Nya färgtoner

Nu tar jag fram lite andra färgtoner här hemma. Jag är sugen på att framhäva mer mustiga jordfärger i spektrat gult, orange, brunt i samklang med lite kallare blått och grått. Jag har plockat om lite i skåpen och tagit fram ting som fått vila ett tag. För mig är det ofta så. Det kan vara roligt med något litet nytt, men basen finns oftast att finna här hemma. Man får ett annorlunda uttryck genom att sätta fokus på olika saker och färger.

hostathome-kopiera.jpg

Det här sidobordet från IKEA har visat sig vara världens bästa inköp. Jag terapiplockar bland mina vackra saker här och får ett nytt uttryck genom några säsongsblommor, en fin bok eller ett vackert tidningsomslag. Här syns även den snäcka som fick följa med hem från Skulpturfabriken. Jag fick en fråga var jag hade gjort av den. Här är den på toppen av några böcker :). Jag inreder sällan, för att inte säga aldrig, med något uttalat tema enligt t ex principen marint. Snäckan är ett vackert ting som jag tycker mycket om och då passar den i mitt lilla universum. Så tänker jag.

ringblommor-kopiera.jpgOch i går fick jag en bukett ringblommor- Ljuva tider :)!hostathome1-kopiera.jpg

Här plockade jag ihop ett litet koncentrat av det som hjärtat klappar för lite extra just nu i färg och kombinationer . Fårskinn från Graute gård, Ogräskudde från Mairo, Bruna Elefanter och en smällig rödorange kudde.

I dag har solen återvänt igen efter idogt regnande. Med andra ord blir det ett lite annat fokus med trädgård och uteliv igen. Välbehövligt med en dos sommar till!

8 comments

 1. Tjusigt! Det är så roligt att få se dina omplockningar, jag gillar också ditt sidobord skarpt! Längtar till jag har något bord att ställa saker på – vi har så lite utrymme och få väggar så det finns inte så mycket plats till utsvävningar. Dessutom kaos gånger hundra just nu när vi plockat ut allt ur arbetsrummet som vi målat om.

  Snäckan var ett fint tillskott! Jag tittade på dom, så vackra, men födelsedagspengarna från tidigare i år gick till en vacker kvadrat’isk kruka istället. Ibland är det bra när man inte spenderar med en gång 🙂

  Lyckades du hålla liv i hortensian? Min dog ganska tvärt sen. Det värsta är att jag inte ens kan avgöra om den fick för mycket eller för lite vatten… Nåja, den höll i alla fall ett bra tag, man får njuta den tid man lyckas 🙂

  Mrs.b: Det är ren och skär inredningsterapi som sagt :). Man får med få medel snabbt resultat med stämningsskapande säsongsarrangemang. Eftersom det mesta andra är sig likt, så är det bra att ha en plats att gå och flytta runt lite på. Jag hade turen att få ännu en Kvadratkruka i födelsedagspresent, så nu har jag par ute nästa år. De är så fina! Stenugnsbageriets enkla arrangemang i de fyra krukorna är finfint. Jodå, Hortensian lever och frodas faktiskt. Det finns hopp således 🙂 Nu på sommaren är blommorna limegröna, men innan var de vita. Färgen skiftar lite med vattnet tror jag mig ha läst. /Weronica

 2. Här sitts det i solen i dag:) Fina toner hos dig, känns väldigt sensommar:) Där underbara sommarminnen träder fram ja en snäcka skulle inte helt känns fel här heller, det får bli någon gång måhända!! Krami på dig, det var ett tag sen!

 3. Hösten börjar göra sig lite smått påminnd även om jag känner att den får gärna hållas borta flera veckor till. Här i syd känns det som om det snart vankas åskväder.

 4. Urtjusigt! Håller med – det är fint med ett plockbord att förändra efter lust och fägring och som tidigare gillar jag alltid dina förändringar. Anar ett familjefoto där i suddig bakgrund – månne är det nytaget… 🙂

  Ha en fin sommardag ute i solen idag. Ses senare!
  Kram
  Lina

  Lina: Ja, där står vi och sträcker upp oss 🙂 Vi tog kusinbilder som present till min pappa när han fyllde 60 år och då fotograferades även några familjebilder. Tack! Hoppas att du fått en fin dag med! Kram Weronica

 5. Aaahh, tjusigt! Och inspirerande! Hos oss kom också det vackra vädret tillbaka igår och hoppet återvände om att sommaren inte tog slut – upp med fönster och dörrar igen och grillmiddag ute! Låt nu augusti bli varm och skön med lite lagom regn så svamparna växer till sig…

 6. Snyggt plockbord.. =) kul att ändra med små detaljer.
  Jag undrar var den lilla skålen som är virkad kommer ifrån??? super snygg juh

  Trevlig helg..
  //Maria

  Maria: Det är faktiskt en ljuslykta lite modell större av Pipi vång (http://www.pipivang.se/) med genombrutet benporslin. Den är magisk vacker! Detsamma! /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.