigmenterad olja från Jotun hos Materialmännen. Det är ju ursvårt att stå och titta på en liten provbit, men vi valde nyansen naturgrå. De blandar direkt i butik om det finns i lager. Jag vill liksom inte ha en heltäckande grå finish, men lite patina så att inte det blir den vanliga looken på inoljad trall. Vi får se hur det blir. Vi har kollat upp andra alternativ bland annat Sioo, men det kändes som en dyr investering första gången till ett så stort däck som vårt. Resultatet rapporteras senare 🙂 Regnmätaren är riktigt snygg och har en klassisk mätprincip med en kork som ligger och guppar och flyter uppåt vid vatten. Jag gillar den. En nackdel tycks vara att man måste ta upp den för att tömma. De där halvsnygga plastgrejerna kan man ju bara vippa ur liksom 😉 Hu! Fem! Här blev det sju i alla fall. Hoppas på sovmorgon i morgån då! Tack! /Weronica

 3. Det verkar som om det regnar nästan överallt idag, som du säger en av de bättre känslorna är att komma in efter att ha varit ute och motionerat i regn. Man kan känna sig riktigt stolt!!!

  Ha en trevlig kväll!

  Kram

  Anna

  Anna: Man får passa på och sitta inne och tycka att det är ganska galant ändå 🙂 Detsamma till dig! Kram Weronica

 4. Själv är jag lite glad för regnet för då slipper jag springa och vattna de nyplanterade buskarna så mycket. I går kväll var det dessutom ganska mysigt med åskan! 🙂

  Här blir det också hemlagad pizza bara om en liten stund – mums!

  Tina: Jag somnade tidigt i går och vaknade av åskan. Jag är grymt åskrädd, så mysigt vet jag inte 😉 Heja dina buskar då! Förra året när vi hade nylagd gräsmatta var det perfekt att det regnade massor någon vecka. /Weronica – nu med pizza i magen 🙂

 5. Vilka vackra bilder!!!!!
  Här i Sthlm har det knappt regnat idag – peppar peppar.
  Förresten; Igår på Tennet ( japp det blev en schväng dit efter jobb-halvdagen) stod jag och nöp i gröna fåglar brickan. Tänkte på dig 🙂 har den redan själv sedan tidigare. Funderade om jag skulle posta den till dig, dock kanske lite för stor för brev??!
  Kramkram!

  Karin: Tack! Jag ser runtom i bloggvärlden att solen varit någon annanstans i dag ja. Trevligt att den var hos er då 🙂 Jag antar att det är lite turligt att jag har en bit till Strandvägen. Så snällt att du tänkte på mig och de flaxande fåglarna 🙂 Är det den runda varianten som finns nu? Och de där små kungliga grodorna? Finns de kvar? Kram Weronica

 6. Äh vad gör väl lite regn när man har så snygga stövlar? 😉

  Själv är jag glad över att ha planterat lite sedum (marktäckare) och gräs idag.

  Linda: Heja! Här blir det någon typ av sondering och inköp i helgen. Och lite skoj med de stövlarna kanske 😉 /Weronica

 7. Fina bilder, som stilleben. Här har det varit mulet men uppehåll idag. Ha det bra.

  Nilla: Liiiiiite bättre väder hade väl inte gjort något dessa dagar :)?! Tack! /Weronica

 8. Hej igen!
  Idag fredag är vädret betydligt sämre. Stövlarna har redan varit på en sväng på förmiddan. Det blir plantering efter lunchen. Clematis, lavendel samt odling i pallkrage. Hängde på låset kl 10.00 på Zetas för att öht få parkering – det är gaaalet där.
  Bricka; jag kollade på stl 28 * 36. Det fanns en smal och lång oxå (vet ej måtten) i gröna fåglar. Rund kollade jag inte in men det är möjligt att den oxå finns i gröna fåglar. Jag upplever att det är lite från gång till gång vilka mönster och mått som finns inne.
  Fortsatt trevlig helg!

  Karin: Vi gjorde stora rundan bland blomstren. Det var hysteriskt mycket folk. Men, men, det blir ju fler helger, så vi får ta nya tag framöver 🙂 Jag är med pallkrage i alla fall för första gången i mitt liv, så vi får väl se hur det utvecklar sig. Aha. Den brickstorleken är utmärkt till det mesta ja. Har fått en hangup på de där spensliga fåglarna, så de må flaxa i min riktning känner jag 🙂 Tack! /Weronica

 9. Hej!
  Önskar dig en trevlig helg, regnet hjälper förhoppningsvis till, till lite mer vila… Jag som tänkte så trädgårdslandet fick ändra planerna.
  Här väntar 12 ton jord på att ösas ut och vältas på tomten, gräsmattan kommer om två veckor *längtar*

  BTW den fina brickan som står på ditt lilla altare, den med ord i rutor, var har du hittat den? Jättefint och inspirerande!

  Heja dig med all träning!
  /Heléne

  Heléne: Tackar! Åh, jag minns när vi fick vår gräsmata – det blev en sådan enorm skillnad! Grönt är väldigt skönt i det fallet 🙂 Bricka? Hmm – kan det vara tavlan som står lutad mot väggen som du menar? Det är ett tryck av Therese Sennerholt. Om det inte är den så fråga igen 🙂 Tack! /Weronica

 10. Härliga bilder är det i alla fall! Hos mig regnar det inte idag, solen skiner faktiskt. Hoppas att solen håller i sig över helgen och att det sprider sig upp till er.
  Kram J

  Johanna: Längtar efter sol! Många tycks ha fått sin beskärda del, men vi blev lite utan här 🙂 Men det finns väl hopp framöver må vi tro! / Kram Weronica

 11. Vilken makalöst fin bild på regnmätaren!
  Färgerna, regndropparna… Jättefin!

  Ha en bra dag!
  Sofia

  Sofia: Tack snälla du! Nu blir både jag och min regnmätaremake glada 😉 Detsamma! /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.