Fredagssvepet: 45/14

4514fredagVi har fredag. Håll till godo med veckans svep som inleds med vackra kort från H&M.

Att brittiska Vogues hembesök hos Kate Moss blir veckans must see för många ger tämligen låga odds. Klicka in för ett samtal i Moss soffa om hennes fotojobb – och det ser ut som om man får se mer av hemmet i december-utgåvan av tidningen.

Heja alla pappor!

4514fredag2Malene Birgers signaturprint har blivit en succé utan dess like. Snart kommer det i en beige nyans som jag inte skulle ha något emot att vira kring min hals i vinter.

4514fredag4Tiden för ljusfrossa är här. Jag försöker att köpa riktiga stearinljus i möjligaste mån. Förra vintern fanns det Antikljus från Liljeholmens på många av kedjorna – bland annat Rusta – men nu finner jag dem inte. Kronljus däremot går fortfarande att hitta. Stämningsfull bild från Liljeholmens som tillverkat stearinljus sedan 1839.

4514fredag3Helena uppmärksammar Kladdkakans dag i dag. In och kika för inspiration – och kanske en försmak av adventskänsla med min klassiska vita saffranskladdkaka – recept här.

Nu har jag läst så mycket gott om miniserien Olive Kitteridge som finns på HBO Nordic, så nu måste jag se den i helgen.

4514fredag6Team Hawaii som gjort populära The Mother Nature Calender i några år nu, kommer med en ny variant till nästa år. Vackert kreativt slingrande av bildvärldar till grafik.

Veckans fredagstoner.

4514fredag9Ett ymnigt snöfall nådde min plats på jorden i går. Jag fick lite mer feeling inför helgens traditionella insamlande av mossa, små granar och lingonris. Som jag tycker om denna tid på året.

Med detta hoppas jag att ni alla får en riktigt fin helg!

4514fredag10Ps. Måste bara lägga till den här lägenheten till försäljning av Fastighetsbyrån där man låtit tre stylister inreda varsin version – Mikael Beckman, Hans Blomquist och Tina Hellberg. Onekligen ett smart sätt att skapa buzz kring ett objekt och väcka en diskussion om homestyling. Sannerligen är det så att intrycket kan bli väldigt olika beroende på sammanhang. Min favorit är Mikael Beckmans styling, Tennettant som jag nu en gång för alla är. Tusen tack för guldtips, kära vännen Karin – min kompass i Hemnetdjungeln.

14 comments

    1. Tack för tips, Anna. Länge sedan jag var inne hos Claes Ohlson – verkar smart med återanvändning av ljuskopp och så hade de himla fint pris på kronljusen också. Trevlig helg!

      1. Ja, man är inte helt van att gå till på gubbdagiset (stavade visst fel på företagsnamnet också). Trevlig helg till dig med!

  1. Härligt att du lade till lägenheten! Jag gillar ju mässingsdetaljerna (öppen spis och kök) och det gröna. Den långsmala hallen var helt klädd med elefanttapeter och mässingsknoppar på garderoberna – enligt behind-the-scenes-fotona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.