Tisdagstema: Stolar

37tisdag.jpg

Det blir ofta en förändring i det som visas i bloggosfären. En ny sak. En ny färg. En ny stämning. Eller önskningar om hur det skulle vara. Men även om saker och ting förändras i hemmet, så är ju det mesta samma lika. I alla fall hemma hos oss. Så jag får lov att ge min tisdagsröst till det där gamla vanliga. Som det alltid ser ut. Den där vinkeln som jag visat många gånger förut. De där stolarna som hängt med i många år nu. Milleniumskifte. Oljad ek regerar. R.O.O.M är kungen i möbelbranschen. Då köpte vi våra åtta R15. Klädd sits med tickingrand. Innan barnen. Efter barnen. En dag blev stolsbenen dekorerade med kritor. Och vad det har spillts på stolarna. Såklart. Men ändå. Jag är lika glad för dem i dag. De åldras med behag. Går att slipa på, olja in och fixa till. Överdragen har hållt för många tvättar. Jag får lov att klappa på dem lite extra i dag efter denna hyllning :). Med fortsatt hopp om ett långt förhållande mellan familjen och stolarna.

Tisdagstema hos Fabriken: Stolar

9 comments

 1. Jag har också stolar och bord i ek. Men jag är så less på dem. Dina tycker jag hade en spännande rygg. När vi gör om köket så säljer jag nog möblemanget.Älskar dina skjutdörrar.Kram LiseLotte

 2. Liselotte: Det blev ju så mycket ek ett tag. Ett sådant enormt genomslag. Sedan noll på trendbarometern. Det blir ju ofta så. Från posht ner till IKEA som satte ekfanér på precis allting. Och då blir det lite galet kanske. Jag har dock aldrig känt mig hemma i det regerande svartvita kungadömet. Jag vill ha mitt trä. Och vi valde en del ek till huset, så kärleken består för min del :).

 3. Tycker ni har ett så fint hem just för att det inte känns så trendkänsligt, utan mer tidlöst. Är urless på de vita hemmen man ser i alla magasin och bloggar, särskilt den lantliga stilen. Tack för en inspirerande blogg!

 4. Ja, det är jobbigt när saker och ting helt plöstligt ser daterade ut “mot ens egen vilja”! Alla träslag drabbas tids nog av samma öde och får vara ute i kylan en tid. Jag tycker det är härligt att du står fast vid dina ekmöbler, jag känner samma sak för andra ting som är “ute” just nu men som just jag fortfarande råkar se skönheten i. Det som jag tycker är hemskt är folk som byter inredning som andra byter underkläder, det är ett slöseri som jag inte riktigt kan förlika mig med. Men jag förstår också hur det blir så.. är man inredningsintresserad så dyker det ju hela tiden upp stilar som känns så himla rätt just nu.. har man råd att förändra så är det säkert frestande att byta ut det mesta hemma på en regelbunden basis.Jag är dock av uppfattningen att det alltid syns när något har möblerat med sitt hjärta, och då blir det aldrig fel!

 5. Linda: Det tar jag som en komplimang. Tidlös vill jag vara varenda dag 🙂

  Karin: Tack för länken. Dreggel, dreggel. Och kul att se “mina” Morristapeter där.

  Sofia: Just i nybyggarbranschen blir det extra tydligt på något vis när man skall välja fast inredning till ett helt hus på några månader. Allt blir extra trendkänsligt på något sätt då och man ser snabbt vad som får stort genomslag – och vad som är helt ute. Det gäller att ställa sig lite över sådant kan jag tycka. Att försöka finna sin egen väg och vad hjärtat slår för. Sedan är man såklart inte opåverkad och lever inte i ett vaccum. Man tar in olika saker och processar dem. Frågan är kanske vad som blir resultatet sedan.

  Jag gillar ek! Jag tycker om värmen det skänker. Och den oljade eken är så levande och åldras så fint.

  Jag är inte så himla mycket för att byta ut. Därför ser det nog ganska lika ut på bilder hemifrån oss. Jag är mer för att få in säsonger med blommor, plocka runt lite bland kuddhögarna och den stilen. Med åldern kommer nog mer ro tror jag och mer visshet om vilket uttryck som passar en.

  Visst är det så. Det klassiska uttrycket står sig alltid: “Det spelar ingen roll om man blandar gammalt och nytt, färger och mönster. Saker man tycker om kommer ändå av sig själv smälta samman till en lugn enhet”.

 6. C’est cool ! Votre article est cool ! Et de plus, j’aime bien la semelle rouge de Christian Louboutin. Vous l’aimez aussi ? Venez portez les talons hauts pour les fêtes ! chaussures Christian Louboutin sont en soldes. Tout est moins chers!

 7. Visst är det skönt när man gör det där köpet som består. Att lyckas hitta sin stil som gör att man kan stå emot tillfälliga nycker. ´Jag gillar dina stolar – och försöker själv arbeta mot en mer bestående och mindre föränderlig stil. Otrendigt eller ej. Helt lätt är det dock inte.

 8. Så fint du skriver – jag gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dig. Den oljade eken till mycket vitt är urtjusigt tycker jag. Vilka snygga dörrar – är det skjutdörrar som liksom går in i väggen? Så smart i så fall!kram/kristina

 9. Ek är ju ett material som åldras med behag, och vad är bättre än tidlösa möbler som håller i längden och ändå är lika fina? Det finns så mycket slit och släng idag. Tycker också dörrarna var snygga, såna vore något för oss att tänka på!Ha en fortsatt fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.