A Room of One´s Own

1arbetsrumblogg.jpg

För mig har slutet och början på året inneburit ett rumstrerande och omplockande av saker här hemma. Det är precis som om man börjar att se igen. Samma lika varje år. Det har varit mycket sovrum ett tag, men nu kör jag vidare mot min gröna koja som jag bland annat skrev om hos Fabriken. Vissa delar har jag känt mig mycket tillfreds med här inne, medan andra mest har varit dammsamlande kaos som inte skänkt någon inspiration alls. Jag har fortfarande kvar att gå genom hela bokhyllan, inredningstidningar en masse och att försöka komma på bra förvaring till sådant som man vill ha tillgång till, men ändå inte se. Men jag är den jag är och börjar med att piffa innan jag blir mer praktisk. För mig är det viktigt att finna en känsla och en ton i ett rum. Här har utgångspunkterna funnits, framförallt med tapeten, men rummet har även fungerat som allmän förvaringsplats för saker på drift. Nu vill jag dock skapa den där lyxiga A Room of One´s Own känslan här inne.

1arbetsrum1blogg.jpg

Tomma anteckningsböcker och tom inspirationstavla, så när på några favoriter som liksom alltid hänger med :). Jag säger som jag gör ibland. More to come. Ha en fin dag!

15 comments

 1. Ja visst känns det som oskrivna blad lite här och var den här tiden på året. Köpte mig en nya kalender häromdan trots att min gamla höll ett halvår till, bara för att jag ville ha känslan av att börja på nytt.God fortsättning på 2011!

 2. För mig är det också viktigt att sätta en känsla i ett rum. Att rummen får sin egen personlighet. Kanske därför är vårat hem ganska så brokigt men jag gillar det. Skulle inte vilja att hela hemmet såg lika ut. Ändå så tror jag att man får till någon röd tråd ändå som knyter ihop det hela.Förresten så gillar jag bilden på arbetsrummet i inlägget på fabriken. Antar att det är det rummet som står på på tur. Ser inte så ut av det lilla man ser, det ser underbart ut =)Påtal om gröna kojor, jisses vad jag önskar att jag kunde plocka in lite mer real stuff i form av växter och blommor. Men jag är hopplös, och gillar tyvärr inte kaktusar ;)) Jag gör nya försök varje år, ruinerar mig själv på inköp av det ena och andra, men det går aldrig vägen…HA en fin dag!

 3. Mycket snygg bild vännen! Jag plockade bort julpynt i helgen men har ännu inte riktigt hittat den nya känslan. Som alltid känns det plottrigt när julpyntet ställs fram och tomt när det plockas bort. Ska se om jag med din inspiration kan få till några snygga stilleben istället :). Kram!

 4. Mitt arbeidsrom var et stort kaos. Hittade ingen inspirasjon der og jeg satt ved matbordet med mitt arbeid. Kjøpte noen nye bokhyller, det hjalp litt på rotet. Har vel ikke funnet den optimale løsningen helt, men etter at jeg sorterte mine tidningar i disse boksene fra IKEA, føler jeg at ting begynner å falle på plass.http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80115484

 5. Samma sak här, jag sanerar och gör om nu. Har ett stort behov av rena ytor efter dignande julbord… I badrummet däremot, planeras ett grönt, prunkande spa- rum! Ska bli spännande att se ditt rum på nytt!Kram/ Mimmi

 6. Det ser ut som du kommit en bra bit på vägen i skapandet av den gröna oas som är din alldeles egen. Vacker bild med mycket fint, boken på plats och W-muggen som visar vem som styr spakarna.Och visst vill man ha de där inredningstidningarna till hands men att hitta ett system där de inte syns verkar svårare.Man får börja rensa i en hörna i hopp att en ny yta dyker upp.Spännande ska det bli att se vad som kommer att nålas upp på den nu tomma anslagstavlan.Gillar dina citat tavlor och popkonstnären Warhol gör sig utmärkt ihop med Morris tapeten.Ska minsann också spika upp min och se om den blir lika fin ihop med mina paradisväggar.More to come ser jag som vanligt fram emot!Carina

 7. Åh så gjorde jag med. Jag har ägnat de senaste dagarna både till att rensa och packa upp flyttlådor men så gjorde jag ett stilleben mitt i röjandet. 🙂 Gillar de dova färgerna du har valt att samla ihop här. Tapeten du har i arbetsrummet är underbar och sätter verkligen tonen. Jag kan inte tänka mig annat än att det blir bra när du är klar…God fortsättning!Kram Karin

 8. Åh, den som ändå hade ett eget rum! Jag njuter av dina vackra bilder, och inspireras. Och blir ibland lite avundsjuk, fastän jag inte borde. Jag är så glad att du håller ångan uppe, det behövs, såhär inför vad som för mig är årets absolut tyngsta period…

 9. Hej, jättetrevlig blogg du har!!! Jag undrar vad du använder för bildprogram till dina bilder?

  MVH Hille

  Hilles: Man tackar! Jag använder Photoshop samt Photoscape. Photoscape kan man ladda ned gratis online. Rekommenderas varmt! //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.