Helgbestyr

kryddor4-copy.jpg

I dag blir det blomster i olika form för oss. Jag antar att vi inte kommer att vara ensamma ute i affärerna. I går gick jag och min trädgårdsintresserade vän runt och tittade på olika tänkbara projekt. Det är lätt att man blir alldeles matt när det inte finns så mycket att utgå från som blir fallet vid nybyggnation.

kryddor5-copy.jpg

Stilen har jag ganska klar för mig, men sedan skall projekten realiseras. Plantor skall köpas in och sättas ut. Det gäller väl helt enkelt att bestämma sig för olika saker och sedan göra lite i taget. I dag siktar jag i alla fall på en pallkrage med kryddor, vita syréner, blommor till entrén och sondering av buskar till planteringsytor vid träden.

timmarnacollage-copy.jpg

Trädgård med andra ord. Och kan inte den där omtalade solen komma lite till oss också :)?! I kväll sätter jag mig ned i soffan och tittar på Timmarna (SVT 2 21.00). Tre kvinnoöden i olika tider vävs samman med hjälp av Virginia Woolfs roman Mrs Dalloway. Det var ett antal år sedan jag såg den, så i kväll är det hög tid igen för filmen är riktigt bra. En fin lördag till er!

Simply Pretty Prints/Etsy, Hammermann/Etsy och Vintage Junky Style.

10 comments

 1. Dom där blomskyltarna (skedarna) är ju bara så fina! Jag vill ha!!!
  Hoppas du får en fin dag och att du hittar det du söker till din trädgård. Nu ska jag bege mig ut och solen skiner faktiskt lite här!!

  Kram

  Anna

  Anna: Jag har tittat på dem så många gånger, men inte slagit till ännu. De är så vackra! /Kram Weronica

 2. Håller med föregående talare!
  Skedarna är riktigt fina,
  var kommer de/bilden ifrån!?
  När det gäller trädgård tror jag inte man ska tveka och fundera för mycket!
  Ös på med sånt du gillar, planera och koordinera inte för mycket!

  Tänk bort lättskött, en vacker trädgård kräver sin insats.
  Några små funderingar bara…
  Trevlig helg
  Becky

  Becky: Följ den första länken med Hammerman/Etsy längst ned så kommer du rätt. De är så fina! Jag försöker att repa trädgårdsmod och inte tänka ihjäl mig, utan att våga. Jag vill gärna ha någon typ av plan, men det blir det kanske automatiskt när man har en viss stil som man väljer utifrån. Så jag jobbar med att våga 🙂 Tack! /Weronica

 3. Javisst är det svårt ibland, även fast man kanske vet ungefär vad man vill ha, när man liksom har ett tomt blad att utgå ifrån. Jag skulle vilja ha en trädgårdsdesigner att bolla med mest hela tiden, men det går ju inte riktigt.
  Det låter ändå som att du har en hel del fint på gång! Hoppas du visar hur trädgården utvecklar sig – det är ju så kul att se!

  Vi har kommit halvvägs med vår tilltänkta yta för kryddodling. Lådor ska snickras så småningom så att vi också kan plantera de tänkta kryddorna och lavendeln.

  Här har det regnat hela dagen fram till nu då det ser ut att spricka upp lite, skönt! Jag ska bege mig till handeln och handla ytterligare en buxbom till entren.

  Mrs.b: Vi hade ju en trädgårdsdesigner här för att rita upp grunden, men sedan rann den kontakten ut i sanden lite. Vi har även pratat med en duktig kvinna på en plantskola som hjälpte oss lite, men det är ju till slut man själv som står där i den ganska förvirrande situationen på plantskolan 🙂 Jag kämpar som sagt med att inte tänka så dramatiskt om trädgården, utan att våga lite mera. /Weronica

 4. Måste också berömma de fina kryddskyltarna! Verkligen estetiska och helt i min smak!
  Trädgård…hmmm, insåg att det redan pågår ett krig i min när jag gick ut en stund i eftermiddags. Maskrosorna står givvakt och redo till attack…överallt! HUUAA!! Några fick jag dragit bort iallafall! 🙂

  Apropå trädgårdsdesigner, jag hade också ett tomt blad att utgå ifrån då jag ville göra om allt i min trädgård eftersom den anlagda sedan tidigare inte alls är i min stil. Jag tog hjälp av en designer som nu gjort ett helt nytt förslag som jag kan utgå ifrån. Helt plötsligt fanns det partier där jag vet hur jag vill ha det och partier jag fortfarande funderar kring…med skillnaden att det finns en helhet som spänner över hela trädgården!

  //Anna

  Anna: Jo, dessa maskrosor tycks komma i stort antal ja 😉 Vi har som sagt haft lite hjälp att skissa upp trädgården och fått lite växtförslag från olika håll. Det gäller väl att hitta rätt där också och att kommunicera med någon som ser ens egen stil och önskningar. Jag tror att det är klokt att ta hjälp när man själv står och stampar. Det låter spännande med din trädgård! /Weronica

 5. Skedarna var ju bara helt fantastiska!
  Vilken utmaning att ha en ny trädgård att ge sig i kast med, det måste vara svårt på samma gång som det är roligt också.

  Sara: Det är nog just precis så – svårt, men skoj. Och man får väl lära sig på vägen lite också. Det är vår första trädgård efter att ha varit stadsbor innan. Så någonstans må vi börja 🙂 /Weronica

 6. Jag har också använt mina Hunterstövlar i helgen. Shit omfritt så dåligt väder det har varit inemellan.

  Och jag förstår känslan av beslutsångest för en ny trädgård. Huga. Jag kan ju knappt bestämma mig för mina 10-talet plantor till balkongen varje år 🙂 Ha ha!

  Frida: Ja, jösses vad det har regnat! Haha! Jag kan nog iofs vara mer handlingskraftig när det gäller större projekt än det där piffet som kräver mycket övervägande 😉 Ibland får man lov att kasta sig ut där och hoppas på det bästa 🙂 /Weronica

 7. Måste ge dig en eloge för alla snygga inlägg med snyggt bildspråk och typografi. Är verkligen en fröjd för ögat att gå in här. Ger massor av inspiration 🙂 Kram isa

  Isa: TACK! Vad glad jag blir 🙂 /Kram Weronica

 8. Men vad missade jag!?…
  Med de där skyltarna, speciellt besticken så blir det ju ett hur snyggt land som helst – oavsett om grödorna tar sig eller ej! 🙂

  Elisabeth: Ja, de kompenserar väl en hängande planta om något 🙂 Vackra är de! /Weronica

 9. Hej Weronica!

  Hoppas att ni har haft en fin trädgårdshelg och förhoppningsvis en hel del solsken. 🙂

  Det är inte lätt att veta var man ska börja när man har en helt ny trädgård att skapa. Men man måste ju börja någonstans och det viktigaste är nog att gå efter hjärta och sinne. Plantera det NI vill ha i er trädgård och gör den till ER. Är det något som sedan visar sig inte funka som det var tänkt är det ju bara att gräva upp, flytta eller kanske till och med skänka/byta bort. Fördelen med en helt ny trädgård är ju att ni kan forma den precis som ni vill ha den och dessutom slipper tampas med tidigare växter som är helt omöjliga att få bort hur mycket man än kämpar. 😉

  Hoppas du får en härlig vecka Weronica!
  Kram Lotta

  Lotta: För- och nackdelar med allt som sagt. Men jag tror att jag har kastat den värsta trädgårdsångesten överbord nu. Man måste ju börja någonstans även om den lilla plantan ser pyttig ut när man önskar frodig grönska 🙂 Tålamod! Detsamma till dig! /Kram Weronica

 10. Your topic gives me a good advice.Kind of person who is thoroughly spandex zentai , they go out to all parties from all dressed in such a tight, between friends, family members have reached a consensus to accept such behavior, and not surprised. And the other with the same face of pressure from family and friends, only to zentai suits as their own home alone, at first may have been Spider costume or superman costumes for the design of this attractive, but once the person tried such clothes, they can not do without such a body-conscious comfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.