Trettondagen

1brasablogg-tile.jpg

Det blir inte många knop gjorda här i dag. Snön yr utanför. Av det stora saffransbaket återstår fyra bullar som blir till saffranssemlor i eftermiddag. Jag sitter framför brasan och bläddrar i Nesting. Många har skrivit om och hyllat den redan. Titta t ex in hos Sofia på Mokkasin för fina bilder. Att boken inte fick något förlag att publicera framstår som något av ett mysterium. Det är definitivt denna stil på inredningsböcker som vi vill se mera av under 2011. Vi matas med vackra bilder under våra surfraider i rymden och att få ett knippe av dem samlade på detta sätt känns helt rätt. Det personliga står i fokus i ett myllrande bildlandskap. Det är en bok att upptäcka. Att förundras över. Att dra lite på ögonbrynen åt. Att känna igen sig i. Och att inte göra det. Att väcka tankar. Och att tänka nej. Men ändå kanske. På något annat sätt. Eller inte alls. Det är en bok som tar för sig. En visuell fest med inspirerande fotografi som räcker länge. Och när man har bläddrat klart kan man börja om igen. Med andra ord – rekommenderas. En fin trettondag till er!

Och missa inte seriestarten av världens just nu bästa TV-serie i kväll kl 22.00! Och innan Mad Men skall jag titta på detta som jag av någon outgrundlig anledning har missat tidigare. Tack för tipset, Lotta!

signature

12 comments

 1. Det är samma här – inte många knop, snön som yr, och maken som skottar… :-)Där är den ju, den så fina fin-tekoppen! Jag önskade mig en i julklapp, men jag tror att det är en sån grej som jag kommer att få önska och önska i all evighet utan att få, så någon gång får jag agera tomte själv :-)Fortsatt skön trettondag!

 2. Hej,
  tack för fin blog. Vilken fin pall, var är den ad har du köpt den?

  Liselotte: Tack! Det är PS Karljohan från IKEA för 599 :-. En fin favorit i hemmet. //W

 3. Men så fint med videungen! Och snöbilden är ju lovely, det är ju inte klokt vad det snöar! Att det aldrig ger sig?! Men ljuvligt ljus ger det i alla fall!Tack för länken! Kram Sofia

 4. Ska genast kolla in “Lost in Austen” – missade den när den gick första gången. Du har väl sett att SVT även visar “Emma” nu? Sista delen sänds nästa onsdag, tror jag.

  Cecilia: Absolut. Emma – riktigt fint spelat i en mer “kammarspelsversion” med mycket stilig Mr Knightley. Och så Desperate Romantics och Tillbaka till Cranford. Mycket kostym – jag är tillfreds 🙂 Och sedan Lost in Austen i kväll då. Det skall bli roligt att se //W

 5. Vackra bilder! Med brasa inne och ett fint snötäcke ute är vintern helt okej och en mysig tid. Men här i Stockholm är det slask och då är det lätt att längta efter den gröna våren!

 6. Tycker också om den där tekoppen! Vet du om den finns i liknande modell fast svart och vit? Har för mig jag sett det på någon blogg men nu hittar jag inte var det va 😛

  Elin: Min kommer från Spode och är i Blue Italian, så den finns bara i blått. Kan det ha varit den muggen från Indiska som syns i detta svep http://www.enmammasdag.com/weronica/?p=6332 Den finns på rea just nu om du är sugen. //W

 7. Det var så lite så. 😉 Jag hoppas att du fick en trevlig stund framför tv:n igår och om serien gick hem antar jag att du ser fortsättningen ikväll?Här hemma blir det “Let’s Dance” ikväll för hela familjen men innan dess har jag tänkt hinna med “Bright Star” på DVD. Även i detta hushåll tar vi det lugt och bara njuter av de sista jullovsdagarna. Laddar batterierna det sista inför den nya terminen och vardagen som inträder måndag morgon. Trevlig helg!Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *