Stadstur

rainandthecity-copy.jpg

Även om det regnade hela tiden och jag gick där – utan paraply – så var det extremt uppfriskande med en stadstur. Det är ju det ibland :). Indiskas Jade Jagger-prylar var som väntat inte min kopp te. Lite dyra var de med tyckte jag. Sedan fick jag än en gång bekräftat att Clean-parfymerna inte tycks vara ämnade för mig. Nu har jag gått och doftat washed cotton ett bra tag – och tja det doftar tvättmedel ungefär. Nej, något annat till dofthyllan får det bli. Åhléns kungliga grejer såg kul ut på bild, men de där askarna höll inte riktigt IRL för mig. De fick också stå kvar på hyllan. I bokhandeln scannade jag trädgårdslitteratur. Den finaste var den här , även om man inte har planer på en medelhavsträdgård. Tag 3 betala 2 för Mårbacka-pelargoner. Ja tack. Och så den här skålen till gröten då.

I kväll blir det fredagsmys med vänner och god mat. Det vankas en numera klassisk fredagsrätt hos oss – kycklingenchiladas med avokadosallad . Och till dessert blir det den här favoritkakan som jag alltid blir mer sugen på när det är varmt ute. Ha en riktigt fin kväll!

8 comments

 1. Tack o lov slutade det regna och vi satt ute och åt lunch i stan idag! Tog också en stadsrunda, först förbi butiken på strandvägen men där var nog hela Sverige representerad idag, (klämdag). Var förbi nya bädd och badbutiken på Norrm. torg, fin, lyxig och dyr..
  Lite jordgubbar från torget och åter ut på landet, skönt!

  Lisa: Härligt! Ibland behöver man den där rundan, men det är rätt skönt när man kommer därifrån också 🙂 Det låter som en väldigt fin dag för dig! /Weronica

 2. Här trotsades vädret med en utflyckt.
  Härligt uppfriskande och underbart efterråt.
  Clean är inte min melodi heller trots många provdoftanden.
  Kvällens meny går inte av för hackor den….låter frestande gott.
  Njut av fredagskvällen
  Kram Lina

  Lina: Tack! Det blev en väldigt lyckad kväll. Och prova recepten – försvinnande goda båda två 🙂 /Kram Weronica

 3. Snyggt paraply!
  Ha en trevlig helg!

  Junitjej: Jag har ett likadant, fast i mindre ihopfällbart utförande. Rutigt och klassiskt snyggt 🙂 Tack! Hoppas att din helg blev bra med! /Weronica

 4. I fråga om doft. Jag säger bara Byredo – La Tulipe!
  Äuhm, bara 1150 pix 🙂 🙂

  Karin: Har du slagit till ;)?! Kan tänka mig att den doftar finemang! /Weronica

 5. Åh, vad jag känner igen det där! Äntligen en stund på stan och lite förväntansfull och så blir det liksom inget spenderat…jag är alldeles för petig ibland med det där lilla; fel typ av papper, fel färg, fel lukt, för dyrt, inte min stil…härligt att man då alltid kan förlita sig på några pelargoner! 😉

  //Anna

  Anna: Men bra för plånboken 😉 Vissa saker gör sig bäst på bild och i ens föreställning om det. Men pelargoner – en helt annan sak det ja 🙂 /Weronica

 6. Härligt med en runda på stan och visst är det väl så att en del saker man har sett i tidningar, reklam eller skyltfönster inte är just för mig när man tittar lite närmre på det. Men de kan ju vara lika fina för det. Ibland behöver vi kanske ögongodis att titta på snarare än att äga det själv. 😉

  Hoppas att ni hade en trevlig fredag kväll i goda vänners lag. Jag blev hungrig bara av att läsa. 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Lotta

  Lotta: Absolut! Jag har varit konstant saktrött ett tag nu. Det räcker att blogga om alla fina saker ibland 🙂 Tack! Kvällen blev mycket lyckad. Hoppas att du fick en fin helg med! /Kram Weronica

 7. Det är så härligt att bara gå och strosa på stan sådär.. Håller med om Jade Jagger grejerna, tänkte att muggen skulle falla mig i smaken men när jag stod där på Indiska med muggen i handen kände jag ingenting. Så det blev inget köp för min del heller. Jag vill också att clean perfymerna ska vara “min grej” men efter att ha köpt både shower fresh och fresh laundry och inte känt mig nöjd har jag nu gett upp. Jag har en ny favorit nu – chanel chance. Kan varmt rekommendera den!
  Trevlig helg.
  Kram J

  Johanna: Jag fick samma känsla med muggen. Muggar är ju liksom min grej – kan väl aldrig få för många vackra temuggar – men den här var inte riktigt min kopp te då 😉 Nej, det finns andra som skapar mer fladder i maggropen i så fall. Och Clean – nej, inte min grej helt enkelt. Då skall jag sniffa på din Chanel-parfym nästa gång! Tack! /Kram Weronica

 8. Hej, har du sniffat på GAPs dofter? Finns på Åhlens, jag kommer dofta “Sugar Snap” hela sommaren. Lätt body spray, ska man lukta gott hela dagen får man fylla på då och då.

  Maria: Det var på Åhléns jag gick runt och sniffade lite 🙂 Sugar Snap låter mycket spännande. Får sticka ned min näsa där nästa gång då! /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.