Inspiration i vintertider: I

46kopparstarrbloggeded-kopiera.jpg

Ett av önskemålen som kom i mejlen, var att visa lite av det som insprierar mig i vinter – och jultider. Det må vara en klyscha, men inspiration står att finna överallt. Man kan plocka upp en förnimmelse, en känsla, ett ting, en doft, en färgskiftning, en struktur, en vilja till något. Man får se det vackra i det lilla. Och verkligen försöka se. Morgonen här var seg, tjatig och kivig. Två små förgyllda tandläkargrodor, varav en med en bruten arm, styrdes av barnarmar över mig i sängen. Klockan tickade i väg och med den även tålamodet. Fladdriga armar i vinterjackor och allvädersstövlar. Ryggsäck på. Springa några varv när vi måste i väg. Då får jag ett litet citronmelissblad i min hand. Känner du, mamma. Känner du lukten  ?  

46decemberdageblogg.jpg

Det tar jag med mig i dag, min fina flicka. Och lite som det där lilla hjärtformade doftande bladet är en av mina favoriter dessa tider – Decemberdage av Dorrit Elmquist med fotografier av Birgitta Wolfgang Dreijer. Boken är en adventskalender för vuxna som har en svaghet för det vackra danska som dessa bokskapare gjort sig kända för. Det är ögongodis i överflöd, smakfullt avskalat danskt och just mycket inspirerande. Jag har inte gjort något konkret ur boken, men bara att bläddra i den försätter mig i en speciell sinnesstämning.

Fotografier: Weronica – En mammas dag. Och ett hett tips från barnen. Minimarschmallows till varm choklad (syns ovan i en av formarna). Bloggarnas slitna fras vardagslyx passar för en gångs skull riktigt fint en vanlig eftermiddag mitt i veckan :).

4 comments

  1. En prickrätt beskrivning av den där vardagen man både djupsuckar åt samtidigt som är så toklycklig över att den faktiskt finns. Dagarna, barnen, tjatet och gnatet, stressen och pussarna vid dörren innnan de drar iväg. Livet. I stort och smått.Som vanligt härliga bilder. Jag tar med mig och inspireras av din inspiration. Tack!KramLina

  2. Du har verkligen koll på din målgrupp Weronica!Iaf. om jag får räkna mig dit.Du kryddar bloggen med stort och smått – allt förpackat i dina vackra bilder och formuleringar.: )

  3. Fina bilder! Känner igen det där. Och man får ibland liksom se till att man skärper sig. Så man är med på de där små inviterna och inte per automatik stressar vidare. Jag övar på det och tycker mig ha blivit lite bättre :-)Jösses vad tiden går, är det redan torsdag… snart kan man önska trevlig helg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.