Saffranskaka

45saffranskaka1blogg.jpg

Jag är inte redo för att baka lussekatter och pepparkakor ännu, men smaken för saffran är redan här. Jag tar in det gula i beprövade recept i familjens samlade fikalista. Den vita kladdkakan har jag skrivit om flera gånger. I går bakade vi den med saffran i. Ljuvligt gott. Tyckte vi vuxna. Barnen saknade den gamla hederliga varianten – i vanlig ordning skall tilläggas :).

 ? Vit kladdkaka med saffran ?

Smält 100 g smör och smält sedan ned 100 g vit choklad i bitar. Ta i 0.5 g saffran. Vispa 2 ägg och 1 dl råsocker pösigt med elvisp. Sikta ned 2 tsk vaniljsocker och 2 1/2 dl mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen. Rör om och häll ned i lätt smörad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 g i ca 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering. Servera gärna med iskall saffransglögg från Blossa.

En fin lördag till er!

Fotografi: Weronica – En mammas dag.

17 comments

  1. Helt underbart ljuvlig bild! Som hämtat ur finaste boken – du går verkligen från klarhet till klarhet med dina fina arrangerade bilder!!!Är det torkade apelsiner du har med? (Har aldrig gjort det själv, men det kanske skulle vara ett enkelt fint “prydnadstips” att lägga på minnet :-)Här hade vi tänkt ta en tur ut i skogen för att samla in lite natur, men i regnet så blev det en tur till Ikea istället…Trevlig helg!

  2. My Good, du är duktig på att arrangera och fota!!! Superduper snyggt!!!Har gjort några liknande muffins tidigare, med saffran och vit choklad, de var underbara nu skall jag genast testa denna!Kram Helena

  3. Kan bara hålla med övriga om att bilden är riktigt fin och stylingen likaså! Kakan låter riktigt god – ska lägga den på minnet! Trevlig helg!Kram Karin

  4. Jag instämmer i kören: Underbart arrangerat och fotograferat! :-)Jag gillade saffransblossan varm bäst tror jag faktiskt. Ha det bra.

  5. Så fint du har arrangerat bilden, man blir helt klart riktigt sugen. Matstylist! 🙂 Å kall glögg till! Det känns som om jag ska prova det, låter spännande. Ha en fin söndag!Kram / Kristina

  6. Vilken underbart inspirerande blogg!!! Jag har förlorat mig i alla ljuvliga bilder och tips. Hit kommer jag garanterat tillbaka igen. Och igen!

  7. Some time ago, I really needed to buy a car for my firm but I didn’t earn enough cash and could not buy something. Thank God my sister proposed to take the mortgage loans at banks. Hence, I acted so and used to be satisfied with my term loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.