Höststämning

hostgras.jpg

hostgras1.jpg

Så snabbt den kom ändå. Hösten. Brrrrrret. Mörkret. Regnet. Man vänder sig inåt igen. Flyttar runt sakerna lite. Tänder ljus. Jag dröjer mig dock kvar ute en liten stund till. Säg vad gjorde jag innan jag gick runt och tittade på växter på helgerna? Är blommor för dig som mina Pokemonkort är för mig? Säger sonen. Och jag ler. För det känns så berikande och bejakande. I helgen blev jag förälskad i ett brunt prydnadsgräs som heter kopparstarr med krulliga ändar och ostyrighet som vajar i vinden. Pelargonerna har gått till vintervila i förrådet. Nu vill jag ha höstigt brunt. Och för all del – lite sol mellan regnskurarna :).

hostgras2-kopiera.jpg

Citat av Billie Holiday.

6 comments

  1. Här skiner solen från en klarblå himmel och det är 19 ° ute. Härlig sensommar med andra ord. Nu ska jag ut och gräva och göra fint i trädgårdslandet och njuta en smula. Stockrosorna blommar för fullt och likaså kärleksörten och höstfloxen. Bara massa rosa och ännu inget brunt. kram från en med jord under naglarna 😉

  2. Annaleena: Tack! Detsamma till dig! Kramfinacarina: Bara för att jag körde riktigt höststämning här, så sprack himlen upp och solen gassade fram på eftermiddagen. Men det tar jag så gärna 🙂 Härligt med blomprakt! Kärleksört hör hösten till. Fint med flox och stockrosor. Och jord under naglarna hör definitivt till 🙂 Kram

  3. Det där var väl hur gulligt som helst sagt av din son…. och precis som det blir emellanåt….. Ja, nu vill man börja ‘burra’ upp sig med mörkare färger, mysiga ljus och ta på sig varma koftor. Kopparstarret är finfint…. Kram/Charlotte

  4. Vilken härlig kommentar! Här vägrar vi höst. Pelargonerna är kvar ute på balkongen i skydd av räcket, och stockrosor, rosor, syrénhortensia, buddleja, solrosor, och mer som jag glömt namnet på är i full gång. Grannkatterna rullar runt på stolsdynorna i det klara solskenet. Och snart kommer astrarna. Har valt att satsa en del på höstblommare, eftersom jag blir sorgsen annars, när hösten blir så definitiv så tidigt. Men jag kan tänka mig lite höstmys om en månad eller så!

Leave a Reply

Your email address will not be published.