Gult

smorblommacollage-copy.jpg

Gratulerar alla ni som har och får ta del av den där beryktade värmen! Här var det sommarvarmt en del av lördagen, sedan har det varit svalt, blåsigt och regnigt. I går var vi ute i trädgården ändå dock och planterade kryddor i pallkrage, rabarber, en schersmin och en syrén. Jag hoppas att vi har kommit över den värsta trädgårdsångesten. Även om jag vet ungefär vilken stil och känsla jag vill ha, så blir man en sådan novis där på plantskolan. Växter i rader och var sjutton skall man börja? Det blir ungefär samma grej som när vi skulle välja färg till fasaden en gång i tiden. Ni vet man stegar in i en färgaffär och säger saker av typen – ja, vi skulle ha färg – till ett hus – något vitaktigt. Nåväl, alla barn i början och någonstans måste man ju starta :).

Vid senaste rundan i skogen fann jag i alla fall några smörblommor. De är sommar för mig, så banne mig om inte även vi skall få lite mera sol här. Happy måndag!

8 comments

 1. Ja smörblommor andas sommar.
  Håller tummarna jag med på lite soligare dagar framöver.
  Ha en fin måndag.Kram Lina

  Lina: Värme har vi väl fått nu, så att vi klarar oss, men gärna lite mer sol också om jag får be 🙂 Tack! /Kram Weronica

 2. Jag har haft samma väder som du. Smörblommor har jag inte sett av ännu, men vad härligt när de kommer! Klargult lysande 🙂

  Nilla: En solgul härlig klick där bredvid spåret. Sommarkänning 🙂 /Weronica

 3. Åh, jag är precis där – alltså i färgbutiken och ska välja fasadfärg till ett nybyggt hus! Vilken kulör blev det?? Vi är också inne på vitt (fast inte vitt-vitt då, utan bruten av nåt slag).

  Och en annan husrelaterad fråga – era underbara trycken från Sibes, är ni nöjda med dem? Inget strul än så länge? Jag är helt såld på dem men min man tror att de är för “korta” och kommer kännas små i handen. Har han rätt? Vi har inte känt på dem live utan bara sett dem på din blogg och i nätbutiken.

  Tack för din underbara blogg!
  Hälsningar Carolina

  Carolina: Åh, jag vet – alla dessa beslut! Ibland väldigt lätt eftersom man vet vad man är ute efter, men oftast ganska så svårt eftersom det finns ett sådant enormt utbud. Jag skrev lite om vår fasadfärg i ett inlägg nu på onsdagen. Vi är jättenöjda med den och ångrar inte en sekund att det blev just den. Angående våra dörrtrycken – vi tänker inte alls på dem längre – och det är väl ett gott betyg 🙂 Jag tänkte också att de skulle vara korta och visst finns det längre handtag på marknaden, men nu tänker jag aldrig på om de är korta eller långa längre. De bara finns där helt enkelt :). Den här typen av trycken “skruvar” upp sig lite, så ibland får man på vissa dörrar som används mycket dra åt den bakre skruven lite. Det tycks dock inte bara vara ett syndrom för Sibes-handtag, utan jag har läst samma om t ex Byggfabrikens trycken. Kort sagt – vi är väldigt nöjda även med dem. Stort lycka till med alla val! Och tack för fina ord om bloggen. Jag blir GLAD 🙂 /Weronica

 4. Och jag såg utslagen liljekonvalj!!

  Sara: Oj! Liljekonvalj är en av mina favoritblommor. Då är det försommar! /Weronica

 5. Nu hittade jag ju vilken fasadfärg ni valt (Nordsjö Trägrå 1). Är ni nöjda med den, får jag väl fråga istället?MVH Carolina

 6. Smörblommor – det är sommar det! Finast på din bild dessutom!

  Jadu, här är det varmt som… ja, jag vet inte var. Nästan olidligt hett var det idag och huset pustar fortfarande. Puff puff!
  Blir spännande att följa dina trädgårdsarbeten, känner på mig att allt är både välplanerat och snyggt gjort. I sann Weronica-anda. Som jag så gillar!

  Tack för din kommentar idag – jag gillar när du tankehjälper mig. Mycket!
  Kram kram

  Lina: Jag hejar allt vad jag kan på dig härifrån. Heja 🙂 Med åren kommer de där riktiga tantvibbarna om att vädret liksom känns i kroppen. Kanske inte i en tå, men väl en smygande känsla av det här kvava, åskande, tryckande. Jo då – de grå tilltar här 😉 Kram Weronica

 7. Jadu trädgård är inte helt lätt! Själv har jag ju en som man nu bara beskär, rensar och tar bort allt ifrån. Bort med tuijor, björkar, buskar… det som stått där lääänge, hur länge blev jag varse om när jag tittade på gamla bilder häromdagen på pyttebjörkar som var så söta, för 18 år sen… I min trädgård har vintern tagit hårt på vissa saker, så det blir till att tänka nytt på en del håll, inte alls enkelt!! Så jag hejar på dig som ska planera helt nytt, och sänder ett litet “tålamod” …. man vill ju se resultatet SNABBT men det tar sin tid en del, och man upptäcker efter ett par år att det kanske inte blev helt rätt. Man har man en stor spade är det ofast inga bekymmer! Kram!

  Milla: Det finns ju helt klart för- och nackdelar med allt. Just nu är jag ganska grymt avundsjuk på de med uppväxt trädgård, medan jag själv får höra att det är en sådan fördel att planera hela sin trädgård själv från början :). Det är ju just det. Man vill ju så gärna att det skall sticka uppåt. Det gör det ju, men man får ladda med tålamod och lite annat insynsskydd än bara det gröna. Och så är det ju detta med att skapa rum i trädgården. Man vill så gärna som sagt, men det blir ganska skrattretande med rum när man står på sin platta gräsmatta. Men – kanske om 18 år då 😉 /Kram Weronica

 8. Idag klippte jag gräsmattan för första gången i år och det högg till i hjärtat när jag klippte av tusenskönor, gullvivor och smörblommor som placerat sig så rart mitt i mattan. Försökte spara lite och klippte runt men vet att när mannen i mitt liv kommer med trimmern så är de snart ett minne blott. Jag gillar vildvuxet med gamla mormorsväxter och han gillar räta rader, täckbark och tagetes. -Vad är det här för ogräs? utbrast han häromdagen och började rycka bort gröna blad från rabatten. -Akta mina nävor skrek jag tillbaka! Så har vi det i trädgården 🙂
  Lycka till med er!
  Carina

  Carina: Åh, härligt med sådana blommor mitt i gräsmattan! Haha! Förstår att det kan krocka lite med de stilidealen då :). Vi får väl se vad vi får till här. Här är det nog mest jag som tänker växter, stil och placering och mannen gillar mest att jobba praktiskt. Nu känns det prioriterat att få till en stomme med träd och buskar, för att ägna sig åt finlir lite senare. Tack! /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.