Planket så här långt

port1.jpg

Som jag har legat på och tjatat om min vision om den där innergården, så har jag väl viss redovisningsskyldighet kring hur det hela framskrider :). Så här ser det ut just precis nu med idogt bistånd av min käre far som får mina tankar till verklighet. Planket är målat i samma Trägrå 1 som huset. Nu skall det på lockläckt samt en dörr. Och jag stortrivs redan! Det blev en sådan milsvid skillnad att skärma av från gatan. Vi har många meter som gränsar åt det hållet där det på andra sidan ligger radhus. Med planket känns det som om det händer något välbehövligt här med tomten. Nu ser det väldigt stenigt ut, men jag hyser planer för platsen – såklart. Vad vore man utan alla sina planer? I första läget vill jag skapa mindre rabatter framför planket för att där plantera klätterväxter som kan ge lite grönska till allt det vita. Och så skall väl det där pinniga klotkörsbäret bli lite större med åren. Och i allt vitt vill jag också bryta av med en dörr i planket i en helt annan färg.

port2.jpg

Och från baksidan då så har jag utgångspunkten för den innergård som jag alltid har velat ha. Nu bor vi inte i gammal stadsbebyggelse med kullerstensbakgård, utan nu hamnade vi mitt ute i nybygge istället. Men man får göra det man kan för att förverkliga den där visionen ändå. Här blir det välbehövligt skuggigt på sommaren, då vår baksida badar i sol. Den första tanken man får nu är knappast lummig bakgård, men, men. Inget byggdes på en dag :).

16 comments

  1. Det blir jättefint – riktigt, riktigt fint! Jag ser det redan, allt det där som du “målar” upp och jag känner mig mycket nyfiken på färgen du kommer att välja till dörren. Något att se frem mot. Jag kan förstå kontrasterna till stadens stenar och anrika bebyggelse, men också tjusningen med att börja om från noll. Och det allra trevligaste är nog att din stil går hem i både sekelskifte och nybyggarland. :)Kram och tack för torsdagstitten!Lina

  2. Mycket fint och inspirerande!Jag går själv i liknande tankar.Bygget i mitt nybyggarland är bara året äldre än ditt och visst kommer många tankar om avskärmning och små egna platser.Håll oss uppdaterade!: )

  3. Wow vännen vad fint det har blivit. Måste kännas toppen nu när din vision sakta framskrider.Kan se växter där emot staketet framför mig…det kommer bli kanonsnyggt.Ha en fin dag i solen.Kram Lina

  4. Det är redan vackert men så som du förklarar kommer det att bli fantastiskt! Och tänk vad lyxigt härligt att få bestämma själv hur allt ska vara. I stället för att ta över någon annas dröm och vision. Jenny

  5. Det blir så FINT! Vilken toppenguldpappa du har! I kombination med dina toppenguldidéer blir det ju jackpot ;-D Skall porten bli svart eller röd…?… vore kul om du summerade husbyggeresan så här långt… Blev det som ni tänkt er? Trivs ni? Hade du velat göra något annorlunda? Kan du rekommendera husleverantören? Vad har fungerat över/ under förväntan? Själv är jag grymt sugen på att bygga mitt drömhus… suck…

  6. Det blir ju sååå fint!!! Nu blev jag nästan lite avis 😉 vill också ha… Jag kan tänka mig att rumskänslan blev direkt och väldigt skönt att skärma av lite från gatan. Vilken färg tänker du till dörren?Och nu en väldigt viktig fråga 😉 HUUUR gör ni för att hålla ogräset borta från gruset??!! Du ska se vår grusplan… Och som vi har hållt på, lagt matta, rensat, köpt ogräsättika för massor av pengar, verkligen massor… Och ändå, djungelkänsla…Tack för så snälla ord inne hos mig!Kram!

  7. Det blir så bra! Det kommer bli ännu bättre… Kul att se sin vision växa fram med mycket tanke bakom. Jag är också nyfiken på dörrens färg, grön kanske? Enligt mig är grönt alltid rätt 😉

  8. Så fint det blir! Det blir ju suveränt att skärma av där. Jag kan redan se klätterväxterna där mot planket. Och så blir jag förstås väldigt nyfiken på vilken färg dörren kommer att få. Hmm, jag försöker gissa i huvudet, men ju mer jag tänker desto fler färgkandidater poppar det upp 🙂 En kandidat jag lägger på gissningslistan är i alla fall svart. Som sagt – ska bli mycket kul att se resultatet sen!

  9. Vad kul och se, det ser verkligen ut att bli fint! Jag är så enormt tacksam över den där första bilden du postade som ligger till grund för er idé. Vi ska ju också ha en sådan och det kommer att bli så läckert. Blir kul följa fortsättningen!

  10. Hej Weronica!Vad fint det blir! 🙂 Roligt att se en “delrapport” och få en känsla av din vision. Det kommer att bli hur bra som helst Weronica. Ska bli roligt att få följa er fortsätta resa. :)Ha en fin hösthelg och sköt om er!Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.