Vita

1tulpanered-tile.jpg

Jag blev så alldeles mild i sinnet när jag upptäckte två vita tulpanbuketter i affären, så att barnen fick gå loss på stället bredvid med julgodis för halva priset. Säsonger och stämningar mötas. Även om jag känner mig grön just nu, så är jag alldeles tillfreds med det vita utanför. Om man börjar längta efter våren i början av januari, ja då har man helt enkelt mycket längtan framför sig. Mårbackapelargonerna fick stå kvar i blomsteraffären i går. Även om jag gärna inspireras av mina små uppväckta björkkvistar och vårlökar, så finns det en tid för allt. Och vissa saker får allt vänta ett tag. Till förmån för bland annat skridskor. Vi köpte nya till Anna i går. I storlek trettionio. Tiden flyger fram. En dag till. Hoppas att den blir fin!

signature

15 comments

 1. Hej!Känner mej ännu lite ny i bloggvärlden. Hittade din blogg för en tid sedan och har sedan dess ganska troget följt den. Vilken estetiskt vacker blogg du har. Tulpaner hör till en av mina svagheter. Gillar dem men måste nog som du alltid köpa 2 bucketer för annars blir det inte riktigt bra. Ha en skön fortsättning på dagen. Hälsningar från Finland

 2. Det hjälper tyvärr inte med logiskt tänkande för mig – efter den här extrema vintern vill jag bara ha vår. Är tokleds på snö, snö och mer snö. :-(Det fungerar i alla fall, tack vare att jag fyller hemmet med blommor – då känns det lite bättre. 🙂

 3. Hej,Har precis hittat tillbaka till din din blogg efter ett datorhaveri där jag tappade bort mina länkar. Driver nätbutiken ciasbutik och bloggar själv men är totalt beroende av att titta in hos andra. Din blogg är snygg, inspirerande och rolig att läsa. Nu kommer jag att titta in varje dag igen! Önskar dig en härlig dag!

 4. Ja Weronica längtan är stor efter våren här med!! Jag har också vårblommor på bloggen idag. Som sagt det är ju ett bra tag kvar till vår-månaderna… men man kan ju låtsas lite hemmavid =)Kram Anna

 5. Det vårlika skapar jag här inne, för att fånga upp ljuset i det ljusa så mycket det bara går. Men jag är helt överrens med snön som ligger vit utanför huset och lyser upp hela trädgården. Jag skiner upp när flingorna yr utanför fönsterna och jag vet då att vi ännu en dag slipper grått och regntunga moln 🙂

 6. Visst blir väntan lång, men när snön faller utanför kan jag ändå inte hjälpa att dra en stor suck. Men det beror mest på att det är så in i bomben trist att gå med hunden i det här vädret, halt halt halt. Du ska se vilken prima ballerina jag är när jag tippar lätt på tå fram, eller inte. Hihi.Jättefin bukett! Ha en fin dag!

 7. Så vackra! Känner för vitt i vasen jag med och än finns lite vita nyårsblommor kvar där i så… det finns en tid för allt. :)Men sedan går jag loss på tulpaner jag med.Trettionio – men var det inte en liten flicka du hade…!? ;)En stor kram till dig! Må trettonhelgen bjuda på lugn, mys och gott!Lina

 8. Nu skulle jag ha haft björkris till mina två vita tulpanbuketter! Fint att du skriver det där med att vänta länga om man börjar tro det är vår. Bäst att leva i nuet och ändå, ett gott tecken på att tiden inte står still är ju att barnens fötter växer! :o)

 9. Du har helt rätt. Det var vi som talades vid ang. julkalendern 😉 Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till mina två världar… Längtan är som en drog för mig, oavsett om det är till en resa, en fest eller en årstid. Jag gillar att längta, drömma och planera. Sen när våren väl kommer brukar jag vara rädd för solen, trött av värmen och mätt på BBQ. Men det funkar för mig. Att leva i nuet och att längta. Skön kombo som driver mig framåt marsch! Kram Anna

 10. Ja du har rätt, i teorin 🙂 jag kan inte motstå tulpanerna – har redan börjat fantisera om våren. Lätt att göra just idag när det är filmjölksgrått ute. Däremot står jag över semlor tills att det är dags, kanske inte äter dem då heller iofs, men övriga familjen kommer att göra det garanterat. I februari då alltså.Grillen på balkongen kommer invigas så fort det slutar blåsa. Tidigare år i hus har vi alltid grillat 1 januari, nu i år – i lägenhet – en funkisfabrik – ja då har vi liksom inte riktigt kommit igång ännu…

 11. Ja nu längtar jag också efter vår – vitt, grönt och fräscht. Säsongens första tulpaner blev dock juleröda, men nu kommer det inhandlas en vit bukett. Så snart julen är utstädad…

 12. Ja, herregud! Vi, som köpte justerbara skridskor (stl 36-39) till Lovisa förra året, fick ställa om dem till 38 i år. De växer, töserna med klös i!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *