Tisdagstema: Hallen

Denna tisdag blir det några favoriter från hallen. Och detta är vår snygghall där mest vi vuxna huserar. Jag minns en lång tid i staden, där vi inte hade lyxen att ha två ingångar. Då hade vi inte ett ack så praktiskt Elfa-System i en groventré som slukar barnens alla fingervantar, cykelhjälmar, vattenflaskor, ryggsäckar, träningsjackor, skor gånger många med mera med mera med mera. Då hade vi allt i hallen. Ibland såg det snyggt och prydligt ut. Oftast gjorde det inte det. Nu är det ibland lite allmänt kaos i groventrén istället – “Snälla, släng inte kläderna på golvet” – men dit kan man stänga dörren. Till återvinning, tvätt och gympadojjor. Till snygghallen är det öppen sikt från vardagsrummet. Jag tackar min lyckliga stjärna varje dag för att det är närmast väg utifrån till dörren i den lilla entrén.

48hallblogg.jpgFotskrapan från Gysinge är nästan finast nu med massor med snö.48hall1blogg.jpgI det ena hallfönstret lyser Ceci n’est pas une maison från Arvesund. Och min lilla häst har fått en röd rosett i juletider :).48hall2blogg.jpgDet tog något år innan vi fick upp en hatthylla, men nu sitter klassikern från Essem/Byggfabriken där. Korgen kommer från finska Woodnotes och Välkommen-skylten är av Ylva Skarp.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema.

signature

16 comments

 1. Fint i hallen! Och utanför! (Jag noterar stenläggningen som jag också drömmer om att ha i framtiden :-)Jag har en huslampa som jag köpte med tanken att ha i vår låtsas-Random. Men tänd visade den sig inte alls passa där i, så den behöver hitta en ny plats för att komma till bättre användning. I hallfönstret (likadant som ni) hade den passat perfekt ser jag, men där har jag inget eluttag ännu (på todolistan att diskutera med elektrikern).Elfa i groventren har vi diskuterat och det kan tänkas bli ett projekt för jullovet. Och idén att använda groventren även till vardags (vi har också den närmast mot carport och väg) är nog inte så dum. Det gör vi inte idag, och barnens alla kläder i hallen utan funtionell förvaring funkar inte i längden. Men som sagt, tankar för framtiden, och under tiden inspieras jag av andras fina hallar 🙂

 2. Så fint du har det!
  Vet du var jag kan köpa Ceci n’est pas une maison – jag tycker den var SÅ FIN!!!

  Gunilla: Jag köpte min på realisation hos en webbutik som numera inte har den. Men jag fann den bland annat hos Vide Form http://shop.textalk.se/se/article.php?id=855&art=2718920 Googla runt annars, så hittar Du nog fram. Jag kan varmt rekommendera den. Hela den lilla ladan lyser upp och just i det fönstret känns den ultimat. /W

 3. Finfint! Är allt lite avundsjuk på fulingångar. Utan fulingång – ingen finingång – vilket gäller i vårt fall. 🙂

  Malin: Ful – och finingång – so true 🙂 /W

 4. Ja till och med en hall blir vacker när du fotar så fint och på ett enkelt sett delar med dig.
  Fina klassiker som som hittat hem till dig. Hur är det med datum tavlan är den också på plats?
  Jag kan skryta med att förre ägaren till vårt hus verkligen tänkt till när det gäller skoförvaring.
  Precis innan för entre dörren till vänster är där en dörr och öppnar man den så finns 10 elfatrådhyllor inbyggda bara för skor!! Aldrig mer ramla över barnens skor som så duktigt lärt sig att ställa in dem numera.
  Farmors gamla soffa och en braskamin höjer dessutom mysfaktorn.

  Tack för titten / Carina i Älvsjö

  Carina: Trycket är på gång, men det har inte kommit ännu. Det skall bli spännande att se det i hallen. Jag tror att det kommer att bli galant där. Åh- imponerad över skoförråd! Det har vi inget! Och fin soffa och braskamin. Låter urfint! Dags för dig att börja blogga snart tycker jag 🙂 /W

 5. Det ser så fint ut. Härligt med ett fönster i hallen! Och jag avundas alla med en groventré – sååå praktiskt. När vi renoverar är det ett absolut måste att ordna så att vi får en ingång till, helst i anslutning till tvättstuga och stort garderobssystem. Då vill jag ha ett fönster i finhallen också! :)/Kristina

 6. Jättefina bilder, är lite avundsjuk för vi har just det problemet med bara en ingång med allt vad det innebär.

  Arvesundslampan är så fin. Nyfiken undran: har du varit i Arvesund?

  Carin: Vårt lyxproblem med grovingången är att den även fungerar som tvättstuga och pannrum. Det är mycket som skall rymmas på en begränsad yta, men det kan jag ta för att få undan alla kläder och andra tillbehör där. Ett hus måste få ha lite tillåtande utrymmen där det är lite kaos till vardags 🙂 Nej, jag har aldrig varit i Arvesund. /W

 7. Tack Weronica!…visst sitter jag inne med mycket som bara vill ut just nu men tyvärr fattas kunskapen att få till det i datorn !
  Kanske finns det kurser där man kan lära sig ett och annat.

  Kram Carina

  Carina: En blogg startar du hur lätt som helst och sedan får man lära sig på vägen. Jag kunde noll och intet när jag började mina första små stapplande steg. Heja! /W

 8. Ja man får tillämpa learning by doing om man börja . Din blogg är hur tjusig och som helst med ett mycket läsvart innehåll , du måste ha kämpat på bra genom åren!Det gäller då att inte snegla för mycket på hur andra gör utan ta sig tid och hitta just sin personlighet och uttrycksätt för att lyckas . Tack för uppmuntran , kanske en dag så lyckas även jag få till det.En varm kram i kylan till dig / Carina

 9. Då kan jag ju meddela att Arvesund är en liten ort på Storsjöns västra strand, Jämtland alltså, där det finns ett litet ångbåtsmuseum bl.a. Om ni har vägarna förbi om ni åker till Åre tex så stanna till, det är mycket vackert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *