1 september – Hjärta* tre

I dag hjärtar jag dessa tre ting.

1septembered.jpgMina nya lila Converse. Det är skön höstfeeling i dem.1september2ed.jpgPlanket mellan hus och garage som börjar ta form. Min duktiga pappa förvandlar mina visioner och bilder i huvudet till en verklighet som handlar om stadga och skruvar och inte bara hur saker och ting ser ut.1september1ed.jpgOch taklök. Utanför Svenskt Tenns entré står det två stora maffiga krukor fyllda med denna planta. I min är det fyra. Men ändå. Jag gillar det :).

Jag passar på att svara på lite frågor om vårt altandäck som jag fick i helgen. Det är mannen som har målat. Jag fick lämpligt nog ryggskott just den helgen och kunde stå bredvid och ha tankar om utförandet ;). Man målar planka för planka med pensel. Det är väldigt viktigt att måla klart en i taget, för att undvika skarvar. Jodå, det var väl inte alldeles enkelt med ett jättedäck som vårt och visst har vi lite skavanker här och där, men looken uppväger tycker jag som gillar hur det grå går till vårt hus. Vi är väldigt nöjda med terasslasyren som även syns ovan som bakgrund till dojjor och plantering.

signature

11 comments

  1. Lila inte helt fel, kan erkänna att jag sneglat;) Men vita och rosa och svarta nja det räcker nog;)Planket super kul att se resten, jag vill med förbinda vårat garage och hus bara för det blåser utanv bara den där och så ser man rakt in till baksidan, men det får lov att bli en annan dag:) Kram på dig!

  2. Tack för svar om terasslasyren ! Jag är väldigt sugen på just den färgen som ni valt, har också ett vitt hus och det ser så snyggt ut hos er! :)Kram Kicki

  3. Din blogg är toppen med mycket inspiration! Taklöken fyller snart krukan, jag köpte två plantor för några år sedan och nu är hela rabatten full… Den är lätt att dela på och sätta på fler ställen och inte behöver man vattna något speciellt heller. =)

  4. Hej Weronica!Vilken härlig triss! 🙂 Spännande att se hur det blir med planket. Skönt att kunna få hjälp av en pappa att förverkliga det man har inne i huvudet ute i verkligheten. Jag kan tänka mig att det kommer att bli en läcker rumkänsla med detta plank. Både framför och bakom. :)Taklök är vansinnigt vackert. Men jag tror inte att de trivs här hos oss eftersom jag alltid lyckas med det omöjliga – att ta död på dem. 🙁 Men vem vet, denna hösten är kanske hösten då jag kommer att lyckas. Vi får se om jag slår till på några taklökar eller inte. ;)Lycka till med planket och ha det så bra! :)Kram Lotta

  5. Det kommer bli så fint! Med planket. Själv är jag också kär i plank och innergårdskänsla. Jag som saknar ihjäl mig innergårdarna i stockholm vill ju liksom ha det nu också. Fast nu har vi världens största (känns som det ibland) trädgård som liksom inte har de där naturliga “plankställena”. Och vi funderar och skissar. Och hänger tvätt för att få rumskänsla 🙂 Det är faktiskt lite sant 😉 jag sa till min man då vi hängt upp en tvättlina full med tvätt, åh, nu känns det lite som ett plank, om man kisar med ögonen :-)Man får vara glad för det lilla… 🙂

  6. Planket kommer att sitta som en smäck där. Hälsa pappsen att han är bra duktig – den där hustomten. :)Och så snyggt det är med stenar och grus och grått… och taklökar och lila skor. Nice outfit – både hus och husfru. :)Kram.

  7. Tog ditt tips till mig om denna terasslasyr när du skrev om den i samband med er lasering. Måste säga att både jag och min man är oerhört nöjda med nyansen; grå men ändå inte för grå, naturgrå är en bra beskrivning. Det är dock ett enormt arbete, särskilt om man måste målartvätta innan. Det är också bra att torka av varje planka med en trasa, precis när man laserat den. Ett annat tips som kanske tilltalar någon, är att ha ett skaft på penseln. Som sagt var beredd på en stor arbetsinsats!Tack Weronica för ett toppentips!

  8. Jag älskar taklök. Har massor hemma, de håller sig så himla bra. En som jag som inte har gröna fingrar kan ändå ha lite växter utan att de torkar bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *