Saffranskladdkaka

saffranskladdkakaTrogna läsare minns ett antal saffranskladdkakor som passerat här på bloggen. Med åren har mina smakpreferenser ändrats och numera tycker jag att den kaka som jag var så förtjust i förut, är alldeles för sockrig. Därför blev jag mycket glad när läsaren Liz skickade mig en länk till ett recept på bloggen Hälsogott. I går bakade jag en saffranskladdkaka baserad på dadlar och mandelmjöl. Och den här måste ni prova. Så god. Kakan har hög sötma av dadlarna och blir så där kladdig som man gärna vill ha vissa bakverk. I min ugn var den inne ungefär tjugo minuter, men som vanligt när det gäller denna typ av kakor – kolla av i er ugn – gräddningstiden varierar. Recept finns här.

Fin start på veckan!

7 comments

  1. Tack Weronica för recepttipset! Jag bakar så sällan, men ikväll fick det bli denna och testa på make och son och fick klart godkänt! Min blev inte kladdig, så ska nog korta ned tiden – men den blev väldigt god. Oh en härlig sida Hälsogott, fick en ny favorit att botanisera på. kram Milla

    1. Milla – vad kul att ni gillade den! Det där med kladdigheten är lite av ett vågspel. Man ska ju egentligen inte stå vid ugnsluckan och öppna titt som tätt när det gäller mjuka kakor, men det gjorde jag denna gång. Jag åt en kylskåpskall bit i eftermiddags – fortfarande mycket god!

  2. Denne er sikkert god, men jeg elsket en de presenterte tidligere, personlig er jeg ikke så glad i kaker med kokosolje og slikt. Benytter fløte og smør nå i desember, så får fornuften seire resten av året. Vh Astrid

    1. Astrid – det är det fina – man gör precis som man själv vill. Grädde och smör använder jag också – det är framförallt sockret som är boven för mig. Jag kan inte riktigt äta en kaka med både vit choklad och socker i längre. Jag bakar gärna med en annan twist nu – både till jul och efteråt. Kul att du gillar det andra receptet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.