Dvärgsyrén i kruka

dvargsyren-copy.jpg

Pool och studsmatta – snart är vi fullutrustade här ;). Med kom även en dvärgsyrén på stam samt pelargoner och fjärilslavendel. Tanken var att gräva ned syrénen, men så åkte den upp på trädäcket. Och i nybyggarland utan så mycket grönt blev det med ens så väldigt mycket växtlighet där som det var omöjligt att inte tycka om. Så kanske i kruka där? Jag vet att just dvärgsyrén anses fungera fint i kruka. Är det någon som har erfarenhet och tips? Vi har en stor zinkbalja där den kanske skulle kunna vara eller måste det vara mer väldränerat? Tankar mottages tacksamt!

7 comments

 1. Vad roligt, igår planterade vi mnämligen en dvärgsyren i kruka på vårt trädäck, och lavendel (dock ej fjäril) och en stor kruka med en vit buskpelargon… 🙂 Har dock inga tips om syrenen, första gången för oss.

 2. Hej Weronica!Vilken fin syren och klart att ni ska ha den på trädäcket. 🙂 Har själv aldrig haft just någon dvärgsyren men det brukar ju vara att det ska väldränerat. Men om ni vill ha zinkbaljan så kan man ju alltid lösa det med att borra hål i botten.Önskar dig en riktigt solig och fin helg i trädgården.Kram Lotta

 3. Vår dvärgsyren har inte så många veckor på nacken, så jag är novis jag med och kan nog inte bidra med tips :-)Jag har inte ens läst på innan inköp, utan det var ett sånt halvt impulsinköp på ett erbjudande. Vi har vår i en hög smal Ikea-zinkkruka som vi borrat ett par hål i botten och även haft i lite leca längst ner. Den ser ut att trivas, än så länge. Men jag bävar mer för vintern och hur man ska hantera den då.Kruka är fint men jag hade även kunnat tänka mig den nere i marken. Men då vi ännu inte har så bra planer för gräsmattan så börjar jag med kruka :-)Så vi får helt enkelt önska oss lycka till med våra dvärgsyrener! :-)Pool & studsmatta – då måste helgen vara räddad för barnens del? 😀

 4. Jag har också kört med dvärgsyren i kruka en gång i tiden och det enda jag tyckte var svårt var på hösten när frosten kom. Då antar jag att man kan ställa den svalt i källare eller så gräva ned den i trädgården. Jag slängde min, skilde mig och sålde huset. Det var mitt sätt att lösa problemet, typ. Haha. Allvarligt talat så var det så, men självklart inte på grund av syrenen. :)Ha nu en riktigt fin helg i Linköping-land. KramLina

 5. Har många åre erfarenhet av dvärgsyrenPlanterad i en terracotta kruka.Får en skvätt vatten när jag kommer ihåg.Ställer den mot husväggen på vintern,även denna kalla vinter (inga “kläder” på sigBlommor lika fint i år igenNema problema

 6. Å vilken finfin utelampa i svart! Får man fråga var den är inköpt? Bor själv i ett vitputsat radhus byggår -61 intill Mälaren och har letat efter något likanande. Tror att det skulle passa huset perfekt.

  Tack för en finfin blogg.

  Katarina: Hej! Lampan kommer från Belid. /Weronica

 7. Min min Miss Kimsyren på balkongen står i en stor zinkkruka med borrhål i botten och några små träbitar under så vattnet har en chans att rinna ut. Jag har aldrig skyddat krukan extra mot kyla under vintern, det verkar funka ändå. Brukar bara skjuta in krukan mot väggen och sluta vattna när den fällt sina blad. Just nu blommar den överdådigt. Ordentligt med kogödsel efter blommningen bara så blir syrenen glad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.